icon

Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat

2. aug 2021

Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to

gulka123
2. aug 2021

@beata_k dieťa bude žiť zo vzduchu lebo dieťa jej dá lásku, na priateľa sa má podľa niektorých vykašľať, študovať farmaciu to určite zvládne veď zvláda to aj dievčina, ktorú sleduje na nete 🤷🏼‍♀️
Nebude mať bývanie, peniaze, prácu a ani priateľa keď ten už teraz dieťa nechce, ale hlavne, že budú mať jedne druhého... Ah🥰 aké ľahké...🤷🏼‍♀️

kikus7
2. aug 2021

@rubinka Tak v prvom rade ja deti nemám. Mám po 30tke a ani jeden z mojich partnerov nebol zodpovedný, takže som s nimi nesexovala, aby som takýto problém nemusela potom riešiť. Len píšem, že keď mala rozum sexovať, musí vedieť čo ďalej robiť. V prvom rade nemala sexovať s nezodpovedným chlapom. Veď to tu vidíme každý druhý deň, ako je niektorá tehotná. Ja som tiež vydržala so sexom cez 30 rokov, i keď príležitostí bolo až až. Niektorým som bola vďaka tomu na smiech, ale aspoň som nedopadla takto, mám rozum a som zodpovedná. PS: Neodsudzujte ženy, ak idú na potrat z akéhokoľvek dôvodu. Ja ako neskúsená a neveriaca som v tomto liberál. A prosím, nehovorte za mňa, nepoznáte ma, tak si odpustite také slová, koho by som velebila..

beata_k
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
2. aug 2021

Neviem, či je to vplyv kresťanstva alebo generačnej hlúposti žien-matiek ale mám pocit, že na tomto našom Slovensku vychovávame deti - najmä dievčatá - úplne zle.
Na jednej strane sexujú (so súhlasom rodičov) od puberty s hocikým, bez záväzkov a zvyčajne aj bez ochrany, čo je v dnešnej dobe dostupných informácií a antikoncepcie úplne choré. A na druhej strane riešia strašné morálne dilemy, lebo sú naviazané na oplodnené vajíčko v 6. týždni.
Vidieť to aj v diskusii - samá morálka, ochrana života... pritom dievča si ten svoj akurát tak zničí.
Sama mám deti a na rovinu poviem, keby sa to stalo mojej dcére, vysvetlím jej, čo všetko nenávratne obetuje nechcenému dieťaťu, ako jej to zmení život a potom nech sa rozhodne, ale žiadne strašenie, že po potrate už nikdy nebude môcť mať deti (toto sa stávalo tak v 18.storočí po zásahu anjeličkárky). Žiadne výčitky svedomia - nejde o úmyselnú vraždu, ešte nemá v sebe dieťa, len zhluk buniek. A rovnako by som zakázala aj romantické scenáre, ako budú všetci z decka na mäkko a budú sa trhať pomáhať jej v starostlivosti oň.

autor
2. aug 2021

@dollyzv Ďakujem veľmi pekne :*

rubinka
2. aug 2021

@gulka123 - áno ty vieš všetko už dopredu ako dopadne ako ona bude vyplakavať na nete že sa jej nech žiť ale nekecaj. No toť nedávno tu bola jedna mamička ktorej sme mnohé radili nechoď na potrat že to zvládne že to bude ľutovať. A vieš čo sa stalo o pár mesiacov? Založila tému kde plače že sa nevie vysporiadať s potratom a že aká bola hlúpa že naňho šla že ona chce svoje dieťa späť. To je tá druhá strana mince keď sa žena rozhodne ísť na potrat a počúva ženy že neboj sa nič to nie je. Áno nič to nie je pre tie cudzie ženy ktoré majú svoje deti doma živé zdravé ktoré nemusia žiť celý život s výčitkami a nemusia sa zblázniť z toho že čas sa nedá vrátiť späť. Dnes je z tej ženy obyčajná troška a nepomôže jej ani to že má ďalšie 2 deti. Na to tretie nikdy nezabudne. A takých príbehov sú milióny na celom svete. To sú dobabrané životy. Nie mať dieťa v neplánovane nečakane.

autor
2. aug 2021

@anicka182 Ach bože -_- samozrejme že to nedáva so zatvorenými očami ale dáva do toho dakú snahu a snaži sa určite je to náročné a nie prechádzka ružovou záhradou.... keď sa chce tak sa to dá

habibim
2. aug 2021

@beata_k ani zďaleka nie som romanticka ale je pravda, že som bola dosť optimista, kým som bola sama, a bezdetna... Lenže ja robím v štátnej službe, mam osudy ľudí na dlani a taktiež aj ty raných žien ci slobodných mamickiek a nie s jedným dieťaťom ale s 3,napr. Autorka je mladá a bude vedieť veci zvládnuť lepšie ako ženy ktoré nechal muž s dvomi tromi deťmi bez života, lebo kde si nájdu prácu keď majú dosť rokov atď.? Mladé pochabe všetko zvládne lepšie než staršie už s nejakým tým zaužívaním zivotom, na ktorý boli zvyknuté... Možno nevieš ako to myslím... Kojím dieťa, tak ťažko sa mi pise🙊🙈

autor
2. aug 2021

@elementissa Povieš mi kto tu žije pod mostom??

ivik4
2. aug 2021

No ja sa nezastavam dost zlych komentarov ale autorka comu sa cudujes ked napises A alebo uz nenapises B. Viem ze niesi povinna pisat detaily ale jak Ti ma clovek relevantne povedat svoj nazor na tvoju situaciu ked nenapises poriadne KDE budes byvat,KOLKO budete mat penazi,z coho budes platit vsetko a viac k tomu. Sa potom necudujem komentom o mostoch... keby si aspon napisala ze ti da peniaze rodina alebo nieco 🤷‍♀️

kikus7
2. aug 2021

@rubinka A keby som mala dcéru, rozhodne ju vopred poučím o možných dôsledkoch správania sa, o ochrane atď. Aby k niečomu takému neprišlo, pokiaľ sa dievča nevie postaviť na vlastné nohy, lebo ako babka by som rozhodne nechcela vychovávať dieťa svojej nezodpovednej dcéry, ktorá vliezla do postele k niekomu a nemyslela na dôsledky. Zvládli sme to my doma s mojom mamou, nikdy sa nemusela o mňa báť, že prídem domov tehotná, takže rovnako by som to zvládla s mojou dcérou. 😉 Len dnešné matky sú vo výchove benevolentné, netvrdím, že mama autorky, keďže tá je nebohá (čo mi je ľúto), ale čítala som tu už xx diskusií, ako svojim pubertiačkám kadečo dovolia, hoci za ne nesú zodpovednosť, tak potom nech sa také mamičky nečudujú, ak ich dcéra príde domov s bruchom. A o autorke nič v zlom, ale bude to mať ťažké. Ak ju však partner náhodou opustí, nech aspoň platí na dieťa...

autor
2. aug 2021

@luccija vysokú....

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
2. aug 2021

@drahomirrra Ďakujem :*

habibim
2. aug 2021

@beata_k chcela som tým napísať, že stretám ženy ako ona, a stretám ženy ako som popísala vyššie... Mladšie lepšie zvládajú život a výchovu dieťaťa samé ako tie staršie... A ver mi, že je to tak...ja osobne mam 37 a tri deti.. Neviem si predstaviť, že by som bola na nich sama... Ale viem si predstaviť, že keby som bola mladšia a s jedným tak by to bol trosku iný boj o život než s troma deťmi a starsia

kikus7
2. aug 2021

@heleninamama Tiež som si to všimla, že dnešné matky sú teda dosť benevolentné vo výchove a už 15-ročnej dcére dovolia si domov vodiť na noc frajera. A to som cca. vo veku tých mamičiek. Viaceré sa ožierajú a fajčia. Ja som ešte ani raz nebola opitá, nevidím v tom zmysel života. A v 15-tich som na také niečo ako chlapi, chlast atď. ani nemyslela, myslela som na školu a na svoju budúcnosť. A o nič som neprišla..

w123
2. aug 2021

ahoj, mne sa stalo nieco velmi podobne ked som sa dozvedela v 7 tyzdni ze som tehotna otec dietata ma hned poslal na potrat s tym ze on so mnou dieta mat nechce, podla mna kazdy chlap co posiela zenu na potrat je len obycajny kus debila ktory by si to mal na celo vytetovat aby kazda dalsia vedela ze co je on vlastne zac, keby bol tvoj frajer normalny tak necha skolu a ide pracovat a postara sa o vas,vidim ze si uz rozhodnuta si dieta nechat drzim ti palce ja som sa rozhodla tak isto a nieje to vobec jednoduche je to velmi tazke ale aj tak to stoji za to, myslim ze rychlejsie dospejes a budes si vediet este zariadit casom krasny zivot

autor
2. aug 2021

@kikus7 Ja sama som vravela kamoškám ako to celé funguje...ja sama som dokázala zistiť kedy mám ovuláciu... Cyklus som mávala ako hodinky...Len mi prepáč, že som začala brať lieky kvôli ktorým som mala tú ovuláciu až na 20 deň cyklu a podarilo sa to

acrobaleno
2. aug 2021

Hlavne nepremeňte túto tému na bojisko pro life a pro choice ako je to zvykom. Už sú tu 4 strany komentov.
Len jedno nechápem, prečo je ten chlap vždy debil, keď pošle ženu na potrat? Prečo by mal skončiť školu a ísť makať a živiť nechcené decko? Je pravda, že sa mali chrániť. Ale tak ako boli dvaja pri robení, sú aj dva pri rozhodovaní. A keď on to dieťa nechce, tak ho nechce.
Autorka vidíš to veľmi ružovo. Ale je to tvoje rozhodnutie. Vieš aké máš možnosti a rozhodni sa sama.

ajka0207
2. aug 2021

Ja len k tej škole, ako tehotná nebudeš môcť spraviť niektoré predmety, lebo ťa nepustia do labakov, to isté aj by si dojčila. Nic také ako individuálny plán na farmacii nie je, čiže by som ti odporúčala odložiť nástup do školy o rok (možno viac). A hlavne o tom čím skôr informovať školu, nech máš šancu že nebudeš musieť znova absolvovať prijímačky.

So zvyškom poradiť neviem, dieťa je fuška a ak nebudeš mať niekoho na pomoc tak to bude veľmi zle, lebo finančne z 300 eur je makacka, keby máš niekoho čo ti dieťa postráži aspoň občas, že pôjdeš na brigádu tak to už by nemuselo byť také zle.

kikus7
2. aug 2021

@w123 Nehnevaj sa, ale zaujíma, prečo si vy ženy vyberáte takých debilov? A kde ich stretávate? To ich skutočne neviete odhadnúť hneď od začiatku? Ja keď sa s niekým zoznamujem, komunikujem s ním, pýtam sa otvorene na všeličo, aby som zistila, čo je to zač. Niektorí ma vedeli aj dlhšie oblbovať, ale teda stále som bola opatrná..

autor
2. aug 2021

@beata_k Ehm sledujem veeľa profilov na instagrame farmaceutov... ale pokial sa pýtaš či sledujem dake mamičky alebo tak ano aj to...sledujem jednu babu čo v 17 otehotnela a ked sa malý narodil tak ju nechal podviedol ju s inou...teraz má 21 a čaká druhé bábätko so snúbencom...taktiež aj teraz sledujem na TLC unexcepted (tehotné v 16)

kikus7
2. aug 2021

Ty si brala HAK a otehotnela si?

Inak škola sa dá urobiť aj neskôr, ak si pôjdeš za tým, keď sa Ti bude mať kto o dieťa postarať. Dôležité je, aby si mala, kde bývať, čo jesť atď.

eternity24
2. aug 2021

@acrobaleno Asi to nechcene decko az tak velmi nechcel, keďže je na ceste… 😉 a Ano, vyspať sa s niekym bez ochrany, aj muž sa moze chrániť je velmi jednoduché a ked sa nieco stane tak sa vyhovárať na druhu starnú, ona si zabudla vziat tabletky, ona brala atb alebo nieco ine a ja som uboziacik. Jasne, že je to nimand a nerozumiem ako sa ho môžete zastavať. Ked dieťa tak velmi nechcel mal sa chrániť aj on. A aký správny chlap len pošle svoju partnerku na potrat? To nechápem….

beata_k
Odpoveď bola odstránená
whatever1
2. aug 2021

Ak nechceš ísť na potrat, tak nechod. Ako niektorí ľudia vravia, že si zničis život ak nepôjdeš na potrat, tak opak môže byť pravdou a cely zivot budeš plakať a viniť samu seba. Vzťah s partnerom ti tiez potrat nezachrani, prave naopak. Pretože keď to na teba dolahne, budeš viniť aj jeho. Neodsudzujem ženy, čo podstúpili interupciu, píšem na margo toho, že ty to dieťa chceš a partner ta tlačí k tomu, aby si sla na potrat. Keď už teraz s tým nie si stotoznena a zmierena, tak čo bude potom keď bude po?

bielavila
2. aug 2021

Autorke poradit neviem, toto si musi premysliet sama a verim, ze sa rozhodne dobre, co ma vsak udivuje je to kolko zien sa tu zislo s rovnakym nazorom ze ist na potrat je lepsie ako hoci co ine, ze hned bude byvat pod mostom, ze hned bude to dieta odsudene na chudobu a nestastie… to je ozaj tolko zien, matiek ktore su schopne podporit cuzdie dievca k potratu? Ja si myslim ze na svete je milion prikladov slobodnych, aj chudobnejsich mladych mamiciek ktore to zvladli vyborne a hadam lepsie vychovali svoje deti ako tie co mali vsetko naplanovane do bodky, ja niesom fanatik proti potratim a potrat je kazdeho osobna vec, ale mal by byt tou poslednou moznostou, ked uz ina cesta nieje, btw zazila som potrat nie chceny, ale spontanny, a to co dokaze urobit so psychikou zeny, ktora sa na to dieta ( podla niektorych z vas iba na bunky) upne je sialene, uz je to 8 mesiacov a ja som stale mimo… ale to je tak, dobre sa radi anonymne za pocitacom cudzej dievcine nech ide na potrat namiesto toho aby sme jej poradili co radsej urobit nech to zvladne… ze dostane rodicak, kocikovne, ze dostane pridavky, ze moze ziadat vyzivne, ze by mohla poprosit rodiciv o pomoc, svokrovcov, atd, ze napr nech pocka so skolkou rok/dva, teraz nech si najde brigadu a spori si peniazky... poznam viac takych dievcat co bez skoly a zazemia, ale s malym dietatom dokazali velke veci…svet sa uz uplne zblaznil a ludia si uz nevazia nic, ani len ludsky zivot, potrat sa uz bere ako navsteva zubara, ved chod nech ti ten zub vytrhnu ked ta boli🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Chore chore a smutne

habibim
2. aug 2021

@beata_k 👍 na margo toho ltc...
Autorka urob si život sama 🙏 zij pre to co je teraz a nie pre sny z reality show aké sa tebe ani nestanú, lebo sú platené aby zaujali ľudí

snazilka_bio_mamka
2. aug 2021

@eternity24 ja NEKALKULUJEM s iným tehotenstvom, to si vyprosím. Pod pojmom živorenie nemyslím oblečenie z druhej ruky a výletíky, ale ASPON základné životné potreby, vlastnú detskú izbu. Možno by si sa mala naučiť citat medzi riadkami a hlavne si vyprosím to moje nútenie mojich názorov a kalkulovanie s inym tehotenstvom, sme na fóre, kde si ludia môzu slobodne napísať svoj názor. Nikto jej nedrzí zbran pri hlave, napisala diskusiu, kde sa ludia vyjadrujú. A ak si precitate niektore prispevky, mozno zbadate, ze vela ludi ma rovnaky nazor ako ja. Takze treba sa naucit citat s porozumením. Som denne v styku s detmi zo socialne slabších rodín a je to hrôza a nie su to len menšiny. To naozaj z huby do ruky žiť a odoprieť aj jednu čokoladu tomu decku, to nie je pre mna zivot. Ano, materská láska je len jediná a najsilnejšia ale bohuzial z lásky sa nenažereš a nebudeš mat strechu nad hlavou. uhol pohladu, ja ten tvoj rešpektujem, myslim si ze kazda sa moze vyjadriť . 😉

nyphadora
2. aug 2021

Argumentovat instagramom a reality show je hodne 17 rocnej teenegerky 🙈 a nie vyzretej, vyrovnanej zeny, a buducej matky 🙈. Dieta je nekonecna ZODPOVEDNOST.