icon

Špinenie počas celého trimestra

jessinocka
9. jan 2014

Ahojte dievcata, viem ze tu je vela diskusii o jednorazovych spineniach, mna by vsak zaujimlo ci sa niektora stretla s dlhsich spinenim. Tzn niekolko tyzdnov. Ja som zacala v 6tt krvacat hnedou krvou, bezala som na pohotovost, vsetko bolo OK, na druhy den krvacanie prestalo, dali mi duphaston, magnerot a kyselinu listovu - vsetko 2x denne a od vtedy mam az do teraz take slabulinke spinenie...viem ze to nie je klasicky bezfarebny vytok (sorry za detailny popis), ale ako keby farby bielej kavy. Trva to uz 5 tyzden. Po navrate z nemocnice (lezala som tyzden) som bola u svojho obvodneho lekara, ktory ma pozrel a povedal, ze vsetko vyzera byt OK, a ze niektore zeny spinia aj do 4 mesiaca, a ze to nemusi nic znamenat. Na kontrolu idem v pondelok (4 tyzdne od poslednej navstevy dr), tak dufam, ze vsetko bude OK a dostaneme knizku.
Ma niektora skusenosti aj s takymto dlhym spinenim? Ak ano, kedy to prestalo? A cim to moze byt sposobene? Som z toho strasne nervozna :( lebo viem, ze to nie je fyziologicke, preto dakujem za kazdu radu alebo skusenost.

zabka79
8. feb 2014

@angels882 mňa bolí-ťahá brucho každý večer (dávam si magnézium) a špiním už mesiac (duphaston). Určite je najlepšie ak tvoj stav posúdi lekár ak sa ti niečo nezdá.

angels882
8. feb 2014

@zabka79 mozem aj sumivy magnezium ? ja beriem na spinenie ascorutin a duphaston na udrzanie ale to brucho

zabka79
8. feb 2014

@angels882 šumák nie je ideálny, ale ak iný nemáš daj si ten a nabudúce si kúp tabletkový v lekárni ti poradia aký typ. Brucho pobolieva aj mňa, trošku mi to vadí ale zatiaľ to nie je nič strašné.

zabka79
9. feb 2014

@zvolsiinylogin ahoj ako sa máš? ja špiním stále, mám z toho už depresiu a pridali sa mi večerné bolesti - ako menštruačné. Stále sa to opakuje každý večer a trvá to cca hodinu- to som predtým nemala. Veľmi sa bojím, že som potratila ☹

angels882
9. feb 2014

@zabka79 ahoj aj mna dost pobolieva brucho tiez sa hrozne bojim kedy ides k dr

111fdw
9. feb 2014

ahojte ja som 6tizden a bola som na pohotovosti a robili mi sono bolo tam iba vacok ale plot tam nebol no a teraz mam slabunky hnedi fliacik uz dva dni neni to silne ale mam dost ma to berie mam strach lebo uz som raz potratila ale po visetreni som zacala hnednut mislim kebi to bolo zle tak ma tam asi nechaju nie? fakt som nadne zajtra idem ku doktorovi

satanka1
9. feb 2014

@111fdw plot tam ani nebudeš mať...ked už tak PLOD ! ty si nejaká nepriateľka ypsilonov tuším 🙂

ale k bábätku: zajtra zájdi k lekárovi pre istotu...a nedá sa spoliehať na to,že by ťa tam nechali..ja som špinila,doktor povedal,že to tak môže byť,potom pozeral bábo strsšne dlho premeriaval potom povedal,že mu slabo bije srdiečko,objednal ma až o 10 dní. tiež som si povedala,že to je ok,ked ma objednal až tak neskoro..o 2 dni som bola na kyrete..malinkému už srdiečo nebilo.navždy si budem vyčítať,že som nešla na pohotovosť vtedy,možno by som tomu zabránila 😢

zabka79
10. feb 2014

@angels882 až 20.2. to je ale hrozne ďaleko a ako ťa to brucho bolí?

angels882
10. feb 2014

@zabka79 no ja mam ist v stredu ale uvidim ako mi bude no dnes napríklad ma dost krize bolia presne ako na menstruaciu ale pred dvoma dnami to bola hroza to bolo take tahanie az pichanie a teba ako

zabka79
10. feb 2014

@angels882 ja mám vyslovene bolesti ako pri menštruácii, obidve strany , bolesť vystrelujúca do nôh a do krížov 😒 v koľkátom si tt?

zabka79
10. feb 2014

@satanka1 je mi ľúto čo sa ti stalo 😒 tiež som sa nedočkala ďalšej kontroly, vždy sa iba čaká ako to dopadne, kontrola o 10 dní je ešte super, ja chodím raz do mesiaca bez ohľadu na moje problémy. Ver, že by si tomu nezabránila ani pohotovosťou, zbytočne si nič nevyčítaj. Lekári majú iba obmedzené možnosti, to je realita. Prajem všetko dobré...

angels882
10. feb 2014

@zabka79 PODLA MS 6 tt plus dva dni

angels882
10. feb 2014

@zabka79 a este spisis ? ja sa hrozne bojim co mi povie dr

zabka79
10. feb 2014

@angels882 vtedy som mala väčšie bolesti, tak skoro si myslím že je to v poriadku, všetko sa rozťahuje...veď uvidíš čo na to lekár, držím palce 😎

zabka79
10. feb 2014

@angels882 áno špiním už niekoľko týždňov ☹

angels882
10. feb 2014

@zabka79 ja sa hrozne bojim mimomaternicoveho ked v 5 tt nevidel ani vacok

angels882
10. feb 2014

@zabka79 a kedy to tebe bolo vidno ten vacok ? a vkuse spinis aj ked beries lieky

23petka
10. feb 2014

ahojte baby, držím vám všetkým palce nech vám to dobre dopadne, lebo ja nie som na tom dobre 😢

zabka79
10. feb 2014

@angels882 mne bolo vidieť prázdny vačok 5+2tt o týždeň bolo už aj embryjko. Ale možno si ovulku mala neskôr a ešte je to priskoro. Do stredy to už zvládneš. Tiež som sa bála mimomaternicového. Uvidíš že v stredu bude všetko v poriadku. Áno špiním aj keď beriem lieky, čiže sú mi zrejme k ničomu.

angels882
10. feb 2014

@zabka79 no ja som bola 5 plus 4 a nevidel nic no ja beriem duphaston a ascorutin ti ake beries ☹

zabka79
10. feb 2014

@angels882 a čo ti povedal na to lekár? povedal, že hrozí mimomaternicové? treba sa viac pýtať, tiež som u doktora ticho ako taká hlúpa myška a potom doma premýšľam. Na budúce sa priprav aj s otázkami. beriem duphaston 4xdenne, ale bez výsledku. Mne duphaston nepomohol pri prvom tehu, a nemyslím si že mi niekedy pomôže. Záleží ako je bábo silné...či to zvládne samo...

angels882
10. feb 2014

@zabka79 no presne ja som tiez ticho nieco sa opytam ale polovicu zabudnem 🙂 nie nevravel nic len ze je to skoro este ze uvidime o tyzden

angels882
10. feb 2014

@zabka79 ja beriem duphaston 2 krat denne a ascorutin 3 krat

zabka79
10. feb 2014

@angels882 ja už píšem otázky na papier a v čakárni si to opakujem...keď ti povedal že je priskoro tak asi je priskoro 🙂 neboj sa bude to OK

emma_932
10. feb 2014

dievcata, som v 8. tyzdni a dnes som objavila na intimke hnedy flak. je uplne miniaturny, nic ma neboli, je mi "iba" zle - "ranna" nevolnost /ale to je zevraj dobre znamenie/. k dr. sa dostanem najskor zajtra, prip. vecer na pohotovost.. tak ma trosku ukludnite...

angels882
10. feb 2014

@zabka79 dufam ze bude dobre a brucho ta boli aj cez den ci kedy ?

funy
10. feb 2014

@emma_932 ahoj, ja som bola na pohotovosti minuly tyzden. ja mam od zaciatku spinenie a beriem duphaston 2 krat denne a na pohotovosti som bola koli svetlej krvi. bolo to malo a jednorazove ale radsej som bola. a vsetko je ok. aj dnes som bola na vysetreni pre istotu. to pichanie a bolesti a spinenie to vsetko je koli rastucemu babatku lebo sa musi roztiahnut maternica. nic sa nebojte dievcata. treba mysliet pozitivne. magnezium mozete aj 3 krat denne. ja som to mala aj v prvom tehu cely cas. ukludnila som trosku?

emma_932
10. feb 2014

@funy to som velmi rada, ze tvoje babatko je ok. Ja práve sedím na pohotovosti a cakam na vysledky, ci to nie je mimomaternicove teh. Inak moja dr ma uz vysetrila a hovori, ze nie je vidno plod :( tak uvidime... to cakanie je hrozne...

funy
10. feb 2014

@emma_932 myslim na teba a napis. hlavne mysli pozitivne ako budes kocikovat. mne to pomaha

111fdw
10. feb 2014

ja uz nespinim som rada ale doktor mi nedal ziadne lieky to sa cudujem som sidstom tizdni a plod este nevidno takze da bojim