icon

Som v 7. týždni a nevidno činnosť srdca

leria
10. mar 2012

Baby potrebujem povzbudiť.....viem,že si svojim zúfalstvom velmi nepomáham,no nemôžem ináč.Podla poslednej menštruácie by som mala byť cca 7t aj cca 5,6deň.V stredu som bola na usg a doktorka nevidela akciu srdiečka(hcg bolo 14 830),o dva dni(včera)som bola na dalšom usg u iného doktora a ten tiež nevidel akciu a napísal mi do spravy:GS oválny,13krat 8mm,CRL 4-5mm,SPM nedetekujem,evidentný hematom,abrupciu nepozorujem,cervix uzavretý,bez príznakov AB.Postup podla dynamiky HCG.Tento výsledok som odniesla svojej doktorke,no ona sa tvárila,že to velmi ružovo nevidí.Ja som jej hovorila,či to nemôže byť skoro,že nevidno činnosť srdca,no ona mi povedala,že ostatným ženám ktoré mali menštruáciu v tom termíne ako ja(15.1)už je vidno.Teraz mám ísť na dalšie usg aj odber 14.3.Snažím sa myslieť pozitívne no nedokážem sa naladiť.Mala byť radšej ticho.Nemám ináč vôbec žiadne nevolnosti ani bolesti,ani nešpiním.Prsia som mala dosť citlivé,no nejak to pominulo.Ja neviem či sa mám pripraviť psychicky na tu horšiu verziu.Je to moje prvé bábo.Prosím o trochu povzbudenia,poprípade vaše skúsenosti.

leria
autor
25. mar 2012

@bettypo no nemám slov...ked oni niekedy tak šokuju tými blbými poznámkami,že človek nevychádza z údivu.Najlepšie je vypadnúť od takého lekára,ak nemá úctu k pacientovi,tak už k jeho zdraviu vôbec nie.

leria
autor
25. mar 2012

@lenkoponka velmi pekne a trefne si to napísala,dakujem velmi pekne...aj Tebe a všetkým babám,ktoré ste ma tu podržali prajem len to najlepšie...som velmi vdačná,aj ked skutočne sú baby ktoré zažili väčšie trápenie a si zaslúžia väčšiu pozornosť..som vdačná za túto stránku,za empatie,silu a podporu,ktoré tu rozdávate 🙂

lussi2
25. mar 2012

@leria ahoj nebud z toho smutna, viem ako sa citis. ja som to zazila 2 x MA vzdy to skoncilo akciou srdiecka 13 10 tt) nakoniec mi zistili nejake mutacie tak si od 10 tt picham fraxiparin.dufam, ze to dotiahnem do uspesneho konca. Znovu otehotniet sa mi podarilo hned po prvej mrche, ta prisla po mesiaci a teraz som 24 tt 🙂 . moc ti drzim palce 🙂 .

leria
autor
25. mar 2012

@lussi2 dakujem,aj ja Tebe silno drzim palceky
🙂

poleva
1. apr 2012

@leria ahojky tak si picháš už tie injekcie?

leria
autor
1. apr 2012

@poleva Ahoj.No zatial si nepichám.Mám ísť na hematologiu, objednaná som až na 7.júna.Som odpadla, lebo doktorka mi chcela dať termín najprv až na december.Ja neviem, nemohli mi dať hned tie injekcie, ked som mala tie trombocyty zvýšené?Teraz mi má moja gynekologička robiť ešte nejaké výtery. Ja som si myslela, že po prvej mrche by sme sa mohli opäť pokúšať,aj s tými injekciami,poprípade nejakými liekmi.Som trošku nervozna, lebo ma tlačí čas...mám dilemu, či mám čakať, že sa mi to ešte pošťastí prirodzenou cestou alebo riešiť umelé oplodnenie, mám 38 a poisťovna prepláca umelé tuším len do 39rokov 😉

lussinkaaa
1. apr 2012

@leria ahoj, mrzi ma, ze si si tym tiez musela prejst ☹ ale nezufaj, vsetko bude v poriadku, treba tomu verit. Prekvapilo ma, ze termin na hematku mas az v juni, ku komu pojdes? Ono, najprv musis absolvovat kompletne hematologicke vysetrenie, len na zaklade neho sa moze prist na problem (ak sa teda tyka zrazanlivosti) a az potom ti mozu nasadit liecbu, ktora bude vyhovovat tvojim potrebam. Ja mam zvysenu zrazanlivost a injekcie si picham od 10tt, takze je to individualne. Niekto ich potrebuje hned od zaciatku a niekto neskor, podla toho, ako sa krv s pribudajucimi tt zahustuje. Kazdopadne ti drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo a aby si bola coskoro opat tehulka 😵

leria
autor
1. apr 2012

@lussinkaaa dakujem za palčeky 🙂Idem k doktorke Hulíkovej-Ke.Ked som sa objednávala,bolo mi povedané že aj tak tie vyšetrenia sa robia 2mesiace po kyrete. Bude to trošku neskôr.No lepšie ako v decembri 😉 Musím byť trpezlivá. Aspoň, že som sa niekam pohla.Uvidím ako to dopadne.No pravdepodobne ja by som si musela pichať tie injekcie od začiatku.Všetko je pre mňa nové, pred 3týždňami som nemala šajn čo sú trombocyty 😉 Dúfam,že si tehulkovanie užííívaš aj ja držím palčeky aby všetko dobre dopadlo 🙂

daniku
1. apr 2012

no ja by som z toho zas az taku vedu nerobila, ja som otehotnela 28dc cize ked som mala byt v 6tt tak som bola v 4tt, doktorka mi povedala ze tehotna ani niesim, ze mam cystu alebo nieco take, a vsetko bolo nakoniec ok. a to som nemala ani nevolnosti.
nechcem tu nikomu davat zbytocnu nadej ale lekarov ktory sa drzia zasadne PM nie nalezu na USG by som nakopala do zadnice.
teraz sa historia opakuje a v zdanlivo 8tt mi lekar povedal ze mozem byt maximalne v 6tt podla usg. ale tiez neviem ci je vsetko ok, cize len dufam, ze to bude tak ako ma byt.
ak by aj nahodou vsetko nedopadlo podla nasich predstav, tak to treba brat tak ze babo by mohlo byt chore a trapili by sme sa spolu cely zivot, priroda vie preco su veci tak, ako su. drzim palce

poleva
2. apr 2012

@leria prepláca len do 35 rokov
no podla mna bez vyšetrenia,ti nikto injekcie nepredpíše,ja som ich užívala

bettypo
2. apr 2012

@poleva to je nejaká novinka? 😕 Vždy to bolo do 39

lussinkaaa
2. apr 2012

@leria jeeeej, aj ja k nej chodim 🙂 je to velmi mila mlada doktorka, budes s nou velmi spokojna a ide to tam ako na pase 😉

poleva
2. apr 2012

@bettypo juj ja viem že do 35

sarka307
2. apr 2012

nechcem ťa strašiť,ale presne to som si pred 4rokmi prežila...bohužiaľ nebola akcia srdiečka,nechali ma týždeň čakať a nakoniec,zamĺknutý potrat ,nechali ma čakať a deň pred narodeninami som prežila najhorší deň v mojom živote!!!potratila som totiž doma ,neprajem zažiť nikomu!!!!!!!!!!!!!!!! 😢 😢 zistili mi to už v 11+2,bol to neskutočný žiaľ!!kým ma presviedčali ,že možno sa činnosť obnoví čakala som doma na zázrak/ale na popravu/,veď bola som realistka,čo sa zmení,ale nahoršie, po pár dňoch ma prestali už bolieť aj prsia,prešli všetky tehu nevoľnosti,no prešla som peklom,ale po pár mesiacoch som otehotnela šťastne porodila zdravé,krásne chlapčiatko🙂)tak držím palčeky,uvidíš všetko sa na dobré obráti 😵 😉
@leria

aduskatt
2. apr 2012

@poleva do 39 sa preplaca IVF

leria
autor
6. apr 2012

@lussinkaaa a nevieš náhodou ako dlho sa čaká potom na tie výsledky?teraz sa to tak vlečie, už aby bol aspoň júl 🙂

lussinkaaa
6. apr 2012

@leria na prve vysledky som cakala 5 tyzdnov, na prvykrat ti asi budu robit kompletne vysetrenie (nezlakni sa - 13 skumaviek krvi), a potom podla toho co bude mat hranicne alebo zle hodnoty, ti budu test opakovat, ale to ti vezmu uz menej 🙂 a potom uz kazde dalsie vysledky su do hodinky 🙂 takto to bolo a je u mna, zo zaciatku tehu som tam chodila kazde 2 tyzdne na kontrolny odber, to bolo asi 5 krat, a teraz mam prist az o 5 tyzdnov 😉 neboj, raz-dva je tu leto 🙂

lussinkaaa
6. apr 2012

@leria len mi nejde velmi do hlavy, preco ta objednali az na taky neskory termin, ja ked som tam volala a objednavala sa, tak som sla na vysetrenie asi o 2-3 tyzdne, dlhsie urcite nie 😒

leria
autor
7. apr 2012

@lussinkaaa dakujem, aj mi je jedno koľko krvi zo mňa tie upírky 😀 vysajú,len nech sa to niekam pohne....Ked píšeš,že je fajn tá pani doktorka,tak som rada a si radšej počkám. 🙂 Ten termín by mi za iných okolností neprekážal, len to že výsledky ak budú niekedy v júli, tak mám len pár mesiacov aby som prirodzene otehotnela.Najneskôr v novembri musím riešiť potom umelé aby mi aspoň niečo uhradila poisťovňa.No veľmi nechcem plánovať, lebo situácia sa môže vyvinúť úplne ináč.Som si povedala,že budem v pohode,budem si užívať leto a snád sa podarí ísť na nejakú dovču.A budem jesť veľa cvikli 😉 Neviem, no ja v podvedomí sa nejak teším a mám pocit že to výjde.Je to paradox,no ja som po tom potrate akoby nabrala nový dych a väčšiu energiu bojovať 😉 Ináč prajem krásne veľkonočné sviatky 🙂

lussinkaaa
7. apr 2012

@leria este ma napadlo, ci by si neskusila zavolat tam este raz a poprosit doktorku, ci by ti nemohli dat skorsi termin, za pokus to stoji, za to nic nedas... 🙂 vysvetli jej svoju situaciu a mozno ti da termin skor. Ja by som to vyskusala. Hlavne ked uz viem, ze sme na toto druhe babatko cakali dokopy 11 mesiacov po potrate. Je to proste zakon schvalnosti, prve sa podarilo na prvy sup, no zial dopadlo to zle...potom sme cakali 3 mesiace po kyrete a dalsich 8 mesiacov poctiveho snazilkovania. Tak uz ako sa rozhodnes, urcite to bude dobre rozhodnutie 😉 aj ja prajem krasnu Velku noc 🙂

leria
autor
7. apr 2012

@lussinkaaa no skúsim jej zavolať, už som na to myslela...aj ked vravela,že vraj sa robí to vyšetrenie najskor 2mesiace po missed...uvidíme 😉

adulikh
8. apr 2012

@leria ja som bola u Hulikovej, tiež až po 3 mesiacoch po MA. Treba čakať, kvôli objektívnosti výsledkov testu. Ako písali babenky, Hulíková je veľmi príjemná. Držím palce, aby to nabudúce dopadlo šťastne.

leria
autor
8. apr 2012

@adulikh dakujem pekne 🙂

evica704
8. nov 2012

Ahojte chcela by som vas poprosit o radu budem rada ak mi niektora pomozete aspon pismenkami som v 7 tyzdni tehotenstva dneska som bola na ultrazvuk a lekar mi povedal ze nevidno bit srdiecko babetka a vidno len ciernu machulu a pritom rozmery su v poriadku a vraj babetku by uz malo byt vidno telicko sestricka mi vzala krv a v pondelok mi povedia ci je vsetko v poriadku ja naozaj som s toho nestastna pretoze na malinke sa tesim neviem co si mam mysliet o tom poradte mi

petka015
8. nov 2012

@evica704 ahoj presne to iste mam aj ja dneska som bola u lekara zobral mi krv a zajtra budem vediet vysledky hcg tak som zvedava. Tiez uz sa dlho snazime minuly rok som mala mimomaternicove a teraz toto. och

sara3010
12. nov 2012

@leria Ahojte dievcata ja som bola dnes na prvej kontrole a Dr. mi urobil sono a povedal mi ze nevidno akciu a plod nema taky rozmer ako by mal mat. Ide o moje prve tehotenstvo a cakala som pozitivne spravy a miesto toho ... som mala co robit aby som sa nerozplakala uz u neho v ordinacii. Poslal ma hned k druhemu Dr a ten potvrdil slova mojho gynekologa podla MS by som mala byt 9 tt ale mam velmi nepravidelnu MS takze to moze byt aj kratsie objednali ma na zajtra na kyret tak som z toho v soku a nestastna ☹

bimbo37
12. nov 2012

@sara3010 to mi je ľúto, ale neboj raz sa to podarí, ja som bola v 11tt a tiež presne toto isté. A tiež mi to bolo ľúto, ale ber to tak, že lepšie keď to odíde samé ako by malo byť choré alebo malo mať nejaké komplikácie. Ja by som mala ísť teraz v januári na vklad (máme zamrazené ešte 4 kúsky) 🙂, tak dúfam, že to klapne, a tebe držím palce a prajem skoré zotavenie. Drž sa.

sara3010
12. nov 2012

@bimbo37 dakujem zajtra mi drz palce, nam sa pomerne rychlo podarilo otehotniet, zacali sme skusat s manzelom od leta... ked som videla dve ciarky na teste tak sme sa obaja potesili, vobec som necakala takuto info Dr. sa ma tiez pokusal utesit ze sa to stava ale je to ako taka riadna facka, nakolko mi nebolo ani zle ze by ma nieco bolelo ani nespinim len mi byva zle od zaludka a obcas sa mi toci hlava

jedina30
12. nov 2012

@sara3010 ..ja viem..ono to boli,ale casom preboli...ja som mala to iste ako ty a bolo to strasne...,no do roka a do dna som mala na rukach svoju vysnenu dceru..2 mesiace po sa nam zase postastilo a splodili sme nasu Dominiku..nezufaj..lepsie skor nech to odide,ako keby bolo nejake chorucke a nevyvinute..hladaj v tom to pozitivne 😉 😉

bimbo37
12. nov 2012

@sara3010 ja som potratila dva krát, prvý krát som otehotnela normálne a potratila som v 8tt a druhý už vieš. A tiež mi nič nebývalo, ani zle mi nebolo ani som nemala žiadne bolesti. Proste je to tak. Budem ti držať palce, a neboj čoskoro budeš tehotná opäť.