Tehotenstvo alebo konizácia krčka maternice ?
Zdravím vás mamičky, potrebujem vaše rady a skúsenosti. Nedokážem sa rozhodnúť, a neviem čo mám robiť. Čoskoro ma čaká konizácia,ktorá je v mojom prípade asi nevyhnutná. Cytologia dosť zlá CIN3 ťažká dysplazia krčka maternice.
Včera som zistila ze som tehotná a dnes mi to lekar aj potrvdil. Povedal mi že sa musím rozhodnúť či ísť do tehotenstva a konizaciu odloziť ale riskovať to že sa môj stav zvrtne do rakoviny (čo sa môže ale nemusí stať) alebo tehotenstvo prerušiť z čoho som úplne mimo.
Neviem ani aky je postup či sa najprv tehotenstvo preruší a potom sa ide na konizaciu alebo sa to urobí všetko naraz.
Ďakujem za rady
@scorpionflower1 Ahoj, ako si dopadla? Ja chodím tiež k doktorovi Miklosovi a tiež je nakloneny ku konizacii. Momentálne končím 12tt. Ďakujem za odpoveď ❤️
@nicoledu ale nerozumiem, prečo tebe tvrdil, že konizaciu v tehotenstve oni nerobia, keď mne ju sam spomínal, že možno ju bude treba urobiť u mňa ešte v tehotenstve. Všetko u mňa záleží na výsledkoch cytologie a následnej bipsie. Posledná biopsia ukázala CIN2, ale to bolo rok dozadu. Pol roka po biopsii bol nález nezmenený podla kolposkopie, biopsia nebola nutná, ale minulý týždeň, teda po roku od biopsie, nebol z nálezu uz taky nadšený a ma podozrenie, že sa CIN uz zhoršil.. Modlím sa, nech do pôrodu vydržím a potkm nech mi aj celý krcok vezmu. Uz mam doma dcerku, toto bude vybojovane druhé 😒 ďalšie aj tak neplanujeme
@scorpionflower1 prepáč, komanetar mal patrit zakladateľke 🙂
@petulik1991 neviem nepytala som sa proste povedal ze oni v tehotenstve konizacie nerobia ze musim ist do inej nemocnice. A tam sa tiez cudovali tomu preco ma poslali prec 🤷🏼♀️ Neviem neriesila som dalej
@nicoledu lebo mne doktor Miklos tvrdil, že sa konizacie robia aj tehotným. A nespomínal, ze by mi to u nich neurobili. Ja neviem :D o 2 tyzdne mam zavolať koli výsledkom z cytologie a objednať sa na biopsiu, tak sa spýtam na to ešte raz.
@petulik1991 ano povedal ze sa robia v tehu ale u nich vraj nie. Mne to robili v 8 tyzdni mozno preto ma poslal inam
Ahoj chcem sa spýtať som10den po konizacii krcku včera som musela zájsť do nemocníce lebo vždy po močení som začala silno krvácať povedali ze mam zápal strašne to zapácha a trosku ma pichá mate niektorá skúsenosť zo zápalom po konizacii? Ako dlho sa to lieči? 😕
@janka2273 ahoj mohla by si mi prosim napisat ss?
@nicoledu ahoj no ja som v 6tt a o týždeň mam ist na zakrok,no ale práve som zistila ze som tehotna
@vevicka1984 a čo ti povedal doktor ?
@nicoledu ahoj,zakrok zrušila ze až po pôrode sa to da
@vevicka1984 tak drzim palce aby vsetko dobre dopadlo 🙂

@mamasimmi * slučkou 😉