Tehotná a bez nutkania na močenie?

janka7306
20. aug 2019

Ahojte Dievčatá, som opäť tehotná. Po dvoch samovoľnych potratov som si nemyslela že ešte budem tehotná, no momentálne som v 9 týždni a všetci ma strašia s tím že nemám časté mocenie, teraz sa zase bojím že či dačo som ňou zase nieje, mala ste to niektora tiež že počas tehotenstva ste nemali nutkanie na močenie? Čo sa týka príznakov tak prsia sú naliaťe a bolesť bradaviek, niekedy ma aj napne ale nezvravam. Za každý odpoveď vám budem vďačná.

ferala
20. aug 2019

@janka7306 Nutkanie na močenie také časté som mala asi až v 4 mes. pretože bola väčšia a začala riadne tlačiť na mechúr. Nebála by som sa.

janka7306
autor
20. aug 2019

@ferala ďakujem no všade aj píšu že jeden z prvých príznakov je nutkanie na močenie. Že žena od začiatku tehotenstva potrebuje častejšie močiť. Lenže ja to mám úplne v normálu. A vy ste teda častejšie začala močiť až v 4 mesiaci?

lenulka_14
20. aug 2019

@janka7306 ja som v 7 mesiaci a nemam nejak nutkanie na mocenie castejsie ako pred tehu...🤔🤔 a vsetko je v poriadku

misi_sisi
20. aug 2019

Ja som tiež na začiatku tehotenstva nemala nutkanie..jediným môj príznak bolo že som nemala menštruáciu, inak nič 🙂 a mam zdravé bábätko, tehotenstvo bez komplikacii

luckamorka
20. aug 2019

Ja som mala od začiatku, ale teda vôbec to nemusí byť pravidlom. Kvôli tomu by som sa určite nestresovala

janka7306
autor
20. aug 2019

@lenulka_14 ďakujem 🙂 mám s toho dobrý pocit ešte že sa vzájomné podporujeme. Spadol mi kameň zo srdca, som sa bála že zase je niečo zlé.

mogaa
20. aug 2019

@janka7306 to kde si počula takú hlúposť že pri tehu má byť nutkanie na močenie? Nutkanie na močenie môže byť ak je dieťa väčšie a tlačí na močový mechúr, ale v 9.týždni ti ešte nemá čo tlačiť na močový mechúr.

sivana09
20. aug 2019

@mogaa nutkanie na mocenie v zaciatkoch tehotenstva je velmi bezne, ale ani nahodou nie "povinne".. pravda, este ti nic netlaci na mechur, ale nutkanie castejsie mocit moze byt sposobene hormonmi... Ja som v obidvoch tehotenstvach toto nutkanie na caste mocenie mala hned od zaciatku..

mrkvicka060
20. aug 2019

Nutkanie na mocenie byva aj od zaciatku, lebo sa zvysuje prietok krvi v tele a castejsie ti treba na wc, a mozno aj hormonalne sposobene. Potom neskor uz aj preto, lebo vacsie dieta tlaci na mechur. Ja som nemala pocas celeho tehotenstva zvysenu frekvenciu mocenia. To nie je ziadny smerodajny priznak. A neviem si predstavit, ze by niekoho z mojho okolia trapilo ako casto mocim.... Wtf

mogaa
20. aug 2019

@sivana09 tak ja som asi výnimka😀lebo ja som v začiatkoch nikdy nemala nutkanie na močenie

hennyinnsbruck
20. aug 2019

To máš ako s vracanim... Čítala som ze ked žena zvracia je to dobre vyvyjajuce sa tehotenstvo 🙄🙄
Ani raz som nezvracala, a tehotenstvo bolo ok a mala je zdravá 🤷‍♀️

Nečítaj a nepočúvaj "múdre" okolie a teš sa ze nebehas furt na WC..
Ja som začala viac cikat až keď bola malá väčšia a tlačila na mechúr. Takže klidek... A užívaj si tehotenstvo.
👌

meandbaby
20. aug 2019

@janka7306 kazda zena je jedinecna a kazde tehotenstvo je jedinecne, ja by som si nestudovala internet, len sa zostresujes, plus kopec info nie je kompletnych a ani pravdivych.Keby som sa mala drzat internetu, tak ma asi chyti infarkt, kopa diagnoz k mojim priznakom bola uplne mimo.
Napr som mala cystu v hrdle, a vsade sa pisalo o xy dovodoch, ale ten pravy dovod tam ani nebol.

Ja som nutkanie na mocenie nemala ani pri jednom tehotenstve.Mam 2 deti.Nemala som ani nevolnosti, ani nic z toho, co sa pise.Ani prsia ma neboleli, nic.Ani typicke kontrakcie, len bolesti a zrazu hlavicka uz vykukala.Takze, uzivaj si tehote stvo.Drzim palce a gratulujem.

hennyinnsbruck
20. aug 2019

@meandbaby hlavička vykukala 😂😂😂😂🥰🥰🥰 to je milé ☺️☺️😍

pininka1
20. aug 2019

Žiadne nutkanie na močenie, ani keď už som mala brucho ako slon. Celkovo chodím malo na wc pritom dosť pijem. Už keď som bola dieťa doktor máme povedal, že mám asi anatomicky väčší mechur a netreba mi tak často. Zato kamoška keď ostala tehotná, ta sa zo záchodu nepohla.

ildiko36
20. aug 2019

@janka7306 caste mocenie byva viac vo vyssej stadii tehotenstva s tym ze babetko aj maternica rastie a tlaci na mocovy mechur..ja som mala castejsie mocenie az od cca 4..5mes..a potom od cca 8mes.bohu zial pri kaslany a kychani clovek neudrzi moc

bagre
20. aug 2019

ja som síce mala pri každom tehotenstve tento nutkavý pocit, ale to neznamená že to tak musí mať každý... ja mám tak rada tieto múdre reči že "dačo nie je ok, lebo si iná ako ostatné"... pocit plného mechúra a zdravé tehotenstvo spolu absolútne nesúvisí. Ten pocit vzniká preto lebo rastúca maternica alebo dieťa na mechúr tlačí...
A hoci sa to uvádza ako jeden z príznakov tehotenstva, neznamená to, že každá žena má všetky...
Si v 9.týždni - dôležité je že babulo je aktívne, rastie atď... takže sa neboj 🙂

titla
20. aug 2019

@janka7306 Nutkanie na mocenie je na zaciatku tehotenstva sposobene hormonami a je to rovnake ako s inymi priznakmi - nevolnosti, zavrate, bolestive prsia a pod. Niekto ich ma a niekto nie, nie je dovod na paniku.

lenadka
20. aug 2019

@janka7306 ja som toto nemala pri všetkých tehotenstvách. Iba pri prvom a štvrtom. Takže nemusí byť.

vilma7
20. aug 2019

Ani pri jednom tehotenstve som nemala žiadne príznaky, či už časté močenie, bolesť prsníkov, grckanie, pálenie záhy atd...proste nič, len dve čiarky na teste s mám dve zdravé detičky.

janapeterjana
20. aug 2019

@janka7306 Podla mna sa vobec nemusis obavat, ak nemas nutkanie na mocenie. Ved vsetky dobre vieme, ze kazda zena preziva tehotenstvo inak. Ja som sa prve mesiace citila tak ako predtym, akurat prsia som mala tazsie. S cikanim to prislo az v siestom mesiaci priblizne, ked som aj sestkrat v noci vstala na bolest mechura a vytlacila som par kvapiek. Cize odhod strach a tes sa na babo 🙂

sonica123
21. aug 2019

@janka7306 maternica v 9 týždni nie je až taká veľká preto nemusíš mať v tomto období časté nutkanie na močenie. To býva neskôr. Síce je pravda, že obličky tehotnej sú zväčšené a pracujú omnoho viac ako u netehotnej ženy, ale nutkanie na močenie je spôsobené tlakom na močový mechúr. Vyckaj ono to príde.

janka7306
autor
22. aug 2019

Ženy veľmi pekné ďakujem, ono jak som už dvakrát potratila tak sa bojím každej maličkosti. O týždeň mám kontrolu tak snáď všetko dopadne dobré.

trinity246
2. feb 2024

Ahojte potrebujem poradiť som v 13tt som stále v strachu nakoľko som v 6tt krvácala potom spinila a teraz hematóm tak dúfam že je všetko v poriadku a malinké rastie ako má ....ale idem po radu o inom strašne málo chodím na wc veľa pijem ale na wc chodím väčšinou až vo večerných hodinách , necítim žiadne bolesti pálenie svrbenie nič mala som to aj v 9tt vravela som to aj gynekológovi ten mi vravel že to nevadí že pokiaľ idem večer na wc je to v pohode každá sme iná ....ale zas sa mi to vrátilo mám pocit akoby človek bol prechladnutý alebo tak vravím nič ma nebolí nutkanie na wc mám ale idem ale len tak cvrkam ale kde sa mi tá voda ukladá keď veľa vypijem ...ďakujem za akúkoľvek radu alebo skúsenosť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre