icon

Špinenie v prvom trimestri

stanka85
31. júl 2013

ahojte, som v 4-5 tt, včera som začala špiniť, nie je to dáko veľa, je to taký svetlo hnedý výtok, mám dáke tlaky v brušku, ale nie je to tiež strašné, mám sa začať báť??? zajtra som objednaná ku doktorovy, mám počkať či issť už dnes??

Strana
z2
vierkaaa85
19. dec 2014

Ahojte baby, ja som 7 + 2 tt a tiež špiním.. dostala som duphaston a pichám si aj clexane, aby som nedostala emboliu, kedze som ju už v minulosti prekonala. Tiež sa cítim všeljako, najmä ked na sone bolo vidieť aj akciu srdiečka.. zatiaľ je to po duphastone lepšie, je tej krvi menej, tak uvidíme HCG je viac ako 22 000 tak snáď nám všetko dobre dopadne a anjeli strážni budú snami 🙂 veď jedného už máme v brušku 😉

linda4444
23. mar 2015

@miriam05 ahoj.. potrebujem poradiť.. lebo ja mám to isté čo ty.. beriem duphaston a ascorutin.. čakám dvojičky a tiež špiním.. krv do bledoervono-ružova...tebe sa to ako zastavilo?

miriam05
23. mar 2015

@linda4444 ahoj, áno, zastavilo sa to, nakoniec som ani duphaston neužívala...držím prsty nech všetko dobre dopadne.

slexa
26. apr 2015

@linda4444
@miriam05
Ahojte, už neviem, čo so sebou...som v 9tt+5, pred týždňom som začala mať na striedačku tmavo a bledohnedý výtok, hned som volala gyňďoške, kukla ma, srdiečko bilo, bábo aktívne, predpísala duphaston a ascorutin na zastavenie krvácania...do štvrtého dňa od užívania liekov to začalo slabnúť a piaty a šiety deň opať vlna tmavo hnedého výtoku...maximálne veľa odpočívam, zajtra zavolam opat lekárke, ale na sono už nemôžem ist, som v cca 10tt a už som bola 4x na sono...len sa chcem spýtať, či aj vy ste daktorá mali podobný problém, že i napriek užívaniu ascoritinu a duphastonu takmer 6 dní hnedé špinenie neprestalo.dakujem baby 🙂

linda4444
26. apr 2015

@slexa ja som sa rozkrvacala jasnou farbou.. treba lezat a oddychovat...

vrds
21. máj 2017

@slexa ako to dopadlo? Dieťa si donosila? Čo bol problem?

slexa
21. máj 2017

@vrds jasne...donosila...zdravý valibuk so 4,25 kg 😂 neviem čo bol problém, asi nejaká cievka 🙂

vrds
22. máj 2017

@slexa no do rana zase ani kvapka. neviem co mam robit. povedali ze mam dojst piatok. ale to nevydrzim:( potrebujem vediet ze je v poriadku. vcera som sa rozkrvacala trosku ked som zehlila. zehlila som po sediacky, myslela som ze je to ok. ked som vklude je to ok. nechapem to ze nemam bolesti. ak je gestacny vak 6mm tak nechapem, to by ma asi bolelo uz nie?
piatok somkrvacala ale pri kontrole povedali ze je to ok a maly je v poriadku. v sobotu len jemne spinenie aj to teosku na vecer, nedela detto a po tom zehleni asi 3 kvapky, a do rana zase nic.
mala si bolesti? ja neviem co robit, nechcem o neho prist a neviem co mam robit:( som zufala:(

vrds
22. máj 2017

@slexa a prosim ta, brali ti krv, ci ti hcg klesa??? ja sim si robila len test a vysiel slabsi o nieco...
prsia ma bolia menej. 😔
ako casto ta kontrolovali od kedy to zacalo?

slexa
22. máj 2017

@vrds nebrali mi krv, a kázali ležať, som sa pýtala, či môžem pracovať, robím externe ucto, že posediačky a že nie, ležať...a na tvojom mieste by som zbehla a nečakala..ja som nemala žiadne bolesti a špineneie resp krv bola bledohnedá, miestami tmavohnedá, nikdy nie ružová alebo červená...nech dajú nejaké tbl alebo spravia sono...veď ide o maly život...držím palce ;)

vrds
22. máj 2017

@slexa bola som tam a nič. Že mám ležať. Mne sa tá krv objavuje keď niečo robím...
pár kvapiek a koniec. Ani krv mi nevzwli.

1maminkaaa
31. máj 2017

Ok baby skusim sa poradit tu, mozno ma ukludnite vy... Som v 7tt, uz cca 2 tyzdne spinim, stale viac zial ☹ dokonca sa zacali objavovat na intimke zrazeniny... Spinenie je tmavohnede, svetlocervenu krv som si nasla len raz. Doktor urobil sono, akcia srdca je, ale veeelmi dlho studoval ten monitor a na akekolvek vyjadrenia bol skupy, objavil vedla plodu vacsie mnozstvo krvy, ale ze prasknuta cysta to nie je. Z coho to je mi vsak nepovedal. Vraj budeme vediet o tyzden na kontrole. Povedal ze su 2 moznosti, bud ma posle do nemocnice kde mi aj tak nevedia pomoct alebo... a nedopovedal... A ja v tom soku som sa ani nespytala co myslel ako druhu moznost... Myslel potrat? Alebo som to zle pochopila? Myslienky mi lietaju hlavou a neviem co si mysliet 😟 premyslam aj nad tym ze preco mi nezobral krv a neodmeral tlak, lebo pokial sa pamatam tak pri prvom tehu mi to hned na prvom sone predsa robil...

aspinka
31. máj 2017

@1maminkaaa nemala si myom, cystu alebo pod... nikto ti nic neporadi skoda ze si nevyspovedala pana doktora... ja som nikdy neodisla s otázkami bezohladu na to ako sa mu chcelo odpovedat.... moze to byt cokolvek.... moze sa to vstrebat a bude vsetko OK a nemusi ja som dost spinila pri poslednom tehu... Dr chcel vyckavat ako bude kedze som uz dva potraty mala ja som si povedala ze skusim urobit vsetko preto aby som to udrzala kupila som si ascorutin a krvacanie som potlacila môjmu Dr som to len oznamila... mam zdravu tretiu dcerku 😉

lilli251
15. jún 2018

Dievcata,prosim,mal tu niekto taky problem aby mal trosku hnedej krvi po ceste autom,autobusom? Som v osmom tyzdni. Bolieva ma pri otrasom brusko,po prvom raze ked sa to stalo dr,ze bejby je ok,ze to bolo z tej cesty. Dnes som ale absolvovala busom uplne kratku cestu a zase po par hodinach trosku hnedeho. Dost ma to stresuje :/

vrds
16. jún 2018

@lilli251 treba ostat doma PN s vylozenymi nohami

evita168
16. jún 2018

@1maminkaaa uz si davno mala zacat brat 3x denne ascorutin aj duphaston to ti nedal lekar? Sa cudujem ja uz papam 5tyzdnov tieto srandy inak by som uz davno potratila

lilli251
16. jún 2018

@evita168 vkladam si utrogestan...a dr mi vcera ma pohotobosti povedala,ze liekmi sa da tak do 10 percent ovplynit,ze prvy trimester je hop alebo trop ako sa samo rozhodne

Strana
z2