Som v 6. týždni + 0 a vraj by už mala byť akcia srdiečka
Ahojte potrebovala by som poradiť.Dnes som bola u svojej gynekologicky prvý krát.Mala by som byť 6+0 tt a znepokojilo ma to keď mi povedala že sa jej plod zdá malý a v tomto tt by už malo biť srdiečko.Mam sa začat báť?Vďaka za odpoveď.Mam za sebou potrat preto sa stresujem už teraz..Prikladám aj fotku zo sona

6-8tyzden sa hovori, kedze mohla byt posunuta ovulacia a pod., drobec ma este cas 🙂
Môj doktor skôr ako v 8tt neobjednáva a presne preto lebo v 6tt nie je dokopy noc vidieť počuť a je z toho pre budúcu mamu len stres
@marina8586 presne kvoli tymto stresom sa nema chodit tak skoro ku gynekologovi.
@marina8586 ak mas pravidelny cyklus a ovulacia bola na 14.den, tak ano, 6+0 by uz mala byt pritomna akcia srdiecka...ale mnoho zien ma ovulaciu neskor, staci, ze si ju mala o par dni neskor, a tym padom je na akciu este skoro😊 drzim palce, aby nabuduce uz srdiecko bilo ako zvon😊
@petamich nemyslím si,že bola posunutá ovu keďže ovu cítim dosť vyrazne aj som mala pozitívny ovulacny test plus 10DPO slabo pozitívny tehotenský test :(
@veronikaszabova ma za sebou potrat, vtedy kazdy sudny lekar objednava skor 🤷♀️ a skontroluje minimalne ci to je v maternici, pripadne aj ci HCG stupa, predpise progesteron (nie vzdy ale vacsinou)
@marina8586 aj ked nebola, si 6+0 este stale mas kopu casu do 8 tyzdna, je bezne, ze jeden den akcia nebola a druhy uz bola
@petamich ďakujem ;* budem dúfať.kontrola až o týždeň
@kayyaa ďakujem budem dúfať
Ahoj, ja takúto skusenost nemám, neviem ti teda poradiť, lebo my sme sa k akcii srdiečka ani nedostali, tiež som potratila. Teraz som znova tehotná, dnes som 5+4tt a lekár ma objednal na budúcu stredu. Tiež mám strach z toho, čo mi povie, aj zakaždým na záchod chodím so strachom. Takže len toľko, že ťa viem pochopiť, nie si v tom sama a silno Ti držím prsty💙
@marina8586 aspoň bol plodík, ja som bola včera 6+6tt a bol len prázdny gestačný vak 😢 vzali mi krv na hcg a zajtra idem znova na porovnanie.
Máš ešte cas teda drobcek ..do 8 -9tt..A navyše sk nebolo dnes ,zajtra už môže...
@marina8586 hlavne nerob unahlene zavery a nestresuj sa..bude tak ako ma byt.. treba dufat ze to bude ok..to ze este nie je neznamena ze o tyzden tiez nebude... drzim palce aby to bolo ok 🙂
@kayyaa ďakujem,ale nemyslím si,že ovu bola posunutá:(
V 6tom týždni mi doktor povedal ze bábätko sa nevyvija,že je len prázdny gestacny vak.. objednal ma až o 3 týždne a už malo 3cm 🙂...takže neboj sa bude to v poriadku,je to skoro este 🙂
@elalala ahoj.to s tým zachodom to veľmi dobre poznám.kazde utretie kontrola či sa tam neobjaví krv.Dakujem ti za podporu aj ja tebe silno držím palce nech všetko dobre dopadne 😘
@adulka25 držím palce nech sa malinké čoskoro ukáže 😘
@sumalee ďakujem bodaj by si mala pravdu 🙂
@marina8586 držím ti prsty 💗 ja mám za sebou mimomaternicové, potom spontánny potrat a až potom sa narodil drobec - píšem to preto, že nesúhlasím s tým, že sa k dr. chodí neskôr - mne po mimomaternicovom dr. povedal, že mám prísť hneď, ako budem mať pozitívny test a som mu za to vďačná.. minimálne ma vždy skontroloval a uistil, že drobec je na správnom mieste, aj keď jeden potom odišiel 😢 ale druhý už chodí do škôlky a jeho srdiečko sme zachytili až v 8tt, pretože som mala ovulku niekedy okolo 22.dňa cyklu. Špinila som a krvácala polovicu tehotenstva. Musíš veriť 😉
@nikaeli ďakujem verím,že to dobre dopadne ♥️
@marina8586 v oboch tehotemstvach srdiecko v 6 tyzdni nebolo, az v 8tt. Bude dobre 😊
@sonka_miro Ďakujem len doktorka ma zneistila,že už by tam srdiečko malo byť že je to už začiatok 7tyzdna.
@marina8586 verim tiez som.2x potratila, viem aky je ten strach, ja som sa bala az kym som nedrzala to male klbko v naruci. Ale treba sa nastavit a mysliet len pozitvnr. Babatko vsetko citi z nas. Silno drzim palce.
Po potrate sa neda neist skoro :( moj gyndos sa nehneval ked som sa mu 5+4 tt natrepala hned na usg :D samozrejme, ze tam nic nebolo. Ale nasledne na 7+1 tt bolo 🙂 druhe tehotenstvo som si povedala, ze nebudem skoro chodit ale zacala som krvacat. 6+3 tt rano ziadna akcia, vecer na pohotovosti uz bilo ako zvon 🙂 krvacala zom polku tehotenstva ale stalo to za to 🙂
@marina8586 bola som prvýkrát v 6 tt, neviem presne, či nie až 7 tt... Srdiečko ešte nevidel, teraz moje srdiečko ma už 9 mesiacov a spinka vedľa mňa v postielke ♥️ Až v 8 tt potvrdil akciu srdca. Neboj nič, ešte je skoro. Snaž sa ostať pokojná a mysli pozitívne. Silno držím palce 🍀
@marina8586 dr musi mat kvalitne sono...ja som mala akciu srdiecka 5+4... na pohotovosti 6+1 nevideli ani plod😝 dcerka ma uz 10 mesiacov
No čo ako si pochodila u lekára?
Ja som 5tt+5 včera som bola na kontrole a videl žltkový váčok a malinký plod a ešte nebola akcia srdiečka. Objednal ma o 10 dní to budem 7tt+2 a vraj by malo byť, ale aj vtedy ešte bude mať čas, do 9tt by sa malo ukázať😊 ale ako pozerám na tú fotku, je nejaká rozmazaná, môj Dr má iné sono, na jeho je ten obraz akoby ostrejší...podľa mňa ešte nemáš vôbec dôvod na stres 😊
@marina8586 tak ako?????? Dnes je 13.

Presne pre toto niektorí doktori berú baby na 1.prehliadku neskor... aby si boli 100percent istí tým, čo vidia. Ja som tiež išla okolo 6tt a akciu nepotvrdil. Bilo až na ďalšej kontrole. Neboj😉🌷