Utrogestan a nízky tlak
Ahojte, po 2 potratoch som tehotna a v sobotu som krvacala dali mi utrogestan rano 2 tbl ustne a vecer 2 vaginalne
Avsak ja mam ajtak nizky tlak ale to co mam teraz vzdy do hodiny od uzitia je des. Mala ste to niektora ? Teda predpokladam ze to je z liekov. Poobede volam do kocha.
Cely den sa neviem dostat na viac ako 90na 61 samozrejme v ordinacii mam vzdy stres a mam 130 na 80/90.
Dakujem sa odpoved.
@jahvoodka ano ako som pisala hodinu dve po uziti mam zavrate tocaky aj ked len sedim a mam pocit ze aj take blbe videnie jak keby vsetko rozmazane je to urcite z utrogestonu lebo to mam vzdy po nom ked si ho dam. Dufam ze mi dovolia uzivat ho stale od spodu a nie prehltat lebo je to otras. Mavala som nizsi tlak vzdy ale nie az takto. Realne vtedy dve hodiny neviem nic urobit len sedim a cakam a to pracujem.. docitala som sa ze to je v neziaducich ucinkoch tento moj stav cize skocim k dr ci to mozem uzivat inak. Kedze som po 2 potratoch tak ma vystresuje kazde "prdnutie" doslova uz :(
@7tinka7 keď sa toto deje odporuca sa užívať zospodu.. ja som brala pred otehotnením progestenalle 200mg ráno večer - ranná bola ok ale z večernej som mala tocaky no to som spravila tak že spm ich začala brat len tesne pred spaním.. ale v tehotenstve je lepšie keď sa beru zospodu pretože zbytočne nezaťažujú žalúdok a majú lepší účinok na krčok a aj Celkovo na ten plod, takze ja osobne by som si ich vkladala a hotovo
@lillyd bola som sa pytat na pohotovosti vecer nakolko mi trvalo pol dna sa dat doporiadku a horko tazko mi zmenuli davkovanie na presne ako pises zospodu. Ale ved vsade som sa docitala ze to je este lepsie zospodu tak nechapem co robili okolo tolko 🙄 keby viem si to proste zmenim sama len som bojko 🙄
Ďakujem za radu ♡
@7tinka7 tak to nechápem ani ja prečo ti to dali takto.. mne to nerobilo dobre netrhotnej , nieto tehotnej , neudržalo by sa to vo mne ja som stále zvracala 😁 a aj ja mám za sebou potraty, viem aké to je že každá vec ta vystraší, hlavne mysli pozitívne aaa ani nevies ako rýchlo to ujde a bude babo na svete

@7tinka7 A tebe ten nizky tlak aj realne sposobuje nejake problemy (tocenie hlavy, mdloby atd)? Lebo 90/55 som mavala pred tehotenstvom aj pocas 1.trimestra, stupat mi zacal az v 2.trimestri, ked som nabrala kila a deticky sa zvacsili (cakam dvojičky). Viem ale ze problem môže spôsobiť, ak sa tlak zvysi o 30.. teda z 90/60 bude viac ako 120/90 v klude. Tiez beriem od začiatku progesteron, a teda neviem o tom, ze by spôsoboval znizovanie tlaku.