Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat
Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to
@alexandra1990 Keď dieťa vyrastie budeš rada,keď ho budeš vedieť ako slobodná mamička uživiť.
A čo by bola jediná slobodná mamička?už si nikdy nikoho nenájde? o 2,5 r môže ísť dieťa do jasli...hlúpa asi nie je, keď ju zobrali na farmaciu.nema základné vzdelanie a nebude asi robiť za pásom..
@luccija Záleží kde bude žiť v akej časti slovenska. Možno v niektorej časti nebude robiť nikde a bude sociálny prípad. Pretože tam nebude práca a slobodnú matku moc nebudú nikde chcieť. Ak jej nebude mať kto poriadne pomôcť, tak také že OČR budú možno často a to ti nikto nebude tolerovať. A možno skončí niekde za pásom práve preto, že nie je sprostá ale preto, že ostala tehotná bez rozumu. To je tiež jedna z možností ako môže skončiť osud nie jednej ženy a slododnej matky ... Do toho ešte môže urobiť druhé dieťa z ďalším a potom bude plakať, že kto jej pomôže ... Sú aj takéto prípady a je ich dosť.
@luccija si si ten komentár prečítala celý alebo len vytrhla text, ktorý sa ti hodí? Nikde nepíšem, že je hlúpa.S najväčšou pravdepodobnosťou má skončený gympel, na výšku nepôjde lebo tehotná študovať farmáciu nebude môcť, keď jej skončí rodičák, ktorý bude jej jediným príjmom, tak po ňom pravdepodobne bude musieť ísť pracovať a nie študovať farmáciu lebo ako slobodna mamička bude musieť dieťa a seba z niečoho živiť až má len gympel, tak bez výšky s malým dieťaťom bez muža veľmi lukratívnu robotu mať nebude a môže skončiť aj za tým pásom..o tú možnosť dobrej práce v budúcnosti sa pripravila sama sexom bez ochrany..sprostá urcite nieje keďže sa dostala na tak náročnú školu u nás v nemocnici pracuje lekárka, ktorá šla na medicínu lebo na farmáciu ju nevzali...Jasné, že navždy slobodnou mamičkou nebude a je možné, źe sa aj aktuálny partner spamätá a slobodnou mamičkou ani nebude. Ale aj tak bude popri dieťatu extremne náročné denné študium farmacie.Dieťa bude v školke, ona v škole, chlap ak bude v robote a po nociach a víkendoch sa bude na ukor času s dieťaťom drviť do školy. Je kopec vysokych škol, ktore sa dajú študovať aj popri detoch, externe , ale farmacia nie a autorka jasne píše, že inú školu nechce.
Autorka, je mi jasné, že tým dievčaťom z internetu asi myslíš b.horackovu z instagramu, ale za prvé ona je dosť zabezpečená, má snúbenca, sú na to spolu. Má síce ďalšie dieťa ale ma silnú podporu v rodine... S týmto čo máš ty, to absolútne nemôžeš porovnávať.
@mimka1402 ja velmi dobre viem
Tak potom som nepochopila zmysel spominania ju v diskusii 😀 Keďže to je niečo diametrálne iné
A naozaj to nezvládnete?Lebo niekedy človek povie že sa to nedá a predsa sa to dá vieš ..ja som tiež otehotnela v 18. Študovala som a ďalej som plánovala študovať...nevedela som si to predstaviť. Hlava v smútku proste. A nakoniec som to za pomoci rodiny zvládla. Aj doštudovať, aj keď syna som až tak veľmi nevychovala ja, vychoval ho ocko a mamka, no nemusím riešiť traumu z potratu, nemusím sa strachovať ak by som ho dala na adopciu, kde sa nachádza v akej rodine, ale je tu somnou a s manželom. Peňazí som mala fakt minimum...a dala sa to s Božou pomocou. Ale to som ja, rozhodnutie je na tebe ....Ale názov diskusie je som v 6 ty a priateľ ma posiela na potrat, ak to admin nezmenil a ten názov diskusie sedí, tak mi z toho vychádza že ty nechceš ísť? Niesi 100 percent presvedčená že? Myslíš teda, reálne nápis podľa teba mal by ti kto pomôcť?
Prečo píšeš že máš len týždeň? Máš 6 týždňov na to
@rubinka to je už jedno pretoze som rozhodna a v utorok idem na upt
Je mi to velmi, velmi luto. Naozaj som verila, ze to das.
Skoda zmarneneho zivota malickeho babatka. Dala si na tlaky chlapa, obycajneho zbabeleho chlapceka, s ktorym nezostanes, a ktory ta sprosto vyuzil. Samozrejme, maternica sa zahoji a on bude mat chut suchnut si zas, ved a co...
Hrozne malo si vazite samy seba, baby. To je najtragickejsie z toho celeho.
Tak teda vela stastia v tom “vysnenom” studiu, hoci byt magistrou za prepazkou a vydavat ludom Neuroly na pocuchane nervy fakt nie je ziadne terno dnes. Dnes uz nie je komunizmus, robota ako kazda ina za 1300 cisteho.
A tvrdo sa uc, ozaj tvrdo. Lebo si za to obetovala zivot. Tak nech obeta toho malickeho zivota nevyjde nazmar. A neda mi, hoci som sakra realistka: vsetko sa v zivote deje pre nieco. A toto dieta prislo presne vtedy, kedy malo prist. Malo tu svoju ulohu, svoje poslanie. Svoje miesto.
@drahomirrra Ako môžeš takto niekoho súdiť? Baba sa rozhodla sama. Zrejme si zrátala dve a dve. Nikdy nevieš, ako to s ňou bude ďalej. Možno sa jej splnia všetky sny. A možno nie.
Podľa mňa to budeš veľmi časom ľutovať.. S priateľom po tomto ver že neostaneš, budeš ho podvedome viniť z toho že si malinké zabila. A v neposlednom rade - aj keď ťa určite nechcem strašiť - sa môže stať že keď už budeš ozaj chcieť bábätko tak to nepôjde. Ja som prekonala potrat (zamlknuty, teda nedobrovolny), musela som ísť na zákrok a aj ten bol jeden z dôvodov pre ktorý som potom tehotenstvo s najstarším synom preležala na infuzkach od 26. týždňa.. Žiaľ keďže pri zákroku musia nasilu otvoriť krcok maternice stáva sa že ten už potom v ďalšej tehotnosti nedrží ako má. Nehovoriac o psychickom aspekte, nevieš čo to s tebou spraví obzvlášť keď si si povodne chcela bábätko nechať.. Môže sa stať že zo školy aj tak nič nebude lebo skončíš na antidepresivach. Lebo ver že vždy keď uvidíš maminu s bruškom, časom bábätko, budeš sa vracať k tomu ako by vyzeralo to tvoje.. Podľa mňa stále máš čas si to ešte opäť premyslieť.. Poznám prípad keď si to maminka rozmyslela na chodbe pred operackou.. Otcovi svojmu si to povedala? Podľa mňa to má právo vedieť keďže mohol byť starým otcom. Ešte ti chcem napísať že som mala spolužiačku na výške.. Otehotnela neplánovane, mala 21. Tehotenstvo prelezane, rizikové, školu mala myslím rok prerušenu. Dnes jej ťahá na 40 a ta mala je jej jedine dieťa.. Žiaľ zistilo sa že to bol zázrak že vôbec s nou otehotnela a aj ju donosila keďže má nejaký zdravotný problém. Keby sa vtedy rozhodla pre upt ostane bezdetna.. Prosím zvaz to ešte ozaj veľmi, veľmi poriadne.. A keď sa aj tak rozhodneš pre upt aspoň veľa síl..
No uz sa tu zbehnu vsetky "tak to budes lutovat" 🤦
@acrobaleno Ja mozem, co chcem. Mne je na grcanie z tychto pseudobarliciek typu “only God can judge me), ktorymi sa tlapkame po pleci a chlacholime, ved vlastne je to ok, ty si ides iba za svojim snom, sak uplne ok, chod mojka, skoro ako keby slo o Harvard.
No nie, hovno. Explicitne a doslova je to (vzdy) otrasny cin, v prave to volame posledna instancia, ktora ma opodstatnenie, samozrejme,ale urcite nie je opodstatnenim, ze si chcem plnit sny. Wtf? Ja si plnim sen, tak kohosi poslem na smrt? Pritom si ten sen viem splnit aj s nim?
Ked by sa aj penize nasli, aj vybavicka, aj kocik, a mozno aj postielka, aj mliecko by bolo. Vsetko, co decko potrebuje. Vtedy, ked su podmienky a ktosi aj napriek tomu tento cin poslednej instancie urobi, ide o bohapusty alibizmus, sebectvo, neschopnost v priamom prenose.
Aky je rozdiel bit sa za svoje sny, teda studovat (oooh tap-tap, tlieskam, kolky uspech) a vtedy byt za superzenu, co sa bila, a bit sa so zivotom s mozno vascimi komplikaciami, ale stale moct kedykolvek dosiahnut svoj sen? Ktora z takych zien je vacsia hrdinka? Za mna ta, co to dala aj s dietatkom. To je superpower. Takze s nasledovanim svojich snov na mna nechod, to sa hodi tak do knizky The Secret.
Ty si velka zastankyna potratov, to vidi aj slepy, a ja som realistka, ktorej je pravo zeny svate. Ale nie v takomto pripade, ked ide o pohodlnost a zbabelstvo.
Vtedy veru za to ubohe decko vyslovim svoj nazor, aj ked som mozno jedina a posledna, co sa ho zastane.
@sisa_s Uhm zo začiatku prebohaaa nemaj ružové okuliare na sebe farmácia sa nedá s dieťaťom vyštudovať externe sa to nedá,... A keď budeš mať to dieťa ako budeš potom študovať kto ti ho bude strážiť... Nemáš žiadne peniaze zázemie...z čoho budeš to dieťa krmiť to neni len tak a teraz? preboha nechod budeš to lutovať bla bla...
Pozrite sa je to moje rozhodnutie moje problémy už som sa rozhodla takto...áno už teraz keď sa najem to bruško mám iné aj bolo malinke vidieť na ultrazvuku.
Ale už som tak rozhodla dobre možno nebudeme spolu a možno nebudem mať deti no budem mať aspoň skvelú robotu a budem si robiť robotu a bude zo mňa karieristka... Prípadne si kúpim dve mainské mývalie a budem si žiť spokojný život aj bez chlapa :D prosím vás len toto neberte vážne možno budúcnosť budem mať úplne inú....ale inak keď som nemala priateľa tak som o tom snívala...
Áno zo začiatku som chcela dieťa ale daktorí aj tu mi otvorili oči a aj môj priateľ pretože mal proste pravdu bolo by to hrozne náročné a žiť vyše 10 rokov od výplaty k výplate nie ďakujem
@drahomirrra a to ťa niekedy nenapadlo, že tvoj názor je IBA tvoj? Môžeš si ho povedať, ale nemôžeš sa rozčuľovať, keď s tým niekto nesúhlasí alebo ho má v paži a spraví si podľa seba. Keď ty to neuznávaš z "pohodlnosti a zbabelosti" v poriadku. Ale čo je teba do toho, prečo ide na potrat?
Nuž tak aspoň kým budeš s niekym opäť spať nezabudni na antikoncepciu aby si si náhodou neznicila sen o tej mega úžasnej práci medzi samými uchrchlanymi a ufrflanymi pacientmi, respektíve nemusela ísť opäť na potrat keďže ako vidíš spoliehať sa na plodné dní ozaj nestačí..
Dieťa môžeš dať od 2 rokov do jaslí, a môžeš ísť študovať … nemusíš kvôli tomu zabiť svoje dieťa, ale je to tvoje rozhodnutie.. a veľa mamičiek by ti tu pomohlo, poslali by ti veci po deťoch.. na rodičovský príspevok máš nárok, ak by si študovala tehotná tak aj na tehotenske štipendium.. od otca dieťaťa môžeš žiadať výživné.. a určite by ťa podporila aj rodina, neverím že by ťa tvoj otec poslal na potrat keď si pisala že je katolik .. a keď už mohla si dať to dieťa aspoň na adopciu…
A tvoj priateľ je obyčajný zbabelec, mal sa postaviť k tomu ako chlap, a ísť do roboty a zarobiť peniaze aby zabezpečil svoju tehotnú priateľku … mala by si nájsť podporu v rodine, povedz o tom niekomu blízkemu, stále máš čas zmeniť názor..
@kitty123321 veru.. Spraviť jej dieťa vedel, ale postarať sa na to je už lenivý.. 🤢
@kitty123321 pretože pracovat môže aj popri výške..
@drahomirrra uplne s tebou suhlasim, my zeny mame obrovsku moc dat zivot a nevazime si to, mne je to hrozne luto, ze sa tak rozhodla, my sme o babo prisli a uz 8 mesiacov sa snazime a nic, pride mi to hrozne nefer, ale je to jej rozhodnutie, bude s tym zit a som si ista ze vzdy to bude v kutiku duse lutovat
Je to veľmi smutné že sa k tomu tak staviaš. Ísť si za snom o kariére aj cez mŕtvoly doslova 🥺 ak myslíš že po tomto vybuduješ kariéru si pekne naivná. Nakoniec nebudeš mať ani dieťa, muža, ani kariéru iba výčitky do konca života a ostanú ti oči len pre plač. Ale každý si je strojcom svojho šťastia.
A vám ktoré ste jej akoze otvorili oči a presvedčili ju že jej bude lepšie bez dieťaťa fakt gratulujem. Ďalší zmarený život. Ako sa vám dobre teraz bude spať...
Ak by som mala prísť o dieťa koli chlapovi, že ma núti ísť na potrat a úplne sa od toho odtlaca ...
Toho človeka by som v živote nechcela vidieť.
Je mi smutno z toho, že koli nejakému blbovi, sa musí toto riešiť.... Akoby išlo o vec. Nepaci sa mi vrátim.
Urobiť to ano, ale postarať sa nie. Skončil by.
neda mi to ale “zit vyse desat rokov od vyplaty k vyplate” to co je za blbost zas neprehanajte s tym tvojim priatelom 😃

@tianna prepáč, ale ty vieš čítať s porozumením? Áno, viem, že žiadna ochrana nieje 100% , ale autorka ŽIADNU ochranu nepoužila a teraz sa rozhoduje medzi školou a dieťaťom čiže, keď si vyberie školu, tak pôjde na potrat len preto, že bola nezodpovedná a sexovala bez ochrany, nikto jej nekáže držať celibát, stačí sa chrániť a nie spoliehat na to, že vie kedy ma ovuláciu, nic viac a nič menej..je fakt menšia pravdepodobnosť, že ti praskne kondóm prave v čase ovulácie ako, že otehotnieš, ked sexuješ bez akejkolvek ochrany. Na to fakt nepotrebuješ ani zdravotnú školu.