icon

Tehotenstvo a vysoká počiatočná váha (viac ako 100kg)

adriana132
14. sep 2018

Som tehotná a tentoraz začinam na hrozných 107 kg. Ako sa vam podarilo pocas tehotenstva vela nepribrat? Kolko ste nakoniec pribrali? Bol to velký problém? Mali ste nejake problemy "navyše" oproti tehotenstvam, ked ste neboli s váhou tak vysoko? Dakujem.

malinajahoda
17. sep 2018

@mirit ja nemôžem povedať, malá dcérka mi pekne v noci spí, ale cez deň je to o hubu. Koľko si sála dole? To je super, držím palce. Neviem kedy sa to mne podarí.

24dzin24
17. sep 2018

Ja som tiez trojciferna, zacinam 27. tyzden a zatial mam -4kg. Dr uz vravi, ze uz by to mohlo ist trochu hore.. ale tiez dufam, ze vela nepriberem.. ale hlavne nech je vsetko OK. S prvou som otehotnela na prvy sup, teraz s druhym na druhykrat 🙂

mirit
17. sep 2018

@malinajahoda zatial okolo 20 kg, ale este mi treba aspon 10.

kratulka
17. sep 2018

Ťažko povedat kazdemu 8nak dane...moje prvé tehu som začínala 97 A rodit som.sla 90...!!!!! Po som mal s 82
Teraz posledne tehu mala som 90 A teraz 5 dni pred terminom mam 88...ja počas všetkých tehu chudnem...a inak som.cely zivot ako sud....

malinajahoda
17. sep 2018

@mirit ja odpadnem. Paráda. Klobúk dole. Si šikulka 🙂. Za aký čas si to dala dole? A akú si mala počiatočnu váhu? Joj, ako ti závidím 🙂.

mirit
18. sep 2018

@malinajahoda no hanbim sa ze som sa dostala as na 118, trvalo mi to asi rok tych 20 kg. Ide to pomaly, ale obcas si dam aj nieco menej zdrave, lebo to by som nevydrzala na nejakej prisnej diete. To mam uz odskusane, hned som pribrala vsetko naspat a este nieco navyse☹

biba12
18. sep 2018

@momoika skúsila si si dať vyšetriť štítnu žľazu?

malinajahoda
18. sep 2018

@mirit pekne si schudla, môžeš byť pyšna na seba. A nič si z toho nerob, ja tiež nevyzerám ako predtým. Treba aj zhrešiť, to sa nedá nonstop vydržať. Ako sa ti to už takto dlho darí zdravšie jesť?

zara0201
18. sep 2018

Baby najhorsie je ze ja sa bojim s trojcifernou vahou pustit do toho. Uz teraz si predstavujem ako bude na mna doktor zazerat pri vypisovani tehotenskej knizky v poradni a kde vsade ma posle. Internista ma zlikviduje pohladom uz vo dverach. A do toho ked si predstavim ze budem sa valit ako sud. Uz to prve tehu bolo na hrane podla mna a to som mala o 17 kg menej ako teraz. Ale na druhej strane ked tu citam ako to v pohode zvladate- fyzicky ale aj psychicky...

mirit
18. sep 2018

@malinajahoda no ja zijem v irsku a tu je slimmingworld program, tak tam chodim raz za tyzden na odvazia a potom je nejaky pokec okolo toho. To dodrziavam a pomaha mi ze ma niekto kontroluje.

mima86
18. sep 2018

Ja som mala pri prvom vahu na zaciatku 104, do piateho mesiaca som mala -4kg (nechutilo mi jest,ale musela som sa nutit aspon kazdu chvilku nieco male, lebo mi bolo na odpadnutie,ak som nejedla viac ako 2 hodiny). Do konca tehu som potom pribrala 6kg (cize len 2 navyse) a na konci sestonedelia som mala 92, cize o 12 menej ako pred tehotenstvom. Ale do roka som ich mala naspat.
Pri druhom som zacinala 67 a pribrala 17kil (dvojicky). Po sestonedeli mi ostalo 9. Do roka som riadne pribrala a teraz zasa davam dole 😕 snad uz navzdy

anabella111
18. sep 2018

@luckam89 ...Lucka...ja som mala 67 kg..a moja mama mi povedala ..ak chces otehotniet ..schudni..Schudla som..a otehotnela som..Ona mi to tak nejak laicky vysvetlovala o lepsej priechodnosti a vnutornom tuku..Rovnako ..pri chudnuti si davas pozor na to co jes..vela zeleniny..vitaminov a tvoje telo bude krasne pripravene na tehotenstvo..Ty sa budes citit lepsie...sex bude lepsi...Tvoj otganizmus prejde zmenou ..krv sa ti precisti..Nehovorim o drastickom chudnutí..kde prides o zelezo a budes chodit slaba po svete...Teda v mojom pripade a rovnako viacerych z okolia je nevedecky..ale realne dokazane...Schudni a ak je vsetko ine ok...mozes lahsie otehotniet...plus ine benefity..❤

extempore
18. sep 2018

Ja sa tu len smejem - celý život som pri tele, môžem sa aj poskladať a vždy aj pri tele budem. Praktický lekár zalamoval rukami, že ako idem otehotnieť a rodiť s takou váhou. A div sa svete - otehotnela som pri oboch deťoch na prvý šup a to som už bola po tridsiatke. Obe tehotenstvá bezproblémové, v prvom som pribrala dve kilá, v druhom som schudla tri kilá. Tehotenská cukrovka mi nehrozila ani náhodou, po vypití sladkej vody som mala cukor 3,2, mojej gynekologička sa to nevidelo tak na druhý deň sa test opakoval a vyšiel 2,9. Vrchná hranica je tuším 6 alebo 7. Krvný tlak v oboch tehotenstvách som mala nízky, na pôrodnej sále mi namerali 105/55, až sa báli, že im tam odpadnem. Počula som službukonajúcu sestričku, ako hovorila lekárovi, že kvôli nadváhe to asi bude ťažký pôrod... O šiestej ráno sme prišli do pôrodnice, o desiatej ráno som už bola na izbe aj s malou a raňajkovala som. Bez epidurálu, bez nástrihu, pri oboch pôrodoch bez šitia. Moja gynekologička sa vyjadrila, že ja môžem porodiť ešte aj 5 detí. Prečo to píšem - neznášam paušalizovanie, že každá silnejšia žena automaticky musí mať problém otehotnieť, vynosiť a porodiť. Ja som príkladom toho, že to tak nie je .. a podľa toho, čo som videla v pôrodnici nie som sama 😂😂😂😂

zara0201
18. sep 2018

@extempore To sa super cita. Mna to osobne motivuje co si napisala. Aj ja som bola cely zivot pri sebe ale teraz som uz trojciferna. Tak neviem ci napr. u Teba ide len o nadvahu alebo o obezitu.

anabella111
18. sep 2018

Nie..samozrejme ze nikto si nedovoli laicky pausalizovat...Vy ste otehotnela na prvy sup...ja po schudnutí istej vahy....dalsia pani nemoze 2 roky otehotniet..a ma nadvahu..ako som mala ja..teda je pravdepodobnejsie..ze problemikom bude skor podobnejsia mne...na prvy laicky pohlad..Su to len uvahy a nie celkom nepodporene..Len tu na nete je xy clankov a prispevkov...Schudnutim k otehotneniu...Keby vsak boli zakonom..tak vsetky co si nasli dve ciarky..su stihlejsie ..ako kedykolvek predtym ..Sme dospele a toto nie je vyuka..kde musime zdoraznovat aj vynimku..O tej napise zas dalsia diskutujuca..a uplne bez vysmechu..alebo pouzitia slov ..neznasam...To slovo sa hodi do temy o spenate..Do tejto az potom..ked niekto napise...Vy neviete nic...musite schudnut 10 kg..a potom pribrat len 5....a ak sa zavodnujete..tak je to vasa vina....hehe..

ketere
18. sep 2018

@zara0201 ...tiež zo mňa nikdy modelka nebola, prvé som začínala s trojciferným číslom, teraz sa snažíme o druhé, a tiež je číslo trojciferné. Ale u mňa aj problém PCO - bez ovulácie, takže to ide horšie, ale tehotenstvo bolo ukážkové, bezproblémové 🙂

zara0201
18. sep 2018

@ketere Aspon ze bezproblemove. Ja sa chcem pustit do druheho, ale uz aj roky (36), brzdi ma strasne ta vaha. Aj kvoli priebehu a komplikaciam plus mam depku z lekarov a ich pristupu. Uz pri prvom sa tvarili ako keby more vyvrhlo velrybu, nemam chut na tie poznamky. Ja mam psychogenne zranie. Nejake "drasticke zazracne premeny" u mna nehrozia.

leonka10
18. sep 2018

@adriana132 vahu som mala na zaciatku, taku ako vy. Schudla som prvy mesiac 5kg.,mala som nevolnosti silne...Cele tehotenstvo mi bolo zle. Jest som velmi nevedela...pribrala som 1,5kg za cele tehotenstvo. Syn mal 3400g 😀😊☺ tlak idealny. Ziadne zdraotne problemy

malinajahoda
18. sep 2018

@mirit držím ti palce. Ja som tiež nikdy nebola stihla. Odjakživa mám nadváhu, takže ťa chápem a rozumiem ti. A treba mať nad sebou kontrolu, nejaký dozor.

extempore
19. sep 2018

@zara0201 aj ja to mám trojciferné, bohužiaľ, nič s tým neviem urobiť. Ale hlavne, že sme zdraví 😂😂😂

zara0201
19. sep 2018

@extempore Je to asi o našom vnútornom nastavení. Okolie nech sa s tým vysporiada ako chce, my sa s okolím vysporiadame...

extempore
19. sep 2018

@anabella111 ja vychádzam z toho, čo som videla a zažila počas dvoch tehotenstiev - v poradni jedna pevná mamina za druhou, v pôrodnici detto. Takže s tou váhou to až také tragické nebude. A hlavne, vezmite si, aký ideál krásy bol v minulosti - žena s veľkým zadkom a bokmi. Niekde som čítala, že vedci vypočítali, že viestonická Venuša by mala okolo 100 kg.

extempore
19. sep 2018

@zara0201 presne tak, ja vždy hovorím, že je to v hlave - myslím otehotnenie, priebeh a aj pôrod. Ja som to nikdy nejako tragicky nebrala, mala som, nemala som čas sa sledovať a robiť si kadejaké testy a tak. Dva mesiace som si vyskúšala merať bazálku predtým ako sme sa začali pokúšať o prvé dieťa. Chcela som vedieť, na čom som. Moja gynekologička vyhlásila, že mám ukážkové, priam učebnicové grafy. Treba sa dať do kľudu.. a čo sa týka toho priberania v tehotenstve, naša susedka, nosí veľkosť 34, no chudá je strašne, zozadu vyzerá na 10 ročné dievča. Mala strašný problém otehotnieť, chodila mi vyplakávať. Potom ju nejako naštopali clostilbegytom tak horko-ťažko otehotnela. A pribrala za 9 mesiacov 42 kíl. Ja fakt neviem, či zožrala aj manžela, ale fakt jedlá čo jej pod ruku prišlo. Ku koncu už bola celá opuchnutá, neobula topánky, no hrôza... Nakoniec musela rodiť rýchlo sekciou kvôli preeklampsii, tlak mala 220/130.

adelkaa159
19. sep 2018

Ahoj neboj sa nič nebude keď nemáš problémy pred tehu niektorý robia tragédiu jak keby si mala už zdochnut lebo tvoje telo je trosku väčšie dávaj pozor na stravu ja som pri prvej začínala na 85 a vypracovala som sa na nauveritelnych astronomických 114kg hrôza ja viem ale áno milovala som sladké veľmi pred tehu som sladké vôbec nejedla ta som sa počas tehu nevedela dozrat toho žiadne problémy som nemala ani z cukrom ani z pôrodom ani z ničím akurát som predčasne začala rodiť ale zastavili a potom my ešte pôrod vyvolávali bez komplikácií vyšla za 6 hod von... Teraz som tehu zase momentálne som 16 TT začínala som na 100kg rovných a tak aj mam teraz hýbem sa za malou sa u lietam ako šialená chodím z mužom do lesa na huby už som si povedala ze v žiadnom prípade nemôžem toľko pribrať ako pri prvej snažím sa jesť zdravšie hlavne teraz keď máme všade zeleninku ovocie áno dám si napr. Včera šalát zemiakový ale v pohode neber to tragicky ani teraz nemám chvalabohu žiadne problémy krv mam lepšiu ako 50kg ženy to mi lekár sám povedal vyšlapala som schody na gyndu a tlak som mala 99-70 a tak isto aj pri malej som mala celé tehu takže neznámena že keď si obežnej sa automaticky zomiera jak niektorý to tu prezentujú a na pobavenie môj otec ma pomaly 150kg je kamionista celý život za volantom je aj hemendexy aj konzervy ako kamionisti a cholesterol na 4 neviem ako sa to píše tlak ma najväčší 122 a krvné testy doktor mu povedal ze ešte u nikoho také ukážkové nevidel a ano ma 150 kg odzrkadlilo sa mu s overovanie na nohe lebo ma z nou trosku problémy ale to je tak všetko niektorý 70kg chlapi môžu snívať o výsledkoch takých aké má on 🙂 neboj sa všetko dopadne dobre len nech bábätká sú zdravé

zara0201
19. sep 2018

@extempore Tak to je extrem 42 kil. Som zvedava ci aj na nej si potom lekari "zgustli". Ja som mala pri prvom problem otehotniet, ale to bolo skor "v hlave", zakladnym problemom bola asi prilis stresujuca praca z ktorej som potrebovala co najrychlejsie uniknut. Teraz mam hlavu uz uplne inde, filter inak nastaveny aj pohlad uplne iny. Len este vo mne niekde hloda ten cervik- bude to asi aj prostredim kde pracujem (zdravotnictvo).

anabella111
19. sep 2018

@extempore ...mna by si v poradni vsetky tri razy stretla len tucnu...ja priberam od prveho mesiaca a vobec nevylucujem ..ze baculky nemozu otehotniet..😊

mirro
19. sep 2018

@adriana132 ahoj, ja som do polovice tehotenstva mala -5kg,potom som pribrala +4,čiže rodiť som išla o kilo ľahšia ako pred otehotnením. Dcéra mala 3850g. Pri odchode z pôrodnice som mala -14. Nikto mi nevysvetlil ako to bolo možné, jedla som všetko a normálne a kojila som.

lenkabukviarova
Odpoveď bola odstránená
jeanneee
15. apr 2021

@adriana132 zdravím dámy, rada by som znova otvorila tuto tému, totizto mám taký problém že moje telo strasne reaguje na hormonálne zmeny a všeobecne mám problém že ľahko priberám... na začiatku tehotenstva som bola na keto diéte a hneď ako som sa to dozvedela tak som diétu stopla v polovici a začala sa normálne stravovať, naozaj nie prejedať, rozumne ale zo všetkého trosku teda okrem čokolády 🙂 bolo veľa dni kedy mi bolo aj ťažko takze som skoro nič nejedla.... no a po 8 týždňoch mi skočilo vyše 7kg na váhe a netuším z čoho a ani čo robiť 😭 Mal niekto takýto problém? 🤦🏻‍♀️

zuzada29
15. apr 2021

@jeanneee a máš počiatočnú váhu vysokú? teda ak nechces nemusíš napísať koľko ale teda ci aspoň máš už začiatočnu váhu vysokú alebo len riešiš ten problém že rýchlo veľa priberas v tehotenstve.