icon

Špinenie počas celého trimestra

jessinocka
9. jan 2014

Ahojte dievcata, viem ze tu je vela diskusii o jednorazovych spineniach, mna by vsak zaujimlo ci sa niektora stretla s dlhsich spinenim. Tzn niekolko tyzdnov. Ja som zacala v 6tt krvacat hnedou krvou, bezala som na pohotovost, vsetko bolo OK, na druhy den krvacanie prestalo, dali mi duphaston, magnerot a kyselinu listovu - vsetko 2x denne a od vtedy mam az do teraz take slabulinke spinenie...viem ze to nie je klasicky bezfarebny vytok (sorry za detailny popis), ale ako keby farby bielej kavy. Trva to uz 5 tyzden. Po navrate z nemocnice (lezala som tyzden) som bola u svojho obvodneho lekara, ktory ma pozrel a povedal, ze vsetko vyzera byt OK, a ze niektore zeny spinia aj do 4 mesiaca, a ze to nemusi nic znamenat. Na kontrolu idem v pondelok (4 tyzdne od poslednej navstevy dr), tak dufam, ze vsetko bude OK a dostaneme knizku.
Ma niektora skusenosti aj s takymto dlhym spinenim? Ak ano, kedy to prestalo? A cim to moze byt sposobene? Som z toho strasne nervozna :( lebo viem, ze to nie je fyziologicke, preto dakujem za kazdu radu alebo skusenost.

zabka79
10. feb 2014

@angels882 no hlavne večer , tak potom daj vedieť ako si dopadla u doktora, držím palce 🙂

funy
10. feb 2014

@emma_932 ňo ako?

angels882
10. feb 2014

@zabka79 dakujem aj ja drzim palce aby vsetko bolo ok

emma_932
11. feb 2014

@funy ani sa nepytaj.. vcera ma po odberoch vysetrili v nemocnici, zaver: missed ab. lekarka hned vypisovala papiere, ze mam prist dnes rano na 8.00 na prijem a urobia zakrok. lenze vysledky boli dobre... tak som jej rovno povedala, ze nepridem, dnes rano som zasla za svojou dr., kukla na vysledky a hovorila, ze dobre, ze som nesla a aby som urcite pockala.
podla ich testov som 7+3 a plod je 5+3. moze to byt aj tym, ze posledny cyklus som mala velmi dlhy, tak mohlo dojst k oplodneniu neskor.. ale darmo som jej to hovorila, ona len mlela to svoje.. ach jaj.. ale potom ako mi chcel dat porodnik vyvolavacku aby stihol lyzovacku, uz ma nic neprekvapi.. 🙄

funy
11. feb 2014

@emma_932 som velmi rada ze si to odmietla. presne tak to nevies kedy si presne otehotnela, este k tomu nie kazde babo zodpoveda uplne presne tyzdnu v ktorom si..... mne rataju podla poslednej menstruacie, ale viem, ze kedy som otehotnela a teda k oplodneniu prislo aj o 2 tyzdne neskor. a niekto ma v 11 tt aj 5 cm plod a ja mam necele 3 a zalezi podla mna aj ako ti ho zmeraju, ako je otocene a pod.
NEBOJ A MYSLI POZITIVNE. VSETKO BUDE V PORIADKU. daj potom vediet ako si dopadla. myslim na teba. mne sa bolesti stupnuju. to je to roztahovanie asi. a v zaludku udrzim maloco. nejako to treba vydrzat.

emma_932
11. feb 2014

@funy dakujem, si mila 🙂 urcite dam vediet, ako to dopadlo. ale ked sa mi v septembri narodi zdrave babo, asi nabehnem do nemocky so sekerou 😠

ester4455
11. feb 2014

Ahojte babi, troska mimo temy... som v piatom tyzdni a chcem sa opytat ci ma vplyv ked jazdim s autom kazdy treti den sto km. Predtym som potratila tak preto som teraz obvzlast opatrna.

funy
12. feb 2014

@ester4455 nezda sa mi ze by mohlo jazdenie skodit. zalezi ako sa citis. ja som uz aj doma a teraz som mala trochu krvi.

angels882
12. feb 2014

@zabka79 ahoj tak bola som vcera u dr videl len ciernu machulku a povedal zeuvidime v piatok a ked nic tak ma posle do nemocnice od vcera ma picha v lavom vajecniku a ty si ako na tom

zabka79
12. feb 2014

@angels882 takže nevidel plod? nuž musíš čakať do piatku. Toto čakanie aj ja neznášam. mňa brucho pobolieva ale už menej, tak ako keby sa zväčšovalo, taký tlak cítim. V noci som sa zobudila na silnú bolesť brucha ktorá za minútu prešla.

angels882
12. feb 2014

@zabka79 nie nie plod nieno ved to cakanie je hrozne

zabka79
12. feb 2014

@angels882 mne bolo tiež vidno až v 7tt, tak si ešte nerob starosti...

angels882
12. feb 2014

@zabka79 ja sa strasne bojim toho MMT

zabka79
13. feb 2014

@angels882 ale to by si asi nemala gestačný vačok, snáď doktor vie čo robí...ten gestačný vačok pri mmt je iný a chýba mu lem, doktor by to mal rozoznať. Tiež som sa toho bála dokedy som nevidela plod na mieste. Zajtra budeš múdrejšia. A keby si mala nejaké prudké bolesti vždy máš možnosť ísť na pohotovosť. Jaaj ty si taký straško ako ja, mala som strach úplne zo všetkého 😉 vlastne ešte teraz ho mám, ale vždy riešim niečo iné 😀

adkap
13. feb 2014

Dievcata ja som zacala spinit od 6tt uz som myslela ze je zle kedze som mala mesiac predtym spontanny potrat ked som volala Dr ten mi povedal ze treba cakat teraz je rozhodujuce obdobie do toho 10tt. duphaston vsemozne davaju na udrzanie ale velmi mu neverim lebo ked to nie je ok zena potrati aj ked ho berie. Ja som si vsak sama kupila ascorutin v lekarni davala som si 3x denne a spinenie uplne prestalo hlavne som nebola nervozna. Este ho beriem aj som zabudla na poradni Dr povedat ze som si sama nasadila 😀 ale kedze ide len o Ccko tak som ani nemala potrebu.

angels882
13. feb 2014

@zabka79 no on nasiel ciernu machulu len ju premeral a hladal dalej vobec sa knej nevyjadril a potom povedal ze uvidime v piatok a ked nie ze ma posle do nemocnice boleli ta vajecniky na zaciatku mna v nich dost popichuje ako keby taha alebo take nieco

zabka79
13. feb 2014

@angels882 tak uvidíš zajtra, budem ti držať palce. neviem čo myslel tým do nemocnice. To pichanie je normálne, ak je to sem tam...iné by bolo keby si mala v kuse bolesti. Mňa bolí celé podbrušie.

angels882
13. feb 2014

@zabka79 no mna to tak popichuje sem tam inak nic ti kedy ides na sono v kolkom to tt ti bolo vidno ten vak ?

zabka79
13. feb 2014

@angels882 vak bolo vidno v 5tt ale vtedy bol prázdny ešte. tak keď pichá inak tak to je normálne 🙂

angels882
13. feb 2014

@zabka79 dufam len my nejde do hlavy preco v 6 tt nic nevidi

zabka79
13. feb 2014

@angels882 lebo si možno mala ovulku neskôr, nie každá žena ju má v strede cyklu. Kopu je takých čo ju majú na konci, tým pádom sa to celé posúva...o týždeň o dva...bábo je preto menšie...nie je to nič výnimočné, skús si o tom prečítať na nete viac....verím že všetko dobre dopadne 🙂

angels882
13. feb 2014

@zabka79 ovulku som mala 13 januara a aj vtedy sa nam podarilo takze podla ovu by som mala byt 4 tt cca

zabka79
13. feb 2014

@angels882 a poslednú ms?

angels882
13. feb 2014

@zabka79 28 decembra

zabka79
13. feb 2014

@angels882 mne plod videli až ukončených 6+1tt. tiež som mala ovulku v strede cyklu. Nuž asi to nevyriešime, a doktor ti povie zajtra...

angels882
13. feb 2014

@zabka79 no veru to cakanie je hrozne no uvidim zajtra ze co ked vies co mna zblbla ta machulka bola som u neho od vtedy tri krat na sono prvy krat dlho hladal nasiel malinku machulku a povedal ze to by mohlo byt tehu ale ze nevie presne na druhy krat nenasiel nic ani poriadne nehladal a na treti krat teraz co som bola nasiel na uplne tom istom mieste tu machulku ale omnoho vacsiu premeral ju a hladal dalej vobec sa ktomu nevyjadril a potom mi len povedal ze uvidime v piatok a ked nic tak ma posle do nemocnice

adkap
13. feb 2014

@angels882 ked si si ista ze bola ovulka 13.1. tak by si mala byt presne 6+2 nie 4tt lebo prve dva tyzdne sa rataju uz od prveho dna poslednej menstruacie. Podla prveho dna poslednej menstruacie ti to vychadza dokonca na 6+5. Co uz by malo byt vidiet gestacny vak a v nom nieco srdiecko moze byt vidiet az neskor mne u maleho videli 6+5... radsej sa priprav na vsetko ja som podobne zazila v novembri a skoncilo to spontannym potratom takze plane nadeje ti davat nebudem. Teraz ked som bola prve v 6tt na prvom sone videl len gestacny vak ale ho zmeral a zodpovedal velkostou tyzdnu na dalsom sone som bola az v 10tt bolo to neskutocne tazke cakanie mesiac ale vdaka Bohu to dobre dopadlo.

angels882
13. feb 2014

@adkap no veru viem ze uz by malo byt nieco vidiet preto som pripravena na vsetko ale je to tazke a som rada ze tebe vseto dopadlo ok

duracelko
14. feb 2014

Ponúkam krém proti striám nemeckej značky Sanosan. Je perfektný po 3 tehotenstvách nemám ani jednu striebornú čiarku na bruchu 🙂 viac info do IP

angels882
15. feb 2014

Cauko baby tak uz lezim v nemocnici. Po laparke Aj kyretazi måla som aj. Zadtzany potrat å Aj mimomaternicove