icon

Som v 6 týždni a cítim sa chorá

trish31
4. mar 2013

Kocky,som v zahranici,k lekarovi sa dostanem az o mesiac a nemam sa s kym poradit,je to moje prve tehu a neviem,co je celkom normalne a co nie.Uz par dni sa citim chora.Stipu ma oci,mam pocit teploty ale teplotu nemam,bolia ma svaly akoby po svalovke,a to som nateraz zrusila posilku,vyhodil sa mi herpes na pere ako vzdy pri chorobe,boli ma zaludok.Prosim Vas,mali ste podobne problemy?Ja niekde citam,ze je to normalne,niekde,ze nie.Vdaka

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
trish31
autor
4. mar 2013

@anetkaadamko aj ten pocit choroby,bolest svalov?

cerez
4. mar 2013

@trish31 Áno. Nastávajú hormonálne zmeny a telo reaguje na každú zmenu. Ak ťa upokojím, ja som v 6tt dostala herpes. Veľa vitamínov, žiaden šport. Neprepínať organizmus.

trish31
autor
4. mar 2013

@cerez hej dakujem ukludnila si ma...posilku som nateraz vynechala

cerez
4. mar 2013

Na herpes žiaden liek nie je, len lokálne ošetrenie. Skutočne len šetriť sa a vitamíny v podobe ovocí a zeleniny pokiaľ ti ešte nie je zle. 😀

nefertiti7
4. mar 2013

nechcem strašiť, ale mne práve herpes spôsobil potrat v 8 týždni, asi som nachladla a herpes bol spúšťač toho že som potratila...a takto sa to so mnou ťahá už 2 roky, 3 spontánne potraty. Našťastie už jedno dieťa mám ☹
Takže určite pozor, ak je herpes, nemusí to dopadnúť dobre ale možno je to u každého inak

elkey
4. mar 2013

ja ked som bola asi v 7 tyzdni, odobrala som sa od mojich malych synovcov a mala som 39 stupnove horucky, nadchu, drazdivy kasel, hlava mi isla prasknut od bolesti.... a ostatne priznaky chripky.. mozno to aj bola chripka... nebrala som ziadne lieky, iba som pila strasne vela caju a ovocie.. a preslo to asi do 4 dni... no a o tyzden na to som dostala crevnu chripku.. no to som uz vyliecila liekom.. Verim, ze aj teba to prejde, ale snaz sa prelezat to v posteli... drzim palce.. 🙂

cerez
4. mar 2013

@elkey Tak to si sa riadne vytrápila. Bože, ešte aj črevnú chrípku. No chúďa!

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
trish31
autor
4. mar 2013

@anetkaadamko presne takto sa citim....

elkey
4. mar 2013

@cerez to teda mas pravdu, natrapila... 🙂 no nastastie uz je vsetko prec 🙂

trish31
autor
4. mar 2013
trish31
autor
4. mar 2013

@nefertiti7 a aj toto:

http://primar.sme.sk/poradna/2072411/1/herpes-v...

Kto ti povedal ze koli herpesu si potratila?

mrva
4. mar 2013

@trish31 ja som mala presne to isté pri všetkých troch tehu. Telo sa asi bráni novému príživníkovi 😉 neboj, je to ok, ležkaj, oddychuj, daj si čaj, vylož nohy a užívaj tehuľkovanie.

trish31
autor
4. mar 2013

@mrva dakujem si mila,naozaj som rada ze som neni jedina

tinka.binka
4. mar 2013

@xlucia ockuju v UK.

dadulienka
4. mar 2013

Ahoj vlastne neviem čo sa chceš spýtať nechce sa mi čítať celú diskusiu...Len ti poviem, že ja som za celé toto druhé tehu bola asi 6x chorá, mala zapálený zubný nerv, absolvovala 2 zubné rengeny, mala 3x herpes...a babo vyzerá nadpriemerne velke a zdravé....ale tak výsledok sa dozviem až o 2 týždne🙂)) hádam sa dočkám...
Chcem ta len povzbudiť...aj pri prvom tehu som bola hned na začiatk chorá...jednoducho tehotenstvo oslabuje imunitu , najma na začiatku...je to prirodzený proces...aby telo ( silná imunita) babatko nevypudilo/la....
Držím palce...Na ten herpes si niečo daj...pred sprchovaním tela si poriadne umy ruky, aby si si to nerozniesla po tele...najma tam dole...
A inak nemožeš urobiť vobec nič...len papať vela B a C vitamínu a vela lež...Ja som mala prvý trimester 40-tky a nikto nedával velkú nádej mojmu krpatému a vidíš už idem za 2 týždne rodiť....

dadulienka
4. mar 2013

A ešte ťa vidím, že tu strešia herpesom a potratom, to je hlúposť....jedine ak by sa ti herpes vyhodil v tehotenstve uplne prvý krát.....ak si ho mala už v minulosti nehrozí žiadne riziko...ak by si chcela vedieť môžem ti to vysvetliť prečo...ale nechce sa mi to tu celé vysvetlovať.....
Jedine čo je riziko je pár herpetických infekcií...ako napr. parvovírus a CMV vírus...ale tie s herpesom na perách nemajú nič spoločné...prejavujú sa inak a samozrejme aj parvovírus aj CMV vírus by museli byť ako primo infekcia v tehu ( čiže ak by si ich neprekonala už v minulosti) ak v minulosti majú tiež malé riziko na plod...
Držím palce...

dadulienka
4. mar 2013

@nefertiti7 prepáč je mi lúto, že máš zlú skúsenosť...aj ja som potratila viem o čom hovoríš...ale prosím nestraš tu baby...neviem kto ti to povedal...ale určite si nepotratila kvoli herpesu....tak pliz nepíš poplašné správy...ved niektoré tehotné s herpesom sa pojdu zblázniť....

nefertiti7
5. mar 2013

ospravedlnujem sa,samozrejme nikomu nic zle neprajem ale povedala mi to dr.na gynek.pohotovosti ked som tam prisla v 8.t. na krvacanie. A pocas rozhovoru sa opytala na chorobu alebo herpes,tak som povedala ze som mala. A tak mi oznamila ze prave ten bol dovodom. Ja neviem ci len potrebovala nieco povedat .prepacte,napisala som len skusenost.

trish31
autor
5. mar 2013

@dadulienka ahoooj dakujem pekne za ukludnenie,dnes mi je uz chvalabohu lepsie 🙂

dadulienka
5. mar 2013

@nefertiti7 Vieš ťažko povedať....neviem či si ho mala prvýkrát ( primo infekcia) v tehotenstve...to je trochu o niečom inom......záleží či už má žena protilátky vytvorené ( lebo prekonala v minulosti) alebo sa práve telo bráni ( ked prvýkrát, primo infekcia)..vtedy môže byť aj plod zasiahnutý, ale popisuje sa najma sa pri genitálnom opare ( ten nie je na perách🙂...a ked ho žena dostane v poslednom trimestri 1x , je tam riziko- nestihne tie protilátky do porodu vytvoriť a vtedy je aj indikácia na cisársky....Iná situácia je pri opare na perách a ešte ked už žena protilátky má , serologicky IGGčka....
Ale gynekolog v I trimestri robí tieto serologické vyšetrenie automaticky pri tých prvých odberoch.. ( HSV 1 a HSV 2) a tam sa zistí, či žena už má protilátky alebo nie...a niekedy sa robí aj aktuálne ,vtedy ked je velká plocha pupienkov niekde na tele....o ktorý herpes ide či HSV 1,2 alebo herpes zoster....pochybujem že pri opare na perách to niekto rieši...
...Avšak pri znížení, oslabení organizmu sa zvyčajne tzv. reaktivuje herpes, čiže nejde o primo infekciu...len o aktiváciu virusu...lebo už v minulosti prekonaný vírus zostáva naveky v gangliách..a ten sa znovu zosilní a reaktivuje....ľudovo povedané....je to taká zložitá problematika...
Neviem sa vyjadriť k tej lekárke...lebo ani neviem či si mala primo infekciu alebo len reaktiváciu pri oslabený....Ja osobne mám už prekonaný HSV1 takže sa mi reaktivuje ...tak sa nebojím... takže ona sa bud naozaj vyjadrila len k tomu, že nemala čo povedať...lebo však v 8tt sa ani nevie vela krát prečo žena potratí...alebo sa vyjadrila lebo mala aj laboratórny podklad....ale nepredpokladám to...kedže si bola na pohotovosti a serolog. vyšetrenia trvá aj 2 týždne od odobratia krvi...
U mna napr. bolo podozrenie na mononukleozu ( CMV virus) mala som v I trimestri aj 39 a viac teploty a celá som sa vysypala....a ešte som CMV v minulosti neprekonala...takže velké riziko...ma ukludnovali, že už mali aj ženy s primo infekciou CMV v tehu a narodili sa im zdravé deti....že už by som potratila.....čakala som na výsledky 3 týždne...No a nakoniec to musel byť iný vírus...ani mi nezistovali aký...lebo však že iné nemajú taký vplyv na tehu....pri herpese na perách sa žiadny lekár ani nepýtal a už vobec neriešil.... 😉
Tak som prekvapená čo povedala doktorka tebe...

dadulienka
5. mar 2013

@trish31 Super...tak držím palce...prajem nech všetko dobre dopadne....a si čo najmenej chorá počas tehu...ideme aj do jari a leta...tak hádam ho už budeš mať pokludné...🙂

reni1512
5. mar 2013

Mala by to byt bezna prva tehotenska choroba 🙂 niektore tehotne takto ochoreju na zaciatku (vratane mna) 🙂 🙂 nic len domace recepty, ak ta bude dusit tak obklady na priedusky (na plienku olej), nekloktat salviou iba solou, ak lieky len homeopatika ale hlavne caje citron, med v obmedzenom mnozstve, az pri teplote 38 paralen..ale najprv skusit len polku..take vseobecne rady 🙂

trish31
autor
5. mar 2013

@dadulienka ja som v Kanade tu je zima furt🙂

trish31
autor
5. mar 2013

@reni1512 dakujem citronom sa dopujem 😀

flower72
5. mar 2013

u mňa sa takto prejavilo tehotenstvo 🙂 myslela som si, že mám chrípku, boleli ma svaly, len spať sa mi chcelo, aj herpes som mala, tak som si robila čajíky a spala som. Viacero známych v okolí takto opisovali začiatky - ako chorobu. Držím palce, nech ste obaja zdraví. 🙂

dadulienka
5. mar 2013

@flower72 veru mne takto obe tehu....ale ja mam aj oslabenu imunitu...takže ma tehu vždy odpáli ešte viac....ale tak hlavne že sa potom dočkáme maličkých 🙂 ako odmenu... 🙂

nefertiti7
5. mar 2013

@dadulienka ďakujem, herpes na perách - len na perách mám už od mladej slečny, vždy keď som chcela vyzerať dobre, tak sa objavil, stres, skúšky, choroba, zle umytý pohár po niekom, v reštaurácii atď. ďakujem za vysvetlenie, teraz mám pocit, že ma potrebovala nejako v úvodzovkách ukľudniť a vysvetliť, prečo sa to stalo

dadulienka
5. mar 2013

@trish31 jejda...tak uvidíš. možno prvá a posledná....🙂 pri prvom som bola ovela menej chorá...teraz som skor preto, že šecko od dcéry som chytila...to už je iné..nevieš sa vyhnúť...roznym detským akciám alebo starostlivosti o chorého....takže ty sa vyhýbaj....detičky su naj bacilonosiči...ale tak myslím večším akciám....
Ale naj je aj tak zostať v pohode...vtedy sa prekonajú aj zlé stavy ovela lahsie.... 😉