Tehotenské príznaky v 7. týždni
Ahojte 🙂,
chcem sa poradiť so skúsenými mamičkami 🫣😀. Keď som nedostala menzes spravila som si testy, pridružila sa bolesť pŕs a brucha akoby som mala dostať. Pred pár dňami mi začali nové príznaky. Prosím vás naozaj je normálne aby na začiatku 7tt mi tak navrelo brucho že nezapnem nohavice? Bola som 2 týždne v práci a úprimne som si myslela že som pribrala aspoň 5 kg. Ale váhu mám nakoniec rovnakú. Splasne mi ešte z tych hormónov či už len začne viac rásť. Ďalšia moja otázka začala ma trápiť dosť veľká nevoľnosť síce nezvraciam ale je mi zle vlastne ráno, naobed a večer. Čítala som že by mohli zabrať nejaké lízatka a pastilky zo zázvoru. Pomôžu? Žalúdok mám ako na vode a stále mám pocit že ma bude ,,naťahovať”. Nezvládam ani ranné umývanie zubov. Alebo čo by mi mohlo uľaviť keďže mi nevoľnosť spôsobuje hlavne hlad a pohyb žalúdka? Pracujem v aute a teda stále jazdím a nie je mi najlepšie. Ešte stále mám dni keď ma boli oba vaječníky aj páli podbruško + trápi ma veľká únava prespim aj 12 hodín denne. A ešte keby aj na kríže niečo pomáhalo 😀. Príznaky mám tabuľkové. Keby ste mi ale vedeli poradiť nejakú super vychytávku 😀🫣dosť by mi to uľahčilo život.
Ďakujem
Tehotenský Nováčik
A únava je tiež bežná. Ja som prvé 3 mesiace robila z domu a hneď ako som skončila robotu tak som bola do 3 minút tuhá a spala som až do večera 😂 podla mna sim tak 15 hodín denne proste spala len. Po prvom trimestri ta únava odišla.
A únava je tiež bežná. Ja som prvé 3 mesiace robila z domu a hneď ako som skončila robotu tak som bola do 3 minút tuhá a spala som až do večera 😂 podla mna sim tak 15 hodín denne proste spala len. Po prvom trimestri ta únava odišla.
@natalis1998 bože ja dúfam že úspešne a čoskoro dôjdem do 2. 🫣😀 ďakujem vyskúšam
@natalis1998 bože ja dúfam že úspešne a čoskoro dôjdem do 2. 🫣😀 ďakujem vyskúšam
@modratrixie no ja mám v druhom ďalšie príznaky 😂😂 takze neviem či to je lepšie. Napríklad posledné dni má strašne bolia total všetky kĺby, migrény som mala tiež.
@modratrixie no ja mám v druhom ďalšie príznaky 😂😂 takze neviem či to je lepšie. Napríklad posledné dni má strašne bolia total všetky kĺby, migrény som mala tiež.
@natalis1998 ako úprimne ja som si tak myslela 😀🫣že keď som aktívna a veľa vydržím čo sa športu týka 🫣😀😀tak ma niektoré príznaky obídu a 💩. Držím palce 💪
@natalis1998 ako úprimne ja som si tak myslela 😀🫣že keď som aktívna a veľa vydržím čo sa športu týka 🫣😀😀tak ma niektoré príznaky obídu a 💩. Držím palce 💪
@modratrixie ja som pred tehotenstvom bola v najlepsej kondicii v akej som kedy bola a ako som ostala tehotna tak som dokazala akurat tak spat takze…. 😂 vela neocakavaj od seba 😀
@modratrixie ja som pred tehotenstvom bola v najlepsej kondicii v akej som kedy bola a ako som ostala tehotna tak som dokazala akurat tak spat takze…. 😂 vela neocakavaj od seba 😀
@michaelam2 🤣🤣úplne ti teraz verím
@michaelam2 🤣🤣úplne ti teraz verím
@modratrixie ale poradim, ked uz sa ti bude dat (niekedy v druhom trimestri) tak velmi odporucam nejake tehotenske cvicenie alebo tehotensky pilates. Mne to velmi potom pomohlo lebo tie bolesti chrbta a klbov co pridu fakt nie su sranda 😀
Ono je to tak individuálne .... Keby som sa riadila mamou, ona vracala do posledného dňa všetky 3 razy .... Ja ani raz, vďakabohu.
S bruchom som to mala tak podobne a s únavou tiež. Potom sa pridružila anémia.
Všimla som si, že brucho (akoby príznaky pms) najviac blblo približne v čase očakávania menštruácie.
Umývanie zubov bolo trápenie celé tehotenstvo.
Uľavilo sa mi cca v 14 TT.
Xonvea pomáha na nevoľnosti, užíva sa večer pred spaním, výborný liek, predpisuje gyn 😊
Xonvea pomáha na nevoľnosti, užíva sa večer pred spaním, výborný liek, predpisuje gyn 😊
@leushka1574 dakujem moc budem pýtať

@modratrixie čo sa týka toho nafúknutie aj ja so mto mala. Je to tým že je spomalene trávenie a súvisí si to aj so zvýšenou tvorbou progesteronu. Ja som tiež dosť skoro nezapla nohavice ale potom koncom 1.trimestra sa to upravilo a už mám nafúknuté brucho len z toho ako rastie maternica.
Tie bolesti ako na menštruáciu sú normálne. Aj vaječníky ono to celé taha. A ja ešte aj teraz v druhom trimestri mám taký pocit ako keby dostanem menštruáciu. Mna kríze neboleli našťastie ale možno by som skúsila nejaké uvoľňovanie cviky ako jogu na chrbát, to by mohlo pomôcť. A čo sa týka nevoľnosti ja som skúsila tie lizanky pre tehotné kúsok to pomáha. Mne napríklad sa neskôr osvedčilo si hneď ako prvé jedlo dať nejaké pečivo. A potom som už raňajkovala ostatne. Napríklad mi vôbec nerobilo dobre začať s jogurtom alebo s cerealiami s mliekom.