Štvrté tehotenstvo po 12 rokoch.
Ahojte babenky. Prosím Vás je tu mamička, ktorá už má švrté dieťatko? Ako to zvládate? Hrozne sa bojím . Pocity sú zmiešané. Doma už pubertálny odrast 12, 15 plus jedna dospeláčka. Zabehnutá práca. Bojím sa ako zareagujú v práci, aby ma nevyhodili 😢.
Ja mam 21, svoje rocne dieta a uz asi pol roka mamu prehovaram, aby zvazila dalsie dietatko, chcela by som este surodenca 😄 drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku bez komplikacii 🙂
@eliska13 záleží to od výchovy , genetickej výbavy a aj od doby do ktorej dieťa vstupuje. Prvá dcéra ktorá má 23 z objektívnych príčin by buď zahynula alebo by žebrala. Syn ktorý má teraz 19 , no sám by prežil , je naučený navariť , naložiť práčku , vyvesiť, čosi si požehlí , tým že podnikám asistuje , takže pošta , vybavovanie na úrade ..jednoducho naučil sa pýtať a povedať čo chce... vždy mu vravím , nikde ti hlavu neodhryznú keď nevieš pýtaj sa , ALE ako otca si ho neviem zatiaľ predstaviť , neviem či by bol schopný uniesť tú ťarchu , hoci má doma malých súrodencov a vie s nimi zostať keď potrebujem , ale to je príležitostne a nie pravidelne dennodenne a ešte aj riešiť živenie rodiny .
V minulosti to pre mladých ľudí nebolo tak náročné .
@gloria31 budeš to mať ťažke .. Ja toto riešim teraz. Moj synovec ktoreho si osvojujeme ma rok a 2 mesiace, moj syn skoro pol roka a moje krstňa 3 roky. Problem je v tom, že krstňa nechce aby bol maly u nas, že nech sa o neho stara jeho mamka nie ja, lebo ona ma lubi .. Tiez je to s malou ťažke lebo ona je moja a aj manzelova laska a snazime sa jej to vysvetlit my, mamka, babka, jej rodicia a nic. Tak dufam ze budes mat viac stastia ako ja. ,☺
Závidím, že ti ma kto pomôcť, ja čakám piate bábätko, bol to šok... Najstarší bude mať 5 rokov v júni, tak bude makačka😉Druhé v poradí nám zomrelo v 32tt...takze už sa neruham, ale som si aj poplakala, keď som zbadala 2//,ale manžel ma podporuje... A keď si spomeniem na všetky ženy, ktoré márne čakajú na tie 2 čiarky... alebo nato, že prvé dieťa prišlo po 4 rokoch snaženia, už nereptam, len sa modlím za zdravé dieťatko
Ja riešim to isté. Syn skoro 18 ročný a ja 41 a tehotná. S druhým mužom ktorého neznáša a ja sa s ním rozvádzam..Takže syn od šťastia neskáče že bude mať súrodenca,sestru....ale dúfam že si zvykne a bude ju mať rád
@biancapa ešte si mladá joooj...svagrina v tvojom veku a rodí druhé...dcéru najstaršiu ešte asi mlati puberta, ze si nevie predstaviť mamu ešte s novorodencom...ale bude v živote ešte veľmi rada, ze sa ma na koho obrátiť...jej povedz že ak sa jej mali ešte aj ďalšie stíhaš.. tes sa, vychutnávať, dúfam, ze mne sa tiež podarí aspoň styri
@patulienkab1 no nádhera...kiežby som mala v okolí ženu ako ty...na povzbudenie...Ja túžim po veľkej rodinke len akosi ani dve neviem zvládnuť a organizovať plánovať ani nevravím...☹
@rik01lulaka no to bude tým, že ti ešte dve deťúrence chýbajú 😉
ja ďakujem za milé slová, i povzbudenie. Tiež ho potrebujem 💃 ❤ 😉
@biancapa Hlavu hore, nicoho sa neboj. Ja mam deti 20, 15, 8 a najmladsi ma 3. Tiez bol najmladsi neplanovany, bala som sa reakcie rodiny aj okolia.....ale vies ako sa hovori kazda senzacia je senzaciou len 1-2dni potom si vsetci zvyknu. A v praci ta nemozu vyhodit ak si na plny uvazok a dobu neurcitu. Oznam im az ked to bude vidiet😉Kasli na to co si kto mysli, je to tvoj zivot. Ked som to zistila prepadla ma panika a hroza......ze ako to zvladnem. Dnes som stastna ze ho mam, je to moj maznacik ten najmladsi. Rodila som po 40ke a vsetko v pohode, tehotenstvo, porod. Mam krasnu velku rodinu😉
@patulienkab1 😂 to akože tretie a štvrté zvládnem lepšie ako dve???ak hej tak idem hned ako bude možné do toho...
@biancapa nerob si zo svojich detí ťažkú hlavu, reagujú akoby si bola slobodná matka a mala každé s iným mužom a na starostlivosť museli prispievať... Ty si rodič a nie ony a keď si mohla ich s láskou vychovať, tak nech sa zamyslia nad svojou reakciou... Keby ony boli v tomto tak ich podržíš a pomôžeš... Skús im to vysvetliť... Mojej mamy exspolužiačka (keď dom mala asi 20) sa bála že má nádor lebo bola v prechode a začala zvracať a mať ťažkosti.... A jej nádor mal ručičky a nožičky.. 45rokov mala 😂😂😂

@gloria31 nemôžeš to tak prežívať je to od teba pekne, ale máš aj svoj život možno budeš prekvapená snáď ste rozumní a nebude na druhej koľaji to je citlivý vek