icon

Špinenie počas celého trimestra

jessinocka
9. jan 2014

Ahojte dievcata, viem ze tu je vela diskusii o jednorazovych spineniach, mna by vsak zaujimlo ci sa niektora stretla s dlhsich spinenim. Tzn niekolko tyzdnov. Ja som zacala v 6tt krvacat hnedou krvou, bezala som na pohotovost, vsetko bolo OK, na druhy den krvacanie prestalo, dali mi duphaston, magnerot a kyselinu listovu - vsetko 2x denne a od vtedy mam az do teraz take slabulinke spinenie...viem ze to nie je klasicky bezfarebny vytok (sorry za detailny popis), ale ako keby farby bielej kavy. Trva to uz 5 tyzden. Po navrate z nemocnice (lezala som tyzden) som bola u svojho obvodneho lekara, ktory ma pozrel a povedal, ze vsetko vyzera byt OK, a ze niektore zeny spinia aj do 4 mesiaca, a ze to nemusi nic znamenat. Na kontrolu idem v pondelok (4 tyzdne od poslednej navstevy dr), tak dufam, ze vsetko bude OK a dostaneme knizku.
Ma niektora skusenosti aj s takymto dlhym spinenim? Ak ano, kedy to prestalo? A cim to moze byt sposobene? Som z toho strasne nervozna :( lebo viem, ze to nie je fyziologicke, preto dakujem za kazdu radu alebo skusenost.

angels882
5. feb 2014

baby ake ste mali HCG v PIATOM TYZDNI ja som dnes volala o vysledky a mam 1350 ale na sone nebolo nic vidiet v pondelok a stale spinim aj napriek ascorutinu

23petka
5. feb 2014

@zvolsiinylogin ahoj,ano som...nie je to take o.k.,vcera na ultrazvuku este nevideli bit srdiecko,brali mi krv a zajtra mi budu robit znova ultrazvuk a znova mi zoberu krv,aby zistili ci mi stupa hladina hcg hormonu...

zvolsiinylogin
5. feb 2014

@23petka musis byt silna, drzim vam palcekz a predtym ste srdiecko mali?

23petka
5. feb 2014

@zvolsiinylogin nie este sme nemali srdiecko,tak verim ze bude vsetko v poriadku

zvolsiinylogin
5. feb 2014

@23petka musis malemu verit, tu ti neviem poradit...budes asi cakat , ci stupa hcg....

23petka
5. feb 2014

@zvolsiinylogin no sak len cakat a verit,potom ti dam vediet co a ako..

zabka79
5. feb 2014

@zvolsiinylogin odkedy som začala užívať Euthyrox špinenie takmer zmizlo. Ani brucho tak netlačí a v noci už nechodím tak cikať. Nemám ten pocit na roztrhanie brucha ako som mala doteraz. Takže so štítnou žľazou to možno niečo malo. Včera som mala ale taký hnedo-žltý výtok a bolo to takmer celý deň. Niekedy mi prišiel až taký zelenkavý, ale nič ma nebolí. Mám pochybnosti, dúfam že malé žije 😕 Začínam mať deja-vi z predchádzajúceho tehotenstva, tiež som pociťovala zmeny podobné ako teraz. Aj teplota ktorú som mala v kuse 37 st.mi klesla na 36,5...proste niečo je ináč...tak uvidím. Ja mám kontrolu až o dva týždne 😒

zabka79
5. feb 2014

@angels882 ja som mala v 5t hcg 2.320, ale každý to má inak. Na sone vtedy nebolo vidieť nič iba gestačný vačok. O týždeň už bolo všetko inak 😎

adkasmolka
5. feb 2014

ja som krvacala v 7 tt, potom spinenie (raz silne, raz slabe) do zaciatku 13tt. Potom utalo - konecne 🙂

zabka79
5. feb 2014

@funy tak to vyzerá že malinké si veselo rastie 😎 ten výtok ako biela káva, tiež mávam...som zvedavá dokedy ma bude prenasledovať 😠

zabka79
5. feb 2014

@adkasmolka dúfam že to ustane aj nám, ešte 4 týždne treba vydržať 😉

adkasmolka
5. feb 2014

@zabka79 ja som musela mat kludovy rezim a boli aj dni kedy som musela len lezat s nohami nahor, lebo ked som presla napr. len do kupelne tak uz sa mi spustilo spinenie.. no u mna to bolo uz zrele na psychiatriu 😠

zabka79
5. feb 2014

@adkasmolka ja som zrelá na psychiatriu od kedy som zistila že som tehotná 🙂 Sú horšie dni kedy mi je zo všetkého do plaču, potom je zase chvíľu dobre. Tiež som stále doma, sem tam obchod, úrad, alebo doktor. Ak chodím výtok je horší, ak ležím je to lepšie, ale nohami hore som ešte nebola 😠 To akože mám? To si neviem predstaviť, už teraz ma z toho sedenia ležania bolí hrozne chrbát.

funy
5. feb 2014

@zabka79 a mas aj nevolnosti? ja hlavne rano.

zabka79
5. feb 2014

@funy býva mi na vracanie, ale nevraciam. Mám iba také chvíľky ten pocit príde a odíde. Ale v nedeľu mi bolo navracanie ako 5 hodín v kuse, no nevracala som. Jedlo mi nechutí žiadne, jem iba z povinnosti 😒

adkasmolka
5. feb 2014

@zabka79 babo je neplanovane? 🙂 no pod nohy som si dala aspon 3 obrovske vankuse aby boli nohy vyssie, ako vrchna cast tela. Ozaj este ma napadlo, velmi vela magnesia som pila, aj vo forme sumakov aj vo forme perlivej vody - magnesia. A brala som femibion 800-tovku. No tak uz len vydrzat.. kedy mas kontrolu?

zabka79
5. feb 2014

@adkasmolka bábo je plánované a veľmi chcené 🙂 Magnézium si dávam a tiež nejaké tie vitamíny ktoré sú vhodné. Veď ja nejako vydržím len to znášam trošku horšie. Kontrolu mám až 20.2. 😒 Skúsim teda hlavne ležať a zbytočne nebehať. ďakujem 😀

adkasmolka
5. feb 2014

@zabka79 neber zbytocne ine vitaminy pokial ich nemas priamo príkazom od gynekológa. A prve babo?

zabka79
5. feb 2014

@adkasmolka áno prvé a o jedno sme už bohužiaľ prišli minulý rok ☹ . Preto som taká vyklepaná. Priebeh bol totižto dosť podobný vtedy. Beriem lieky len od gynekológa. Ty tiež čakáš prvé?

adkasmolka
5. feb 2014

@zabka79 nie, ja uz mam 3rocne 🙂 ale tehu teda ten I.trimester otras no 🙄 Mam obavu, ake bude raz druhe.

zabka79
5. feb 2014

@adkasmolka človek keď už vie do čoho ide má obavy väčšie, tiež by som prvý trimester radšej preskočila 🙂 aspoň keby to dobre dopadlo, tak si poviem OK stálo to za to a vydržím to aj nabudúce 😎

zvolsiinylogin
6. feb 2014

@zabka79 som nervozna, a to iba zo spinenia, nie je to cely den, ale aj tak, ☹ ☹ minule srdiecko krasne bilo, to bolo vo stvrtok...najradsej by som beyala niekde, nech mi povedia, ze malz je je o.k.....takto musim cakat este tyzden, dovtedz zblazniem.... ☹ ☹

zabka79
6. feb 2014

@zvolsiinylogin to máš ešte dobré, ja musím čakať 3 týždne kým sa dozviem či je malinké OK. Naposledy som odchádzala od gynekológa s diagnózou hroziaci potrat a kontrola o 3 týždne. Pozerala som ten prenatálny odposluch, neviem či si ho nekúpim, aby som zahnala tieto neistoty. Len funguje až od 12 tt. Manžel sa včera smial že ho budem mať prilepený páskou na bruchu až do pôrodu 😀 Včera som ležala celý deň a špinenie nebolo žiadne.

zvolsiinylogin
6. feb 2014

@zabka79 ja nevydrzim v posteli ☹ ☹ skusim to zajtra....ja som uz od stvrtej rano hore, drahy chodi ndo prace a vstavam s nim...som sa zalubila do svojho bruska, tak krasne sa obli, a uz mam pomaly aj zilky, malemu verim, som na neho hrda, ako to vsetko zvlada....troche kolabujem kvoli spineniu, ale hlienik mam stale biely, kedysi do zlta, teraz bielo/priehladny...keby bol do hneda, asi utekam aj na pohotovost, len na gatkach mam akesi flaky...do hneda...

funy
6. feb 2014

a vy ste vsetky doma? ja mam vytok zlty a obcas utriem alebo kvapnem bledohnedy. chodim do prace. s malym som bola na rizikovom doma, ale teraz sa citis lepsie akurat ranne zvracanie a to spinenie ma trapi. o 2 tyzdne lekar tak uvidim ci ostanem doma. beriem duphaston

zabka79
6. feb 2014

@zvolsiinylogin jasné že byť toľko v posteli je hrozné. Pre mňa ale jediný recept ako nešpiniť. 😒 Inak špiním skoro celý deň. Bruško sa mi už aj dvíhalo, ale teraz sa mi zase zmenšilo, ale keďže mi je z jedla na vracanie jem veľmi málo a iba z donútenia... Už nech tento trimester skončí 😖

zabka79
6. feb 2014

@funy ja som doma, myslím že pri špinení je lepšie byť doma ale záleží na tebe.

23petka
8. feb 2014

@zvolsiinylogin ahoj,vo stvrtok prisli vysledky,hcg hormon stupol,aj ultrazvuk mi robili ale zodpoveda len 6tt...za 10dni mam ist k svojmu gynekologovi na kontrolu ci sa vyvija alebo nie,lebo ze 2dni su maly odstup..pytala som sa aj primara,ze preco sa tak pomaly vyvija ale povedal,ze tam je viac faktorov,ale moze byt,ze je to 1.tehotenstvo...teraz musim len lezat..

23petka
8. feb 2014

@zvolsiinylogin este som zabudla,v piatok ma pustili domov z nemocnice..

angels882
8. feb 2014

babule mne vnoci dost bolelo brucho taky tahavy pocit az pichlavy pocit po celom podbrusku aj som kusok zasa zacala spinit vzala som si ascorutin aj duphaston ale brucho sem tam citim aj teaz nestretli ste sa stym