Som v 6. týždni a priateľ ma posiela na potrat
Ahojte zajtra zacinam 6 tt. Priateľ dieta nechce vobec a posiela ma na potrat. Vrav niesme zabezpeceny a uz vravi ako mu nedaju tak skoro hypoteku, ze sa budeme musiet zobrat aby dieta malo jeho priezvisko, ze potrebovali by sme inee auto a podobne sracky.
On rok ide este studovat. A ja nastupujem na vysoku skolu od septembra studovat farmaciu.
Momentalne som bez brigady alebo tak a mam len kazdy mesiac polosirotsky 133 eur. Aj keď nastupim indovidualne tak pochybujem ze mi bude aj nadalej vyplacany polosirotsky. Ja na ten potrtat nechcem ist lebo som na malinke uz naviazana aj a nechcem do buducna mat problemy zdravotne a tak.
On je ale uplny **** pretoze radsej chce to dieta zabit ako napr ho dat na adopciu
Moja neboha mamka otehotnela v 19 a tak isto aj sestra a zvladli to
Nerozmyslala si aj nad nejakou lahsiou skolou?
@luxinka777 Nič ine ako farmáciu v živote študovať nechcem je to môj sen už 7 rokov
Az mas motivaciu a si sikovna tak verim ze zvladnes.
V prvom rade volaj na studijne a pytaj sa...je pravda, ze tehotnu ta do labakov nepustia, mozno budes musiet prerusit studium na istu dobu
Čiže vybrala si si skolu a dieťaťa sa zbavíte? 🙁
Nie všetky sny sa v živote naplnia. Možno by tá farmácia nebola pre teba to prave hoci si si to tak vysnívala.
Nooo poviem ti tak moja dcéra sa tiež teraz dostala na vysokú školu dokonca na všetky štyri čo si dala prihlášku ju vzali...teraz momentálne počas prázdnin brigáduje v kaviarni a už čo to pekne zarobila aj tringelty jej zostávajú...tak sa smejeme, že "vidíš ani vysokú školu ti netreba" ... tiež doma rada pečie koláče a torty a tiež sa smejeme, že ani vysokú školu jej netreba a vedela by si aj takto zarobiť hoci to nikdy nikde neštudovala ...je to jej záľuba...len toľko som chcela k tej vysokej škole, čo máš vysnívanú a nakoniec človek zistí, že aj iné veci v živote, by išli celkom v pohode...😉
Ale no taaak, to je aka citova manipulacia? Jej sen jej znechucujete. Nech sa rozhodne sama, ci to dieta chce alebo nie. Vy jej ho strazit nepojdete, nepostrazite, nebudete ju zivit.
Za mna - robis blbost ako mraky. Prerusena skola sa da kedykolvek dostudovat, na rozdiel od ineho “prerusenia”, ktore je nezvratne a nezvratne ukonci zivot niekoho, kto sa fakt nevie branit. A to bez akychkolvek citovych vylievaciek, to su proste fakty. Explicitne.
Omfg, zeny, ci ste len zbabele. A nehodne byt matkami.
@acrobaleno - áno urobí si ako ona chce len sa jej snažíme povedať že niekedy si človek myslí že na 100% vie čo je pre neho jedine to práve a potom často zistí že je to inak ako si predstavoval to na margo tej vysnívanej Farmácie že žiadnu inú školu ani nepripúšťa. A môže sa kľudne stať že zbaví sa dieťaťa, školu nedokončí lebo možno bude nad jej sily aj to sa stáva a ona ostane bez dieťaťa a bez školy. Istejšie je školu odsunúť na istý čas a mať to dieťa. Tak môže mať jedno i druhé. Len v opačnom poradí.
Držím prsty. Dieťa je dar a dnes už teda vôbec nie samozrejmosť... Škola sa dá doštudovať aj neskôr. Prvoradá je rodina aj keby nekompletná. Úrčite treba ale hľadať niekoho, kto ti s bábätkom pomôže, nakoľko je to na jedného veľmi náročné. Aspoň na večer na 2-3 hoďky keby ti mal kto pomôcť a nákupy spraviť. Prvé mesiace sú náročné kým je dieťatko kojené. Naozaj môže nastať situácia, že už ďalšie mať nebudeš môcť a tiež psychicky to musí byť hrozné ani pomyslieť.
@drahomirrra 👏🏻👍🏻
@eternity24 Kto chce kam, pomozme mu tam. Zial.
Podľa mňa sa to zvládnuť dá.. 🙂 píšeš že máš kde bývať a to je základ spolu s tým ze bábätko chceš. Keď sa ti narodí dostaneš rodicovsky príspevok každý mesiac 3 roky plus jednorazovo príspevok pri narodení bábätka. Z toho mu vieš všetko kúpiť. Postieľku ani netreba, bábätko aj tak najradšej spinká pri mamine 😉 moje 2 deti z 3 využívali a najmenší drobec aj stále využíva postieľku ako úložný priestor na hračky 😄 kočík aj vecičky sa dajú zohnať na bazarikoch za fajn ceny, pripadne občas sú maminky ochotne veci aj darovať. Takisto sú rôzne organizácie ktoré pomáhajú maminam a budúcim maminam v núdzi, žiaľ konkrétne neviem poradiť, ale na nete ich isto nájdeš. Ja som jednoznačne za to aby si si malinke nechala. Nebude to ľahké, ale pre toho malého človiečika to určite zvládneš. Ja som inak vysokú školu končila už s 2 deťmi, aj keď teda úplne iný odbor, ale tiež škola veľmi náročná na čas a nič čo sa dá robiť doma z gauča 😁 pri deťoch som sa striedala len s mužom, nikto z rodiny ich nestrazil. Štúdium som mala prerušené, myslím kvôli dieťaťu sa dá dokonca na 3 roky. Teda aj keby si ostala sama určite sa nájde časom niekto kto ti dieťatko postrazi. Či už niekto z rodiny alebo pokojne aj nejaká kamarátka či kamarát. Ja som v 18 kamoške strazievala dcérku celé dni, pre mňa fajn škola do života, pre ňu veľká pomoc keďže bola slobodná mamička a musela chodiť od malej prakticky hneď do práce. Veľmi ti držím palce a isto to zvládnete s malinkým, či už s jeho otcom alebo aj bez neho 🙂
@tianna Vdaka 🙂
💖🙂
Autorka, napíš mi prosím správu, možno Ti viem aspoň trochu pomôcť 😊
Rozprávala si sa znova s priateľom jeho názor sa nezmenil?ake to je teraz medzi Vami?
@luccija Včera sme sa o tom bavili a je neskutočne tvrdohlavý...revali sme obidvaja nooo :/ ešte stále mám týždeň čas do potratu a ja fakt neviem čo mám robiť ako ho presvedčiť....jedine asi byť sama a isť si za svojím
Ty si matka, on znení názor keď sa malé narodí....a ak nezmení není hodný tvojej lásky....
Autorka, viem, že teraz je to ťažké, ale nie neriešiteľné. A ak sa rozhodneš pre dieťa, môžeš mi na 10000% veriť, že toto rozhodnutie nikdy neoľutuješ.
Bez ohľadu na školy, práce, peniaze, veci pominuteľné a prchavé, ktoré dnes sú a zajtra ktovie..
Strašne by sa mi taký chlap, ako je tvoj zhnusil, ale strašne. Keby ste mali 16, ozaj sami deti, alebo traumy, znásilnenie, nejaké vady u dieťaťa, alebo iné ťažké veci, nepoviem.
Ale toto...u muža? Je to asexuálne, je to nezrelé, tak strašne úbohé...na to, že keď sa bábo narodí, on bude mať školu za sebou a môcť pracovať a normálne fungovať ako tatko rodiny - je to proste hnus. Ja to ani neviem pomenovať. Je to alibizmus, túžba iba si užívať, bez zodpovednosti, bez následkov, a bez akéhokoľvek spätného chodu, uvedomenia si svojich činov. Odraz dnešnej doby. (?)
Žena, ktorá musí zastať rolu muža, lebo muži sú zženštelí, úbohí, neschopáci, ktorých zomelie prvá neplánovaná vec v živote.
A na to, že má ten tvoj Casanova iba jedno vajko, je dobre odvážny. Poslať na smrť dieťa, hoci možno tiež už žiadne nebude mať. Lebo veď ktovie, tak ako prišiel o jedno vajko, môže pokojne aj o druhé.
Autorka, tak ako sa nedáš ty presvedčiť možno sa nedá ani on. Musíš byť pripravená, že ostaneš sama.
@drahomirrra Tá jeho diagnóza nie je až taká vážna, aj s dvoma semenníkmi majú chlapi problém splodiť dieťa. Ako, ja sa mu ani nedivím, že takto reaguje. Je to šok a buď to prekoná alebo nie. Nikto nemá právo ho súdiť.
Ako to tu už odznelo, ci pôjdeš na potrat alebo nie, vy dvaja spolu neostanete. Nedokážeš zit s mužom, ktorý ťa pošle na potrat.
Je mi naozaj ľúto ze nad tým vôbec uvazujes, ale slzy by som takému debilovi neverila. Je to totálny babrak a nezodpovedný hlupak. On si nevie udržať pimpa pod kontrolou a teba teraz bude posielať na potrat? Nemiluje ta a skôr či neskôr to zistíš. Toto rozhodnutie mal nechať na teba a plne ho akceptovať.
Daj vedieť ako to celé dopadne. Tvoj príbeh ma naozaj zaujíma.
A prečo plakal somár jeden? Ze nestihol vytiahnuť? Ze nevie kedy to na neho išlo? Alebo ze nevie ako sa to NEROBÍ? Co on plakal? On pod narkozu nepôjde a nezobudni sa ,,prazdny". On s tým nebude zit.
Ženy ktoré boli na kyretaz po spontánnom potrate by ti vedeli napísať, aký je to pocit prebrať sa s vedomim, ze doteraz ste boli 2 a zrazu už budeš sama. Bez tej bublinky v brusku. Ostava jazva na duši do konca života a to hovorím o spontannom! Prirodzenom! Potrate.
Neviem si predstaviť tie výčitky keď sa preto žena rozhodne dobrovolne lebo je autor obyčajný chrapun, lebo nebudeme bývať vo veľkom byte, lebo sa nebudem voziť na BMW, lebo nebudem mat VS mojich snov...
Sama uz nikdy nebudes ked si nechas male, porodis si lasku svoho zivota, to ti prisaham, a ver mi casom si urobis aj skolu, aj si najdes pracu aj vam bude sveta zit, a verim ze toho somara co je schopny poslat zenu ktoru miluje na potrat jeho dietata nechas a nebudes sa zhadzovat sama pred sebou tym, ze s nim ostanes… dieta nikdy nikdy nepokazi zivot ci mas 15 alebo 48… len je to ovela zlozitejsie a tazsie a je uz na tebe aka si ambiciozna a huzevnata aby si si zariadila zivot po akom snivas aj s babatkom… ale kazda mamina ti povie, ze nelutuje ze si babo nechala aj ked to vola nehoda a nebolo planovane
Ako dlho ste spolu?
@luccija rok a pol
@bielavila vdaka 😘
Tak to nie krátko, že pár mesačná známosť.Verim, že sa rozhodneš správne a tak ako cítiš🙂nebolo by Ti lepšie zdôveriť sa sestre či otcovi?

@tomas97 Jasne že škola bez vzdelania sa v živote nepohnem