Ultrazvuk na určenie dátumu pôrodu
Ahojte,
Neviem, ci tomu niektora z vas venovala velku pozornost, ale aj tak sa opytam. Ak ste mali ultrazvuk, pri ktorom urcovali vas predpokladany datum porodu okolo 12tt, merali pri tom babatko - od hlavy az po zadocek. Mate skusenpst, ze to doktorovi trvalo dlho, kym nasiel dietatko v spravnej polohe, aby ho zmeral, alebo to bolo hned?
Za kazdu odpoved dakujem!
@dievca_z_hor zalezi ako je ulozene, ci sa hybalo, nehybalo. Moj teraz meral pocas utz c 12 tyzdni crl asi 4krat, aby si bol isty, ze je merana dlzka spravna.
@queen_mary dakujem! Este niekto mate skusenosti prosim?
Teraz v 13. tt ho premerala len raz, asi bolo hneď dobre otočené. ale keď som bola v 10. tt, tak to skúšala niekoľkokrát, a ešte hovorila, že škoda, že sa mu nedá vysvetliť, že sa má otočiť inak :D takže normálka.
A ešte som si spomenula, že kamarátke vraj dr. triasol bruchom, aby sa bábo otočilo, to už okolo 22. tt - chcel spraviť peknú fotku na 4d, ale drobec bol schovaný za placentou :D
Samozrejme, pri urcovani velkosti plodu v prvom trimestri je klucove spravne zameranie plodu, ak sa lekarovi ruka “smykne”, mozu vzniknut výrazne odchylky od reality. Urcovanie terminu podla velkosti plodu neskor je nezmysel a v tretom trimestri uz uplne, kazde dieta rastie inak, priblizne rovnako rastu plody do 12tt…
Preco sa na to pytas, resp. co sa ti na tom nepozdava? 🙂
Mňa pri tomto sone v 12 tt dokonca dva krát poslal doktor na wc a prejsť sa lebo sa malé nechcelo poriadne ukázať, nakoniec robil radšej sono zospodu pretože cez brucho to proste išlo velmi tažko
Doktorke to netrvalo ani dlho ani krátko. Musela som predtým drepovať v ambulancii, lebo bol krpec zalezený (pomohlo😂). Keď nasla dobrú pozíciu, zastavila obraz na sone a zamerala, dokonca na deň presne.
Co sa týka termínu tak ja som mala termín pôrodu iba podľa sona, zkrz veľkú odchýlku kvôli nepravidelnosti cyklu. Termín bol daný jeden od 9tt, v 12tt sme ho iba potvrdili a vôbec sme už neskôr neriešili žiadnu zmenu a posúvanie vpred ci vzad.
Prajem ti bezproblémové tehotenstvo 🍀🙂

@dievca_z_hor ešte budeš mat veľké meranie v 36tt a podľa neho sa môže termin posúvať