Tehotenstvo, hematóm a špinenie.
Ahojte kocky vi co ste maly hematom je dobre ak som prestala špinit alebo zle ?vopred dakujem za odpovet 🙂
@rebelka2014 ahoj misliš takze by to znamenalo ze hematom je prec
@janka7208 nemusí byť ešte preč,.. hematóm mizne buď tým, že sa odlučuje (čo je ale nebezpečné, najmä v prvých mesiacoch tehotenstva) alebo tým, že sa vstrebáva. Ja som začala kvôli hematómu krvácať v 12tt a 2x som ležala v nemocnici..
Treba najmä dodržiavať kľudový režim - veľa ležať, nenamáhať sa, nedvíhať nič ťažké, atď. ..Ak by sa špinenie zhoršilo, treba ísť na pohotovosť.
@rebelka2014 ach jaj zajtra mam kontrolu tak uvidim velmi pekne dakujem za odpovet 🥰 ak sa mozem spitat mala si nejake krce takee len opcas v podbrušku
@janka7208 nemala som predtým žiadne ťažkosti,.. nič nenasvedčovalo tomu, že by malo byť niečo zle. Proste som len začala krvácať. Kŕče by si nemala mať ale bolesti podbruška (také menštruačné) sú v tehotenstve normálne - mala som to v oboch tehotenstvách - rozťahuje sa maternica. Niekto to cíti a niekto nie. Oboje je normálne.
No a keď nešpiníš, tak sa nemáš pre čo báť. Hematóm tam buď bude alebo nebude. Hlavne treba ten kľudový režim, aby sa vstrebával a nezväčšoval.
@janka7208 Ahoj, u mňa to bolo dobre znamenie. Znamenalo to, že sa hematom vstrebával. Zakrvacala som len raz, kedy sme bežali k mojej gyn a na základe toho mi zistila hematom vedľa bábätka. Potom mi nasadila lieky a kludovy režim, krvácanie, ani špinenie sa viac neopakovalo a na kontrole o 4t nebolo po hematome ani stopy, vstrebal sa 🙂
Držím palce, nech je to aj tvoj prípad 🙂
@janka7208 ahoj, mna dnes pustili z nemocnice tiež som bola hospitalizovaná v nemocnici lebo som začala krvácať a mala som bolesti, tak mi dali infúziu na zastavenie krvácania a vycikala som aj zrazeninu, avšak nevstrebal sa mi úplne len sa zmenšil o 1cm.. doktor hovoril že to dlho trvá kým sa vstrebe proste. Tak môžeš očakávať krvacanie.. keby krvacas chod do nemocnice hneď, hrozí potrat! Spinenie je ok ak je hnedé alebo tmavohnede, ja raz spinim raz nie.
dávaj pozor na seba a hlavne treba lezat stále, minimalne chodiť. 🙂
Podbrusko boli aj mna, každý večer take pichanie, to je ok pokial nie sú nejaké silne kŕče a krvacanie.. držím palce
@denullllka ahoj ja som bola dnes na kontrole a po hematone ani stopa 🙏dufam ze to bude aj v tvojom pripade riadnie ma to vistrašilo 😞 aj špinit som prestala dufam ze to bude dobre pre nas obe prajem skore zotavenie nech ti ten hematom zmiznie co najskor 🥰
@janka7208 tak to máš šťastie, že sa ti vstrebal, super 🙂 a ako dlho si ho mala ? Ležala si stále ?
Lebo ja lezim stále maximalne ako sa len dá sa snazim nenamáhať sa
@denullllka mala som ho asi mesiac a nevedela som ze treba lezat a nenamahat sa preto som robila všetko v domacnosti aj s dvoma detmi a predsa sa vstrebal naštastie
Mám otázku, včera v noci som slabo špinila a doteraz nič a zrazu pred hodinou zas, mám trochu aj bolesti občas v podbrušku a som v 11 tt, keďže som prvýkrát tehotná, tak netuším, či je to v poriadku, nechcem zbytočne chodiť na pohotovosť, keď to nemusí nič znamenať.
@veronikapl necakaj a chod na pohotovost nemusi to byt nieco zle ale istota je istota v novembri som takto potratila dufam ze to nebude tvoj pripad ziadna krv nieje dobra drzim palce nech ty všetko dobre dopadnie

Ahoj, určite dobré 🙂