Užívali ste magnerot počas tehu?
Ahoj baby.. Som 6tt, Kupila som si femibion1 a ku tomu mi dali grátis magnerot, že si mám dávať 2 tbl denne... Povedal lekárnik. Užívate to niektorá ci? Pri femibione užívam ešte kyselinu listovú a zinok... Nebude to veľa tých vitamínov?
Ale niektoré baby maju v tehu strašne kŕče v nohách, takže viem, že berú magnezko a tiež pri tvrdnuti bruška
Čítala si zloženie Femibionu? Podľa mna tam uz kyselina listová aj zinok je. Zbytočne si toho dávaš veľa, nie je to vôbec zdravé. Dávky vitamínov su v tehu tbl aj tak navýšene oproti bežnej dennej potrebnej dávke. No a magnerot som začala užívať az v 3 trimestri na odporúčanie lekára ked mi začalo tvrdnut brucho. Určite by som si nedávala všetko co si dávaš, Femibion, kys. listovú aj zinok 🙄 ved porodis malu tabletku 😀
Ano brala nenormalne krce do lytok som dostavala ze ma noha este dva dni bolela. 2xdenne ak bolo lepsie tak len jednu
@nikpa ved vždy keď som už Dr tak sa zabudnem spýtať.. Tak ďakujem, ja som ešte pred tehu brala zinok aj kyselinu.. A potom som si kúpila femibion... Tak budem len ten femibion užívať... Ďakujem 🙂
Ja som brala magnerot pred tehu kvôli nízkemu magnéziu. Keď som otehotnela brala som ho aj ďalej až do prvej poradne, ktorá bola v 7tt cca. Doktor povedal, že ak nemusím, necítim sa zle nemám ho brať až po 12tt. Tak aj bolo. Začala som ho brať od 12tt asi 2 tabletky denne a potom neskôr, keď sa vyskytli menšie problémy už aj 3 tabletky 2x denne. Brala som zhruba do 36tt ale posledné 2 týždne tak pomenej. Postupne som zmenšovala dávky. A k tomu áno aj kyselinu a tú už 3 mes. pred tehu a aj počas neho, no nepamätám dokedy. Potom som dostala železo, kde bola aj kyselina listová aj C, tak som tú prvú kyselinu vysadila.
Nazaciatok femibion a magnezium mi potom dr odporucil dako uprostred tehu ked mi brucho trvrdlo a aj krce v nohach som mala ale odporucil obycajne Magnezium v bielo modrej krabicke. Magnerol ze je len zbytocne drahe a to iste.
Zbytocne beries aj femibion aj dalsie vitaminy. Vo femibione je uplne vsetko, nekombinuj. A neber magnezium, kym ho nepotrebujes...
Aj privela kyseliny listovej ma svije rizika, nielen jej nedostatok. Femibion ma davku az az a ked ju beries este aj osve tak sa dostanes daleko nad odporucanu hranicu
Áno, ale iba od 32 do 35.tt,keď som bola sledovaná kvôli začínajúcemu sa predcasnemu pôrodu. Netreba to s magnéziom preháňať. Ozaj, iba keď je to nevyhnutné

Ja som užívala magnerot tuším od 8 mesiaca lebo som sa začala otvárať, pri prvom tehu, teraz som užívala len železo a na začiatku kyselinu listovú! Veď sa spýtaj svojho lekára, či je nutné ho užívať
Mňa sa napríklad pýtali v lekárni, keď som si kupovala železo, či neuzivam tehu vitamíny, že je to potom zbytočne toľko toho užívať, ale ja som tehu vitamíny neuzivala, bolo mi z nich zle