V ktorom týždni sa uhniezďuje bábo?
ahojte babule, mate skusenoti s uhniezdovanim a spinenim? ja spinim teraz druhy den, mam nasadeny dhuphaston aj askorutin. je to moje 5 tehu, o vsetky 4 deticky sme prisli. velmi sa bojim toho spinenia. nieje nejak intenzivne, len ked sa utriem po potrebe. som cca v 2 tt. a cely cas lezim
Ahoj tinky09, na 5.-6.deň od oplodnenia - teda počatia nastáva uhniezďovanie, je možné jemné špinenie a pocity, ako pri menštruácii, tzn. naliate prsia, bolesti v podbrušku, náladovosť...Držím všetky prsty, nech je to už konečne OK. Genetické testy, alebo krvné sú OK? 😉
Niekedy je vidieť mimi až v 6., 7.t.t., niekedy až v 8., ako písala billalm, no aj takéto ranné USG nie je celkom OK. WHO odporúča pri nekomplikovanom tehu počkať do cca 10. t.t., pretože aj takýto ranný usg je riziko - plodová voda sa ohrieva + sila USG vĺn = 100dB, čo je hluk motorovej píly !!! ☹ . Treba si zvážiť, keďže v rannom období sa utvára CNS, či nie je možné radšej počkať 😉 .V Dánsku je takéto ranné USG zrušené. Niekedy menej znamená viac. Veľa šťastia 🙂
No podla vsetkeho uz musi byt uhniezdene to nastava 5-10 dni...zbehni na pohotovost ak by nieco hrozilo...drzim palce..
@tinky09 každé tehotenstvo je iné...to že si predtým predtým toľko krát potratila (to mi je naozaj veľmi ľúto) neznamená že sa to stane znova. Ja som mala podobný priebeh so špinením...prvý krát sme bohužiaľ o bábo prišli...druhý krát to vyzeralo naozaj rovnako, ale bábätko sa udržalo a všetko sme prekonali. Držím palčeky aby si znova o bábätko neprišla....a daj si vyšetriť krv na genetiku nech zistia prečo si toľko krát potratila....
Tes sa na babatko, nerozmyslaj nad tym, ze o neho mozes prist. Pozitivne myslienky su velmi dolezite.
Pockaj si na sono do 13tt, tam uz to celkom dobre vidno. Prajem ti nech vsetko dopadne dobre.
@tinky09 špinila som 2 mesiace v kuse od 6tt...bolo to hrozné na psychiku....bledo hnedé, potom čerstvá krv, potom hnedo zelené...takže neviem ti presne napísať jednu farbu....všetko bolo iba o kvapkách a také slabučké....osobne si myslím že by si mala ležať a šetriť sa dokedy to neprejde...
@tinky09 najlepsie skocit lekarovi, pre tvoj vlastny klud. Kazdy organizmus je jedinecny a nefunguje identicky s inym, takze tazko porovnavat. Odpoved Ti da len odbornik po sono vysetreni. Kludne si mohla mat ovulaciu neskor ako udavas, potom sa cely proces posuva... Rozhodne vsak netreba hned panikarit. 😉
@tinky09
Ahoj, ako to bolo spominane, v 2tt urcite nie si- tehu sa pocita od 1. dna poslednej menstruacie- ak si mala ovu neskor- tyzdne tehotenstva a nasledne predpokladany termin porodu sa upravuju podla UTZ (velkosti embrya.....).
Ja som mala tiez ovulaciu dost neskoro hlavne pred prvym tehotenstvom- ale nikdy nepocitali lekari od dátumu ovulacie a pod. Vsade sa zadaval prvy den poslednej menstruacie.
Spinila som pri obidvoch tehu, v pripade prvého to znamenalo MA a v pripade druhého to znamenalo, ze som tam mala hematom, brala som duphaston a spinenie prestalo.
Kedze si uz tolkokrat o babatko prisla, absolvovali ste uz vselijake vysetrenia? Po 2 a viacerých potratoch sa to uz zvykne riesit tu v SR.

@tinky09 oplodnene vajicko sa uhniezduje medzi 5-10 dnom po oplodneni.