Špinenie počas celého trimestra
Ahojte dievcata, viem ze tu je vela diskusii o jednorazovych spineniach, mna by vsak zaujimlo ci sa niektora stretla s dlhsich spinenim. Tzn niekolko tyzdnov. Ja som zacala v 6tt krvacat hnedou krvou, bezala som na pohotovost, vsetko bolo OK, na druhy den krvacanie prestalo, dali mi duphaston, magnerot a kyselinu listovu - vsetko 2x denne a od vtedy mam az do teraz take slabulinke spinenie...viem ze to nie je klasicky bezfarebny vytok (sorry za detailny popis), ale ako keby farby bielej kavy. Trva to uz 5 tyzden. Po navrate z nemocnice (lezala som tyzden) som bola u svojho obvodneho lekara, ktory ma pozrel a povedal, ze vsetko vyzera byt OK, a ze niektore zeny spinia aj do 4 mesiaca, a ze to nemusi nic znamenat. Na kontrolu idem v pondelok (4 tyzdne od poslednej navstevy dr), tak dufam, ze vsetko bude OK a dostaneme knizku.
Ma niektora skusenosti aj s takymto dlhym spinenim? Ak ano, kedy to prestalo? A cim to moze byt sposobene? Som z toho strasne nervozna :( lebo viem, ze to nie je fyziologicke, preto dakujem za kazdu radu alebo skusenost.
Tak dnes rano som zacala spinit aj ja... Som v 7tt, tak dufam, ze to prestane a ze sa nic vazneho nedeje... Ale asi ked to do vecera neprejde, tak asi pojdem radsej na pohovost... A ako ste na tom vy, uz sa vam to zlepsilo?
@zvolsiinylogin no možno sa tam trepoce 🙂 Na kŕče pomáha ten magnézium a ja si dávam aj mätový čaj keď mi krúti brucho. Ja veselo špiním ďalej. Taká som nejaká už apatická voči tomu. Už mu viacej nedokážem pomôcť ako to čo som urobila. Dnes som bola na endokrinológii, mám hypotyreózu, tak to mám ako bonus. Doktorka mi povedala že za moje špinenie môže štítna žľaza 😠 lebo sa nemá z čoho tvoriť placenta 😕
@zabka79 fiha, tu mam aj ja, ako mi zacala puberta, ale pre donosenie dietata to nie je problem...tetka to mala nelicene, mala taky velky valov z toho, a 4 deti...neboj, z toho nic neciha...
@zabka79 no ja som mala rano asi dve kvapky, a potom nic.... Tak ked rano budem mat zase, tak pojdem pre istotu na pohovost... Problem je ten, ze moj doky je 350km odo mna ☹ Ale tak snad to nebude vazne a babatko je v poriadku.. Je vymodlene, tak musi byt ok 🙂 Tak drzim palce a hlavne, nech je aj vase babo v poriadku... 🙂
@zvolsiinylogin podľa mojej doktorky je to pre donosenie dieťaťa problém, naviac môže byť postihnuté, alebo zabrzdené vo vývoji - to už som si naštudovala na internete. Možno na tom niečo bude, dala mi konskú dávku a povedala že špinenie mi prejde do týždňa. Tak uvidím 🙂
Baby, davajte si aspon vitamin C, nez vyrazite k lekarovi.
@zita19 Mne pri spineni vzdy nasadili tusim duphaston a este jeden liek, ktoreho nazov si nepamatam, ale obsahoval vitamin C. Predpokladam, ze sa to dava preto, lebo vitamin C je potrebny na zacelovanie ran a teda urychluje hojenie a likviduje spinenie. Davkovanie si nepamatam. A prestan vyryvat. Toto nie je megaaskorbicka liecba, ale standardny postup gynekologov pri liecbe spinenia. ;)
Dava sa Ascorutin. C-ecko a ruthin, lebo spevnuje cievne steny. Potom K-vitamin, ktory podporuje aktivitu krvnach dosticiek.. Ale to je len pomocna liecba, urcite krvacanie nezastavi. Pri spineni najprv lekar zistuje pricinu az potom nasadzuje terapiu.
Ten liek, co mi predpisovali, sa vola Ascorutin.
@zabka79 tak som v noci bola na pohotovosti, kedze ma dost bolelo v podbrusku. Tak som to nechcela riskovat.... Krv som nemala, len spinenie.. V prvej rade sa chcem ospravedlnit, ze som si vobec o 2hod v noci dovolila zobudit sluzbu konajucu doktorku 😀 Zaver... Spinenie je bezne, kym to nie je krv, mam byt kludna... Ale odmenou mi bolo aspon vidiet krasne bijuce srdiecko nasho drobceka.... 🙂
@nuklia juj takže nočná odmena stála za to 😉 je to krásny pohľad na srdiečko, aspoň vieš že je všetko v poriadku. Nechcem strašiť, ale to vyhlásenie že "kým to nie je krv môžeš byť kľudná" - to celkom nie je pravda, ja som pri prvom tehu iba špinila žiadna krv nebola ani bolesti a bábo som potratila tak potichu že som ani o tom nevedela. Nosila som ho ešte mesiac mŕtve v sebe kým som bola v ďalšej poradni ☹ Ale to nemusí znamenať že to tak má každý kto špiní. Nemaľujme čerta na stenu 😀 Všetkým nám to výjde
@nuklia Ahoj, ja som 6tt a spinim od zaciatku :( Vcera som bola za primarom v KE SACI a ukludnoval ma, ze vsetko je v poriadku, ze niektore zeny to takto maju. Spinim stale rano pocas velkej potreby vyjde tmavohnedy vytok. Babo bolo v poriadku, zltkovy vacok tiez, srdiecko 1x bilo... Beriem 3x 1 ascorutin a duphaston. Tak vela vela sil, hadam bude dobre.
@angels882 ja som mala len jeden den rano par kvapiek hnedeho vytoku... Sla som na klasicku pohotovost, tak mi zobrali krv a moc a s vysledkami ma poslali na gynekologicke oddelenie, pre ma prezreli.... Ja som v 7tt, a doktorka vravela, ze v tom case sa tvori zatka na maternici, takze to kludne moze byt z toho... Ale ze ak by to bola cerstva krv alebo by sa to opakovalo casto, tak urcite treba navstivit svojho doktora... 🙂 Pre istotu
@zabka79 Tak to je mi strasne luto... Verim, ze teaz u teba vsetko dobre dopadne a vydrzite az do konca... 🙂 Ja som to spinenie mala len raz rano, a potom uz nic... Ale ze ak by sa to opakovalo, tak urcite mam zajst k svojmu doktorovi pre istotu... Aby to skontroloval... 🙂 Ale tak snad to uz bude vsetko v poriadku.
@ema263 mne dala akurat magnezium doktorka, na bolesti v podbrusku.... Pozrela nas, skontrolovala, ukazala mi aj srdiecko a ze vsetko je v poriadku... Tak drzim palceky aj tebe, nech to vsetko dobre dopadne a nech sa s drobceka tesite uz cely zivot 🙂
@angels882 jj, som z PP... A akeho mas ty doktora? Tak kludne to moze byt aj tou vacsou namahou.... Tak uvidis, co ti povie v pondelok doktor, urcite by som mu to spomenula... 🙂
@zabka79 No ja som to spinenie mala len jedno rano a inak nic, tak verim, ze uz sa to ani neobjavi.... 🙂 Tak prijemne tehulkovanie aj tebe 🙂 Za chvilku nam konci 1. trimester, a potom to uz bude dobre a budeme aj kludnejsie 🙂

@zabka79 uz sa mi nechce ist vobec na sono, zas citim bolesti v brusku, musim predychavat, aby sa uvolnili....este trochu spinim, ale to mam asi z vysetrenia este, aj predminuly tyzden som mala az krc s pocitom, ze ten "dabel" je este vo mne... 😀 idem asi citat knihu... 😠