Tehotná v 5-tom týždni na vlastnej svadbe - ako to utajiť?
Ahojte, mate s tym skusenost niektora? Ide mi o to, ze to chcem este tajit, ale ako to mam zvladnut, ked budem musieť odmietat alkohol a fajcenie? Ludia ma poznaju, takze to bude dost okate... Bojim sa ze ma vsetci prekuknu... Mate nejake tipy?
Povedz, že si v strese a nechceš piť, aby ti nebolo zle.
ja som sice tehotna nebola, ale za celu svadbu som vypila asi 1dl vina, co som mala naliate na pripitok. proste som si dolievala mineralku a pripijala s kazdym po malom cmurknuti. mozes aj rovno povedat, ze si nevesta a nepatri sa, aby sa nevesta strubila, kde to este taka princezna s cigou v ustach. chces si svoj den uzit, pamatat a ostat krasna do rana.
@margaretka1990 ja keď som nechcela piť, tak som povedala, že ma bolela hlava a vzala som si tabletku
Neodmietni pohar, len si ho priloz k ustam a nenapi sa.
Alebo len jeden mini cuc.
Vobec mi ti dnes nejde..
Chcem mat dnes uplne cistu hlavu..
Alebo odbehni za hostom na toaletu hocico.
Pohar tam budes mat a nikdo si vo svadobnom svungu nevsimne ze z neho neodbuda.
@margaretka1990 bohato staci povedat, ze si bud na antibiotikach, alebo ze si rano z nervozity mala zaludocne tazkosti a tak nechces pit ani fajcit, ze ti nieje najlepsie a hotovo.
@margaretka1990 malej si ríbezľový džús miesto vína a pobehuje s tým ....a čo sa týka fajčenia ...povedz že sa bojíš aby si si šaty neprepalila alebo že nechceš smrdieť od cigariet ...podľa mňa sa to dá nejak 😊🙈🙂
@margaretka1990 normálne povedz tomu čo bude mat príhovor, nech povie že nebudeš piť lebo si v tom🙂 že bude piť aj za teba🙂
Ludia budu aj tak klebetit/tipovat ci uz si v tom, asi ako na kazdej svadbe. Rovno sa na to vykasli, cim komplikovanejsie scenare tym menej uveritelne. “Nemam chut, teraz som dopila”
@margaretka1990 Ja som na svojej svadbe tehotna nebola, ale vypila som za cely vecer asi 2 pohare sampanskeho. Opita nevesta je podla mna trapas. Vacsinu vecera som v ruke drzala pohar sampanskeho v ktorom bola vinea.
Ako bolo spomenute v predchadzajucich prispevkoch mozes povedat, ze beries lieky, mas stiahnuty zaludok, nechces sa opit na vlastnej svadbe...
ja som bola tehotna v 11 tyzdni, vsetci o tom vedeli, a ked mi na ziadost muza doniesol casnik v dzbane ovocny caj , z ktoreho som si nalievala... vsetci chodili za mnou, ze ake vino pijeme.
nalievaj si vineu...
@margaretka1990 A prečo by si mala niekomu niečo vysvetľovať? Tým, že o tom začneš hovoriť a vysvetľovať, len na to pritiahneš pozornosť. Normálne si štrngni s pohárom na prípitok, prilož si ho k ústam, prípadne si môžeš máličko chlipnúť. Neskôr sa obsahu pohára nejako nenápadne zbavíš (napr. manžel vypije) a doleješ si nealko. Ak sa bude niekto vypytovať, až potom vysvetli, ale len stručne, ako keby o nič nešlo.
Alebo ked sa ta budu pytat tak nech si az tak velmi nevymyslas, povedz ze sa snazite o babo, a co ak sa uz nieco v tebe buduje, nechces nic pokaziť ,usmev a dalej nerozoberat 🙂
Neviem presne ale do niektorého týždňa ešte nie je dieťa napojené na tvoj krvný obeh čiže si kľudne môžeš troška aj vypiť 🙂
@20erika07 to ale pri niektorých bigotnych príbuzných moze byt veľmi pohoršujúce... buď to rovno na začiatku priznať, rozdýchaju to počas jedla... alebo radšej tajiť...
@margaretka1990 presne ako bolo spomenute- nerieš dopredu, možno si to nikto ani nevšimne že nepijes ako vlha a keď ťa niekto zavolá na cigu, povedz že si akurát bola a navonala si sa
@margaretka1990 Ja som na svojej svadbe velmi nepila (a nebola som tehotna), lebo som si ju chcela uzit naplno bez toho, aby mi alkohol buchol do hlavy. Pripitky som si len symbolicky odpila alebo sa tvarila, ze pijem, nikto to neriesil. Ale keby riesil, tak by som povedala, ze na vlastnej svadbe proste pit nechcem. Nefajcim, ale tiez by som povedala (keby sa niekto pytal), ze na vlastnej svadbe nechcem smrdiet od cigariet a nechodila by som ani s fajciarmi von kvoli tomu.
A poznamky mozno budu, ale neries, takmer na kazdej svadbe co som bola z nejakych naznakov dedukovali niektori, ze ci nie je nevesta tehotna (aj ked bolo iste ze nie je), k svadbe take reci istym sposobom patria, ale vacsina tych poznamok nie je ani myslena vazne. Uz len to, ze sa zena vydava, je podozrive, ze ci musi 😀
Maloktora nevesta na svadbe pije taze mas veget
Bola som presne v takom tyzdni na svadbe a nevedel o tom nikto, len moji rodicia a svokrovci. Plus sme to povedali starejsiemu, aby neskusal nejake blbe hry alebo co. Okrem toho, ze som nechcela pit, mi bolo aj strasne, ale ze strasne zle a pol svadby som prevracala na zachode a dokonca som odisla domov spat uz nejako druhej a manzela som tam nechala sa bavit do rana. A vies co nikto si nic nevsimol. Kazdy sa bavi, neriesia. Mala som stale naliaty pohar v ruke a akoze som upijala, ked niekto ku mne dosiel vyslovene s poldecakom alebo tak, tak som povedala, ze uz som vypila dost a potrebujem teraz chvilku pauzu. Vzdy sa to dalo nejak zahovorit. Moj jediny problem bol, ze som fakt nevladala, bola som unavena jak pes a bolo mi zle, takze som si to moc neuzila.
Ja som bola v 5tt nevestou, a tehotenstvo som skor len tusila. Celu dobu som pobiehala so svojim pohárom sampusu a strngala na vsetky strany, za cenu noc som dala asi 'az' dake tri deci :D kazdy si pil svoje a mne akoze dolieval len manzel, vacsinou vineu, nikto mi nasilu nelial. A zenicha vsetci potuzovali, ale nevestu nikto nechce vidieť pod obraz... Nikto neriesil.
Ja som nebola tehotná a aj tak som vypila asi iba prípitok, inak len ovocnú vodu(citrón, mäta, melón "nevesta sa ani nepatrí, aby nejako pila, či fajčila vonku s hosťami, čiže nijaké výhovorky možno ani nebudeš potrebovať. Keď budete chodiť po sále, a pripijat s hosťami, neviem, či máte taky zvyk,u nás sa to robí, tak si nalej do pohara nejaký džús, vineu, alebo minerálku, aj tak si ľudia nič nevšimnú🙂
nie je nic horsie a skaredsie, ako opita nevesta... uhraj to na toto porekadlo 🙂
Moc vam vsetkym dakujem, nejako to snad zvladnem, ste zlate 😍
@margaretka1990 ja som to riešila nealko šampanským 😊
U mňa nik na svadbe neriešil či pijem alebo nie 😆😆😆 a to som tehotná ani nebola. Myslíš že budú mať hostia na to čas? Tak vezmi pohár, akože si logni, potom polož a Choď akože niekoho pozdraviť 🤪🤪🤪
@margaretka1990 povedz ze nefajčíš lebo nechceš zasmradit saty😉a alkohol že nemôžeš pretože si chceš svadbu užiť a pamätať. A navyše prípitok daj k ústam a nenapi sa vôbec ja som zo tak mala nik si to ani len nevšimol

@margaretka1990 možno keby si hovorila ze mas tak stiahnuty žalúdok zo všetkého, alebo že z toho stresu ti žalúdok akoby plával na vode a ze sa bojíš že prevracas svadbu, tak radšej nepijes/nefajčís. Alebo nový život, nové zvyky...