Som v 12. týždni a vracanie neustupuje
Ahojte,som v 12tyzdni a stale vracam,celý den.Odhryznem si z bananu a vyvracam to,napijem sa vody a opat to vyvracam.Mali ste niektora takuto skusenost?Je mi z toho už doplaču,lebo jedine co mozem je ležať v posteli,ine nezvladam.
Pokiaľ zvraciaš úplne zo všetkého a nič v sebe neudržíš, mala by si to riešiť s lekárkou. A ak potrebuješ ležať a spať, nepremáhaj sa a oddychuj 😉
ahoj,ja som schudla vracanim s 1.babatkom 10kg,s druhym teraz 7kg..skoncilo to v cca 16-17.tt,bolo to strasne ,uz som nevladala..ale musela som,lebo som sa tesila na deticky. Vracanie je dobry znak ,ze je babatko v poriadku,takze..len vydrzat!
Inac mne pomohlo vzdy glg koly ci spritu.(2dcl denne)
joj to ma mrzi...ja som prestala zvracat v 19tt, ale teda u mna to nebolo az take zle...urcite by som to riesila s lekarom, ved v takychto pripadoch pichaju infuzky..drz sa
Ahoj, nechcem Ta strasit, ale jednoznacne utekaj k lekarovi....presne toto riesila moja kamaratka pred mesiacom, teraz je uz uspesne v 16.tom tt, ale takisto jej hned od zaciatku tehotenstva byvalo velmi zle, stale zvracala, az sa to dostalo presne do takehoto stadia ako pises ty....bola v 12.tt ked uz nevedela v sebe udrzat ani len vodu, ani ziadne jedlo...po dvoch dnoch, co uz chudatko iba lezala od vycerpania, ju manzel odviezol k lekarovi a ten ju okamzite poslal do nemocnice na infuzky...tam jej dokonca vynadali, preco neprisla skor, ale presne ako hovorila, ze vsak vsade cita, ze vracanie v tehotenstve je normalne, ze to ma takmer kazda druha zena a kde je teda potom ta hranica, kedy uz je to nebezpecne, ako to ma prvorodicka rozpoznat?!....z nemocnice ju nepustili kym v sebe neudrzala nejake jedlo a teraz Ta velmi potesim 😉 strasne jej to pomohlo! na infuzkach a celkovo v nemocnici bola len 4 dni a vratila sa odtial tak, ze absolutne uz nevracia, davali jej aj nejake tabletky (neviem vobec nazov) a odvtedy si to tehotenstvo konecne zacala uzivat....lekar jej povedal, ze keby nebola prisla a nechala to tak, tak takymto sposobom potrati ☹ takze urcite utekaj k lekarovi, nenechaj to iba tak, aj ked vsade samozrejme pocujes, ze zvracanie v tehotenstve je ok, ale zas odtial potial....par dni si tam polezis a urcite Ti to velmi pomoze tak ako jej....mna to napriklad velmi prekvapilo, ze taketo nieco moze na zvracanie pomoct, cakala by som skor, ze sa jej to upravi nejak ciastocne, ale ze celkom?! to podla mna za navstevu u lekara a par dni stravenych v nemocnici urcite stoji 😉 🙂
Skus si dat k posteli suchy bliely rozok a hned rano ked otvoris oci dat si trosku. Ja som bola v nemocnici lebo
Som nonstop grcala 24h denne. V nemocnici na infuzkach ale pomohli az po case.
@sarlota1986 takze ked niekto nevracia cele dni tak dietatko nieje v poriadku? Ci ako si to myslela...
Ahoj Majuska,ja som zvracala s oboma deťmi 4,5 mesiaca,úplne som vychudla,ale veľká zmena nastala,hned ako som začala užívať PANGAMIN,dostaneš ho v lekárni,neboj sú to obyčajné kvasinkové tabletky,neublížia bábätku,moja uvidíš zaberú aj tebe,potom mi môžeš napísať ako ti je ,drž sa Monka.
@majuska77 Ahoj,poznam to,presla som si tym pri oboch detoch. Nemohla som nic,este aj z vody som zvracala,jedine nasilu suchy rozok a pila som coca-colu bezkofeinovu,co normalne nepijem vobec. Doktor ma utesoval,ze v 12.tyzdni to prejde,nakoniec to trvalo do 5.mesiaca a postupne pomalicky sa to zacalo zlepsovat... Je to tazke,no neostava nic ine len vydrzat,drz sa. 😉
ja som v 19tt a ešte mi je stále zle, už som schudla 9kg, bola som aj v nemocnici, ale treba to len vydržať ☹
ahoj, aj mne bolo pri prvej dcerke tak zle, ze som schudla 5 kg ( a to som velmi nemala z coho, kedze som zacinala na 46 kg🙂...pomohlo mi postupne par lyziciek coca-coly rano, potom som postupne mala chut napr. na pomaranc, tak som si davala mesiacik za pol dna... a postupne som pridavala, ale jedla som len to, na co som mala vyslovene chut, ziadne take, ze teraz su ranajky, tak mam jest to a to... Ja som tiez len lezala a behala na zachod - den a noc..prejde to, neboj...doktor Ta urcite sleduje a ked bude najhorsie, zeby si velmi schudla napr., tak potom infuzky, nastastie som sa tomu vyhla, ale mala som na male...
Chapem ta, mne to preslo v 16tt zo dna na den akoby utalo....schudla som 7 kil, bolo to hrozne nic som nemohla jest vsetko slo von......musis vydrzat, teraz sa to lahko hovori🙂 ale ako vidim je nas viac co sme si tym presli....ale stoji to za to urcite🙂 drzim palce aby to preslo cim skor
Presne to iste som mala, aj z cistej vody som zvracala, schudla som 8 kg a prestalo to v 16 tt. Dovtedy som bola bud nad zachodom, alebo som lezala v posteli ako mrtvola. 😖
No nechcem ta strasit ale mne prestalo byt zle az v 20tt potom co lekar nasadil tabletky....
Ja som v 18 a stale mi je zo vsetkeho na vracanie.hlavne ked si umyvam zuby,vacsinou zvraciam.tak si ich musim umyt este raz.tiez mi to uz lezie na nervy a nemam pocit,ze by to ustupovalo.
@maxe38 nie Maxe,to zvracanie znamena,ze tehotensky hormone je vo vysokej koncentracii a vsetko sa vyvija tak ako ma.Moj gynekolog vzdy vravi,ze ked zena vracia,riziko potratu je minimalne.
@sarlota1986 tak ja som vracala len raz a nieje mi v podstate vobec zle.moj doktor mi zase na to odpovedal to, ze mozem byt rada ze mi nieje zle a ze si to mam uzivat.toto su len hlupe reci ktorym netreba verit .je kopec zien ktorym nebolo zle a maju zdrave deti.vracanie zeny neovplyvnuje potrat.treba mysliet pozitivne a nie strasit zeny tym ze ked nevracaju potratia.ja som v prvom tehu vracala kazdy den a aj tak som o dietatko prisla.kazda zena je individualna a kazda preziva tehotenstvo inak.
mne presli nevolnosti niekedy v 14-15tt. Ale nevracala som z kazdeho jedla.. Kazdopadne ak vraciac uplne po kazdom jedle, konzultuj to pre istotu s lekarom.
ahoj, to co mas je pravdepodobne hyperemesis gravidarum, tiez som to mala, viac krat som bola v nemocnici na infuzkach, za 10 tyzdnov som schudla 10kg, cele dni som lezala len v posteli. treba to riesit s lekarom, mne pomohli az tabletky agyrax
@majuska77 ahoj,asi Ta nepoteším,ale pri prvej dcerke som vracala a slinila hlieny od 6 týždna až do pôrodu.Niekedy aj 8 x za den.Teraz pri druhom dubáčikovi som to mala cca do 5 mesiaca a zrazu to ustalo.Stane sa mi občas,že ešte zvraciam,ale je to tak raz za 2 týždne a len 1x.Ale u Teba to nemusí byť tak dlho.Najčastejšie to býva do 3-4 mesiaca a prestane to.Držím palce 🙂
@maxe38 A ty si si niekde precitala,ze som pisala ,ze ked ti nie je zle,nebudes mat zdrave deti?Ja som pisala Majuske svoju skusenost ,s tym co povedal moj gynekolog..a niekde si si precitala,ze som napisala,ze ked zena nevracia tak potrati?Milujem ludi,ktori citaju medzi riadkami,hlavne,ked tam nic nie je🙂 pekny den zelam a pohodove tehu.
@majuska77 ahoj, ja som mala to iste od 9 tyzdna. ale pozor ak neudrzis ovdu treba ist na gyndu inak mozes aj potratit, lebo telo sa snazi udrzat teba na zive a babo zatial vnima ako parazit 🙂 ja som vracala 18x denne aa bola som4 dni v nemocke a ked somnuz udrzala vodu bolo ok, ale vracala som aj tak do 14tt od 9 tt 😉
Dakujem vam baby za rady a skusenosti..dnes som zjedla polku rohlika a vypila caj a zatial to je este vo mne,tak dufam že to tak vydrži,,ak nie idem hned na tie infuzky,tam si už daju so mnou rady 🙂
@majuska77 je my ta luto, ale v prvom rade to rieš so svojou gynekolog., može sa stat že budeš vracat celych 9 mes. Moja kamoška bola tak pri oboch detoch.ak to bude pretrvávat budeš možno musiet ist na infuzky. Ale hlavny je vysledok, že dietatko bude zdrave a v poriadku. Kamoške sa tiež narodili krásne zdrave deti. drž sa a snad to nebude tychn 9m. 😒
@sarlota1986 napisala si vetu ze tvoj gynekolog povedal ze ked zena vracia ma minimalne riziko potratu.takze to je to citanie medzi riadkami.takze si to napisala ci nie?
Musim sa pochvalit, prisiel 13tyzden a mne je odrazu dobre, rano uz vobec nevracam,az mi je to divne po tolkych tyzdnoch 🙂..dufam teda že je už koniec tym zlym casom a budem si už moct konecne uzivat tehotenstvo 🙂...Dakujem vám všetkým že ste ma tu podporili a poradili mi :-*.
@majuska77 ja som takto vracala az do 20. tyzdna, normalne som sa mohla najest len rano a cely den potom nic. Ked mi uz bolo navracanie aj z toho, ze som nejedla, tak som si dala jablko, to mi celkom pomahalo. Mavala som stavy kedy som si uz hovorila, ze toto sa neda vydrzat, ale zvladla som to. Neboj, to prejde, potom sa nad tym uz len zasmejes🙂

@majuska77 Ahoj.Musis len vydrzat,vydrzat.Nie si jedina,ono to prejde,ale nik nevie kedy.Kazdej tehulke to preslo v iny tyzden.Mne to preslo v 18tt ale to len tak ze som konecne mohla zjest chlebik a ostal vo mne aj ked zaludok bol este dlho taky ako na vode.Mandarinky a jablka mozes trosku snad ostane v tebe,neboj babatko si vezme nieco z teba. 😉