Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat
Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to
@drahomirrra ty si určite smutná,, nervózna, agresívna, nešťastná a nespokojná.. a vieš prečo ? lebo spokojná a vyrovnaná ženská nereaguje tak zbrklo s nádychom agresie a vulgarizmov ako ty nikomu a už vonkoncom nie osobe, ktorú takmer nepozná 🙂 ja víno k spokojnosti nepotrebujem, stačí mi pokoj na duši, ktorý mám a dokonca niekedy pomôže aj kvalitný sex (prežehnaj sa radšej 😀). a nebudem sa opakovať, keď nebudeš zbrká a prečítaš si presne moju odpoveď s kludom a pokojom, tak zistíš na čo som Ti odpovedala... takže pokojne dovi dopo.
@banderaska29 😀 😀 😀 Lol. Tak dovoľ, aby som ti pripomenula, že prvá si tu vyletela presne tak ako píšeš, zbrklo, agresívne, a vulgárne na mňa, pričom si ma okamžite zaradila, aj do náboženského prúdu a aj odevného vkusu, aj si stihla tresnúť voľačo o tom, ako je smútok decka prehra, na čo som ti odpovedala, že toto dieťa nebude mať prečo byť smutné, lebo biedu trieť nebude, pretože nebude žiaden sociálny prípad.
Na to si tresla voľačo o týranom, bitom dieťati s alko otcom a bitou matkou, čomu tu nepochopil už vôbec nikto, keďže autorka nič také nenaznačila. Baby ťa na to aj upozornili.
Ale hej, pravdu máš 😀 A dovoľ po druhé, aby som ti napísala len toľko, že šťastie, vyrovnanosť a vnútorná pohoda ženy sa v zmysle vedeckých štúdii nedá identifikovať spôsobom jej písania na webe, ktoré si druhý používateľ rád zarámcuje do vlastného vnútorného rozpoloženia, thats all.
💃
@banderaska29 - pokus o vtip ale dobré. Kde ja som tu celý deň. Fakt neviem. Prisnilo sa ti? Lebo za tie 4 dní diskusie ak rátam i dnešok som tu napísala pár príspevkov dokopy. A zvyčajne na MK nechodím ani neprispievam. 🤷😂
@drahomirrra ty nevieš čítať s porozumením a stále nevieš, na čo konkrétne som Ti napísala ohľadom toho kontextu -alkohol-šťastné nešťastné dieťa ?? prepáč, ale to je nonsens 😀 skôr ako nasaješ zmysel textu hodnotíš jeho povrchový zmysel. tak áno - a potom to tu tak aj vyzerá 😀
mrzia ma tvoje nedostatočné vedomosti ohľadom vedeckých štúdií, skús prosím Ťa navštíviť aj oficiálne zdroje, instagramové motivačné citáty o živote Ti múdrosť do hlavy nevlejú... 🙂
@rubinka to určite 😀 neviem ako často, ale vždy keď sem zavítam súdiš a nakladáš ženám, ktoré si nemôžu nechať dieťa. rada by som Ti všetky tie ženy posielala aj s deťmi aby si im pomáhala. ale to je už na dlhú debatu, ktorú ja s Tebou nechcem viesť
@banderaska29 Dobre, zbežne som prezrela témy, do ktorých si sa zapojila, a nemám čo dodať. Toto nemá zmysel ani význam. Ty si v úplne iných galaxiách. Porúčam sa.
@drahomirrra som rada, že si si prešla moje názory, že si si dala námahu a obetovala svoj čas, aby si sa mi takto hlbšie povenovala. teraz sa prosím Ťa porúčaj a daj mi pokoj 🙂 a nezabudni na tie oficiálne zdroje štúdií.... budeš o niečo múdrejšia 🙂
@banderaska29 - keď nechceš viesť so mnou debatu tak ma neoslovuj je to jednoduché.
@rubinka ty si sa ku mne vyjadrila prvá tak prvá aj prestaň reagovať... ja som sa ku tebe nemala. takže tak 🙂
@banderaska29 - no keď trepnes blbosť tak sa vyjadrím či sa ti páči alebo nie ja nikomu nezakazujem vyjadrovať sa ku mne. Písala si o situácii v ktorej sa autorka vôbec nenachádza tak som si dovolila upozorniť ta na to. Nemám potrebu venovať sa extra tebe osobne. Išlo o ten názor nie o to že si to písala ty. Ja nie som vysadena voči nikomu. Veľakrát sa stane že sa stretnem v iných témach so ženami ktoré v nejakej teme so mnou nesúhlasili potom je iná téma a zhodneme sa. Nesledujem kto je za názorom nemám problém povedať že súhlasím hoc i s tebou ak to tak budem naozaj cítiť. Nie som typ človeka ktorý si vytvorí na nejakú užívateľku averziu a hada sa s ňou už z princípu v každej téme kde sa stretneme. Ak prichádzam do témy ohľadom interupcie tak s jediným cieľom. Ukázať tým ženám že je aj iná cesta no len prípade že je žena nerozhodna že je tam nejaká nádej že si to rozmyslí. V prípade že ide o ženu ktorá je už pevne rozhodnutá, tam sa nezapájam nemám potrebu prísť a napísať jej čo si o tom myslím lebo to nemá žiadny zmysel. Nie som z tých ktoré nabehnú do každej témy o potrate a idú tej žene nakladať keď ona už od začiatku to dieťa nechce. Venujem sa iba témam kde je záchrana života ešte možná. Iný zmysel v tom nevidím.
Mozno by si uz mala tuto temu ukoncit, uz si sa aj tak rozhodla, myslim ze si bola rozhodnuta uz vtedy ked si ju zakladala, ty s tym budes zit, a nebude sa ti s tym zit vobec lahko, mas aj tak milion vyhovoriek preco ist na ten potrat a ani jednu preco neist, aj ked je nad slnko jasne, ze moznosti je kopu a nie v takych podmienkach to ine baby zvladli, takze je rozhodnute, drzim ti palce aby si vystudovala skolu snov, snad bude stat za ludsky zivot a hlavne zdravie, nech sa ti tym zakrokom nic nepokazi a snad aj chlapa vymenis, ten ti za to nestoji, je to hovado
@rubinka a zabudla si napísať aj to, že v týchto potratových témach sa vždy v každej jednej nájdu 2 užívatelky a to ty a zazvorka, ktore ,,bojuju" za nenarodene dieta napriek všetkemu, že vám je úplne jedno, keď si ďalšie dieta doviť nemôžu, že vám je jedno, že žena má íst na piatu sekciu a je to pre ňu život ohrozujúce, že má muža,ktory predrbava peniaze a ju jej muža a 4 deti živí matka napriek tomu ju presviedčate na ďalšie dieťa istw vieš, ktorú diskusiu myslím...veď vy 2 ste viac ako lekari, vám je jedno, ako tie deti budu realne žiť hlavne, že ste si dali ✅ k šireniu svojej ,,pravdy"
@banderaska29 prosiiiim ta zena, toto je verejne forum a verejna diskusia, do kazdej tu vyštekuješ "kto tebe pise!" "na teba reagovat nebudem" "ty prestan na mna reagovat" akoze wtf? tu moze na teba reagovat kto chce a ako chce. Fabulujes tu uplne kraviny o tyrani a alkoholr a ked ti na to niektora napise, co nechces pocut, tak je moralistka s krizikom na rolaciku, pripadne "tebe som nepisala". Vsak, ked si tu nechces pisat opusti konverzaciu a nereaguj.
@drahomirrra ty si asi jedna z tých, čo všade boli a všetko vedia, keď presne vieš, ako prebiehal autorkyn rozhovor s frajerom, čo jej povedal, čo jej zakázal komu povedať, dokonca aj vieš kedy presne pôjde do roboty.. či si veštica a čítaš z kariet alebo gule?
@drahomirrra pisete mi z duše
@alexandra1990 - k tomu ti poviem len toľko ta žena je dnes šťastná že sa vďaka prolife ženám nenechala zlomiť a dieťa si nechala. Možno by si to vedela keby si sa o jej osud naozaj zaujímala a tvoj záujem neskončil uzamknutim témy. Nakoniec som jej ostala z celej tej kopy žien jedine ja. Takže áno radšej budem žiť s dobrým pocitom že som zachránila aspoň zopár nevinných životov ako žiť s tým že som prispela k tomu že nejaké dieťa sa stalo obeťou interupcie.
Autorka sa už rozhodla ako rozhodla zjavne už ju nič nepresvedčí takže túto diskusiu opúšťam.
@alexandra1990 Nevestim. Ale viem velmi dobre rozoznat slova v riadkoch, slova medzi riadkami a aj celkovy “ton”. A tento autorka diametralne zmenila. A konkretne aj sama pise, ze priatel ma pravdu.
Staci lepsie citat.
@rubinka aha, čiže ona už stihla aj porodiť tou piatou sekciou? Muž zrazu prestal predrbávať peniaze a nemusí ich živiť jej matka? Ty si ju len presvedčila, aby riskla ďalšiu sekciu napriek tomu, že riziková pre ňu bola už štvrtá, keď ju chceli sterilizovať. Takže máš si k čomu gratulovať. Privedie dieťa do nefungujuceho vztahu, bez penazi, jej mame pribudnu ďalšie financie na živenie ďalšieho hladneho krku, či jej aj reálne pomahaš? Prispeješ financie na to dieta, ktore si zachranila a čaká ho život v nefungujucej rodine bez financii a vlastneho byvania? Či si zmenila aj jej muža, ktorý v polke mesiaca nemal ani cent a ju,jeho a 4 deti musí do konca mesiaca živiť jej matka? Zmenila si aj jej matku, ktorej slubila v štvrtom tehotenstve,ked odmietla sterilizaciu, že už neotehotnie? Ked ju matka vyhodi z jej bytu ako jej to povedala,tak ju ubytuješ u seba? Ako realne si jej pomohla? Opakujem realne, nie rečami aby si dieta nechala.Dúfam, že tento dobrý pocit budeš mať aj vtedy, keď jej telo piatu sekciu nedajbože nezvládne. Aby si ty potom nežila s pocitom, že môžeš zato, že ostalo 4-5 detí bez matky lebo aj to sa môže stať.
@alexandra1990 - napíš jej sama a opýtaj sa. Ja nebudem rozoberať súkromie iného človeka.
@rubinka diskusia bola anonymná, tak ťažko jej môžem napísať, na otázky či si zmenila jej muža a mamu odpovedať nemusíš, odpoveď si viem domyslieť aj sama hlavne, čo sa týka jej muža..na otázku ako si jej reálne ty pomohla mi neodpovieš preto, lebo si jej reálne nijako nepomohla len si ju presvedčila aby riskla aj piatu sekciu, veď keď prežila 4, tak možno prežije aj 5, veď keď jej mama dokáže živiť seba, svoju dcéru, jej muža, 4 deti, platiť hypotéku za byt, tak uživí v pohode aj 5 dieťa. Tlieskam ti, aj vďaka takým, ako si ty vznikajú rodiny ako je ďalšia diskusia, kde má 5 členná rodina 10 eur na týždeň..a autorka, ktoru si presvedcila na 5 dieta sa tu sama ozve opäť o rok, dva keď bude čakať šieste lebo čo keď ani toto piate nebude syn, ktorým by si pripútala toho svojho chudáka ,veď už pri 4 sa zaprisahala,že už viac rodiť nebude, nechápem, ako ti srdce dovolí žiť s pocitom, že to dieťa bude žiť v biede a nefungujucom vztahu aj vďaka tebe. Že raz môže prísť deň, ked jej mama povie dosť a ona skončí s deťmi na ulici, bez peňazí.Je hanba, ako sa vy pro life aktivistky zaujímate o cudzie deti len kým sú v bruchu a keď sa narodia je vám jedno ako žijú, či majú čo jesť , kde bývať.Vaša aktivita končí dňom, kedy sa dieťa narodí a ďalej nech kludne okusuje aj suche rožky.
a ako sa rozhodla zakladatelka temy?
@alexandra1990 - píšeš hlúposti ktoré sa vôbec nezakladajú na pravde. Ta žena nežije na suchých rožkoch urobili ste z nej úplnú chuderu od ktorej má na míle ďaleko. Dôvod prečo jej nemôžeš napísať je taký že teba po tvojich útokoch na jej osobu nekontaktovala. Ja s ňou v kontakte som doteraz. A čo s ňou riešim či neriešim je iba moja a jej vec, tebe sa spovedať nemusíme a áno žije sa mi dobre a jej tiež. Viac na teba reagovať nebudem. Ty si pogratuluj k tomu že i vďaka tebe je nevinne dieťatko odsúdené na smrť lebo si dopomohla autorke tejto diskusie k tomu aby zmenila svoj názor a rozhodla sa pre interupciu. Fakt sa máš čím pochváliť. Ja nemám na rozdiel od teba na svedomí smrť iného človeka.
P.S: Ušetrí si námahu s reakciou na môj príspevok, vypínam si upozornenia na túto diskusiu takže ho čítať nebudem nakoľko pre mňa už stratila táto diskusia zmysel keďže autorka sa rozhodla. Môžeš ísť do diskusie o žene ktorá má 10 eur. Tam sa môžeš realizovať. Chod jej tam naložiť ako to ty rada robíš v diskusiách. Zjavne ťa baví vyžívať sa v deptani ľudí v zúfalých situáciach, ide ti to bravúrne.
@leuchtturm Pre potrat.
Je mi ľúto, ze si sa tak rozhodla, urobila si veľkú chybu, zeny ti tu chceli pomôcť a dať veci aj zadarmo, určite aj rodicia by ti pomohli. Čo sa týka vysokej školy, u nás mnohi s vysokými školami robili za pasom. A zase v kancli boli aj bez vysokých škôl, len boli šikovní, mali prax, vedeli jazyky. Ak si myslíš, ze dobrá práca je vždy o titule si mimo. Žiadna vysoka škola nestojí za smrť dieťatka. Mnohé ti tu píšu, aby si sla na potrat, akoby to bolo ze si ideš zajtra nakúpiť rožky do obchodu. Lenze potrat nie je taký jednoduchý. Prečítaj si na nete hlavne výpovede žien, ktoré si ním prešli. Aby si potom nebola zaskočená vsetkymi tými pocitmi a všetkým tým, čo sa potom bude diať, že ti to nikto nepovedal. Ja sama som ti písala, ze som mala spolužiačky s deťmi a dali to. Mohla si to aspoň povedať rodicom a poradiť sa s nimi. Radšej sa tu radíš s cudzími anonymnými nickmi ako s vlastnou rodinou. Pritom oni sú ti, od ktorých budeš potrebovať či už pomoc alebo financie na vš.
@rubinka nekontaktovala ma preto, že napriek tomu, že písala anonymne som ju tak, ako aj iné užívatelky spoznala a nepíšem hlúposti, ktore sa nezakladajú na pravde, píšem fakty, ktore ona o sebe napísala so svojho účtu, ktorý už nepoužívala lebo v jej poslednej diskusii ked čakala 4té dieťa riešila presne to isté, čo v tej poslednej anonymnej, že si nemôže dovoliť ďalšie dieťa a či má ist na potrat už vtedy jej ženy napísali, že až sa nedá sterilizovať bude opäť tehotna a riešiť ci ísť na potrat a presne to sa stalo..tieto podľa teba hlúposti boli podložené fotkami jej starých diskusii o mužovi, deťoch, financiach, mame takže prosím ťa prestaň klamať, že píšem hlúposti lebo všetky jej témy o jej živote sú stále tu, zmazana je len tá ,,anonymná".
@katkami123 mozno sa rozhodnem pre dieta... len musela by som to povedat ocovi mojmu este pred utorkom...
Ked som uz tak v... ze sama si neviem predstavit mat to dieta a trapit sa...
A s tým idiotom (otcom dieťaťa) budeš ešte od utorka riešiť spoločnú budúcnosť? Pretože obluda, ktorá káže partnerke potrat a nevie niesť spoločnú zodpovednosť, stojí za nič. Obyčajný hajzel. A Ty takého počúvaj. Kde máš hrdosť, hodnoty, žena?
Určite to povedz aj rodicom, co ti na to oni povedia. Predsa len ak môže zaujať stanovisko priateľ, mali by aj rodicia, oni by aj tak ak čosi pomáhali viac ako priateľ. A s priateľom ti odporúčam rozchod.
Zlatko urcite to povedz ocinovi, uvidis jeho reakciu, mozno sa k tomu postavi ozaj tak, ze ta podpori a vsetko zvladnete, bude hrdy dedo, a mozno nie no uvidis, v kazdom pripade este si ani nepoziadala o pomoc… a co sa trapenia tyka tak ta vyvediem z omylu, trapenie to nebude, bude to nekonecna laska, pozri ak je potrat pre teba jedina moznost urob tak, ale ak mas aj ine moznosti nech je potrat tou poslednou, stale sa bavime o dietatku nie o veci, vidim ze si hrozne zmatena a bojis sa, čo je normalne, pisala si ze tvoj chalan ma pravdu a nakoniec si za potrat ale teraz vidim, ze predsa len v tebe hori sj plamienok materskejo citu, vsetko sa da zvladnut aj dieta aj tazka skola aj povinnosti a ver mi ze aj zabava, urcite to doma povedz neries to hned tak ze ina moznost nieje ked vlastne si to doma ani nepovedala

@rubinka tak na to že máš 5 detí a celý deň vysedávaš na počítači a riešiš životy iných a súdiš (pritom jediný, kto môže je Boh) by ma zaujímalo, kto sa im venuje a ako trávia chúdatá celý deň čas, predpokladám že si na materskej a u babky už boli, ako si písala.. žeby tam boli tak dlho? ja som na koníkovi raz za pár dní, max na hodinku dve keď som v práci a mám priestor, akonáhle som doma koník nezapínam, pretože sa venujem mojim deťom, mužovi a domácnosti. Mňa tvoja odpoveď ani tak nezaujíma, ako Ti rada adresujem posledné slová, aby si si o mňa neobtierala nenápadne pusu pri odpisovaní inej tebe podobnej a radšej sa choď venovať aj ty svojej rodine.