icon

Som v 10. týždni, mám 94 kg a cítim sa fajn

l29j38
17. sep 2020

Ahojte baby, som na začiatku 10tt, mam 94 kg, citim sa fajn žiadne zvracanie ani nič podobne. Chcela by som vediet či ste tu take baculky a mate uz tehu za sebou, v ktorom mesiaci vam bolo vidno tehu bruško? Bude ho vobec vidieť ale budem vždy proste iba ako najedena? 🥰🤣

Strana
z3
mircalla
20. sep 2020

@extempore Tebe hrabe? Fakticky? Nemam nic proti gayom, cernochom a podobne, naopak. Nesplietaj tu veci, ktore s tym nemaju nic spolocne. Ale sorry ak maju mlade baby 100 kil a niekto im povie narovinu, ze ano, je to dost, preco im to tak vadi?
Reci typu, ze su so sebou spokojne - keby boli stastne a spokojne, takto by nereagovali a boli by nad vecou. Takisto poviem, ze 40 kil je malo. A co na tom akoze nie je pravda?

To iste ti povie lekar ci gynekolog, je to vela a su tam aj zdravotne rizika

nykkushka
20. sep 2020

V tomto musim dať za pravdu @mircalla kilá navyše nie sú zdravé, určite ma v tomto pravdu. Ja mam kila navyše, fungujem normálne, vladzem, som vitálna a zatiaľ problémy nemám. Ale úprimne, radšej by som mala. O 20-30kg menej, ci už teraz alebo pred tehotenstvom. Obhajovať obezitu a tvrdiť že je to ôk, nie je až tak ok. Fajin, sú lieky a choroby, vďaka ktorým tie kg idu hore ale vzdy sa s tým da niečo robiť. A myslím, že autorka po pôrode na sebe zamaka, tak ako sa snažila pred otehotnenim 😉

simona232323
20. sep 2020

@mircalla Nikto nepíše , že tolko kg je ok ..skôr ide o to , že autorka takúto otázku vôbec nepoložila ...Pýtala sa úplne inú vec . Toť všetko.

extempore
20. sep 2020

@nykkushka tu predsa nikto obezitu neobhajuje. Tu ide o to, že sa človek prijme taky aky je. Lenze tu sa v niektorej téme co i len spomenie nadváha a hned sa tu vyroja všetky štíhle a aj mimo tému začnú rýpať len aby rypali. A začnú tu davať svoje štíhle fotky, ake su ony kočky a pod. Nadváha nie je zdravá, Ok. Ale prečo takto štvavo nejdú do každého, kto hulí alebo chlasta? Alebo robi extremne športy? Atď... silnejšia žena je proste “ľahký cieľ”

mircalla
20. sep 2020

@extempore Ja idem aj do niekoho, kto huli a chlasta. Nadvaha je vizitka kazdej zeny. To, ci niekto pije alebo je gambler tiez. Ci sa niekto narodi ako cernoch alebo gay, za to nemoze. Taky maly rozdiel. Sama som mala par rokov nadvahu, tiez som si vypucula vselico a to aj od riduny - pribrala si, vyzeras hrozne. A tiez ma to stvalo. Ale urcite mi to pomohlo viac ako kaleraby, ze to je ok

extempore
20. sep 2020

@mircalla ty figu borovú vieš, ake zdravotné vychodiska ma človek, ktory ma nadváhu. Je xy chorôb, ktore sa manifestujú zvýšením váhy. Alebo je vedľajším nežiadúcim účinkom liekov. Tak tu nehovor o vizitkach a podobných kravinach. Ja stretávam denno-denne chudé ženy, ktore su ale take zanedbané, že až. A nemam potrebu im nieco hovorit a rýpať so nich. Pozerala som si tvoj profil a poviem ti absolutne uprimne - čakala by som, že človek, ktory prechádza utrpením v podobe onkologického ochorenia blízkeho človeka by uz mohol mat upratané životne hodnoty a hlavne priority.

rachelkk
Odpoveď bola odstránená
mircalla
20. sep 2020

@extempore Jasne, vsetky maju zdravotne hladiska, zaujimave, ze vsetky baby co poznam aj velmi radi a vela jedia.

mircalla
Odpoveď bola odstránená
mircalla
20. sep 2020

@rachelkk A na tej profilovke, co tu mam ako jedinu a je tam len tvar a nie postava, tak som na tom bola cca rovnako. Nikdy som netvrdila, ze som chuda. Ale 90 kil si si rypla zbytocne, od toho mam daleko.

extempore
Odpoveď bola odstránená
mircalla
Odpoveď bola odstránená
extempore
Odpoveď bola odstránená
l29j38
autor
21. sep 2020

No tak vidim ze tu je to čista psychiatria.. napisala som prvy prispevok a uz teraz viem ze to bol aj posledny,lebo to co tu cital je psycho... tak este posledny krat nepytala som si nazor na vahu 94 kilo , a to ze sa toho chytilo kopec mudrych zien tak som si potvrdila presne to co som si vzdy myslela o tychto forach ...tieto fora nefunguju ako poradne ale iba ako vyjadrenie svojich komplexov a same urazky, pretoze rada ,,Mala by si schudnut,, staji za prd.. to vie každý clovek na svete ktory ma nadvahu ze by mal schudnut. Boze ženy .. tu už normalne clovek nemoze napisat ani len blbu sprostu otazku 🤦‍♀️ ale tak neviem co som cakala typicke zeny .. este aj tuk si zavidime 🤷‍♀️

mircalla
22. sep 2020

@l29j38 Tuk ti nezavidim, neboj. Ono vies je vzdy lepsie dobre prijat kritiku a daco zo sebou urobit ako sa rozculovat. A ked ti to je jedno, tak bud nad vecou a nerozculuj sa. Len zase ruku na srdce, vzdy ked niekto spomenie nieco v zmysle vaha, tak uz je ohen na streche a prehnane reakcie dotknutych.

marrilyn
22. sep 2020

@mircalla prehnane reakcie dotknutych? Prehnana reakcia bola ta tvoja. Precitaj si este raz otazku, ktora zakladala temu. Naco reagujes v diskusiach, ku ktorym nemas co povedat? Kazdy clovek, ktory ma nadvahu, o tom vie, ze ju ma. Neviem z coho mas komplexy, ze potrebujes na seba uputat pozornost za kazdu cenu a temu autorky otocit na vlastnu diskusiu o nadvahe.

mircalla
22. sep 2020

@marrilyn Pytala sa, ci to ma brat tak, ze to je vela na zaklade toho, ze sa jaj niekto slusne opytal, ci nechcela najprv chudnut a potom babo. Odpoved: ano, je to vela. Co je na to prehnane. Prehnane je podla mna co robite. Pretoze ked mi niekto povedal, ze som tucna, som mu povedala, ze mas pravdu a v tom case to pravda bola. Uplne normalne som na to reagovala.

l29j38
AUTOR

17. sep 2020
@jaass snazila som sa chudnuť, aj som schudla na 85, no potom prisli hormonalne lieky aby sa to konečne podarilo, a zacala som priberat. Na zaciatku tehu som mala 92 kg. Mam to brat tak ze 94 je vela? 🤷‍♀️

mircalla
22. sep 2020

@marrilyn Ale vies co, nema zmysel o tom vobec diskutovat, proste niektori ludia sa na toto prilis citlivi, ja osobne to vobec nechapem, kritiku beriem normalne a vzdy to brala, posobi na mna pozitivne, nie naopak.

l29j38
autor
22. sep 2020

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ psychiatria proste ... a len tak medzi nami, ja sa nerozčulujem ja sa už len smejem 🤣🤣🤦‍♀️🤷‍♀️

ckatka
3. nov 2020

@nykkushka ja už som to tu niekde písala...
Snažili sme sa o babo asi 15 rokov... Keď sme začali...mala.som okolo 65-70kg, čo pri mojej výške a type postavy bolo úplne okej. Nebola som chuda, bola som tak.akurat...(V rodine však obezita cukrovka vysoký tlak a pod...takže som si sakra dávala pozor na seba).

Bohužiaľ prišli lieky, cykly, hormóny, IVF....A šlo to pomaličky cca dve kilá za rok. Čiže...ano...po 15 rokoch som mala na sebe navyše 30 kíl. Ale vkuse som "chudla" resp Chodila cvičiť, zdravo sa stravovala, brala vitamíny doplnky a skúšala všetko možné aj nemožné aby tie kila šli dolu. Nešli.
Otehotnela som po tom všetkom prirodzene...náhodou...s váhou asi 96kil. Hrozili mi preeklampsiou, klbami, cukrovkou, cojaviem čím všetkým....
Som v 8 mesiaci...prvorodicka, 35 rokov....A všetci lekári ktorí ma sledujú...sú pri každej kontrole zarazeni...ze mi nič nie je. Ale akože fakt nič. Ani len zápcha alebo nevoľnosť...nič. Ešte aj pečeňové testy a všetky výsledky mám okej, niečo dokonca lepšie ako pred tehotenstvom 😂
Ešte v 6 mesiaci som trénovala sebaobranu, a lozila napríklad aj po sulovskych skalách.... v 7 mesiaci stále jazdila na motorke...
Takže ja naozaj neviem ako si toto mam vysvetliť...
😂
Asi by mi bolo lepšie 60kilovej, nepopieram (resp neviem porovnať), aj to lepšie samozrejme vyzerá.
Ale toto som.ja a moje telo a je skvele čo všetko dokáže...A keď dokázalo otehotnieť a stvoriť zdravé dieťa...no...asi to so mnou nebude také zlé 😂

A myslím že podobnú situáciu ma aj autorka...takže asi tak.

Strana
z3