Vegánka počas tehotenstva
Ahojte maminky,
Najde sa tu nejaka, ktora je alebo bola pocas tehotenstva veganka, pripadne vegetarianka?
Dakujem 🙂
Neviem, skus sa uistit ze budes jest vela strukovin (proteiny) a karbohydratov. Svagrina je veganka, ale je polotovary a salaty...tie polotovary mna dost rozculuju, ale je to jej a manzelova zalezitost. Detom dava maso i ryby, samy sa rozhodnu, ked podrastu ohladne stravivych navykov. Myslim ze vyvazena vegetarianska strava v pohode, ale veganstvo. Pokial nemas alergiu a intolerancie tak mi to pride nebezpecne
Za mňa veganstvo nie...z vlastnej skúsenosti...aj keď som si nemyslela že to niekedy takto zavrhnem. Je mi zle ako sa zaobchádza so zvieratkami mlieko stále odmietam aj cicavce ale jem sem tam aspoň ryby a kuracie mäso. Moje telo pri veganskej strave vypovedalo..takže tak a keby som tehotná tak to neriskujem vôbec
@dharmasanata to co plati pre teba nemusi platit pre ostatnych ludi....aj mne je zle iba ked jem napr.iba ovocie a zeleninu tak jasne ze nebudem vitarianom...niekto je stastny ked je iba surovu stravu...ja by som neprezila
@timik18 fakt tehu v pohode. len si sleduj co jes. vela bielkovin a vela zelenej zeleniny a semena orechy na krv. ja uz 3. teho v pohodke. deti zdrave. aj testy vsetky v norme. ja obcas teraz i nejake doplnky si davam ako chlorofil bo nemam tak vela zelaneho a nestiham vzdy navarit pri detoch.obcas jeme i 'hluposti' ked chceme i vypadnut von. a hlavne pocas prveho trimestra som nemala chut na nic. zle mi nikdy nebolo a citim sa ok. a ti nie som z najmladsich ;). drz sa a prijemne tehulkovanie
@sykorkauhliarka samozrejme preto začínam môj príspevok slovami "za mňa" lebo sa to tyka môjho pohľadu. Niesom proti veganom skôr naopak...
@timik18 si tehotna tak bud zodpovedna. Mas kopu moznosti ale ako ti pisali nemusis byt ta bezproblemova veganka. Urcite sa treba v prvom rade poradit s lekarom, vo zvysenej miere sa venovat svojmu stravovaniu a mozno si najst aj poradcu. Naozaj nie su odveci ani specialne odbery krvi.
Veganska strava nie je problem, problem je ze vela ludi nie je dostatocne poucenych o tom aka rozmanita by mala byt ak vylucite polovicu jedalnicka cloveka. Plus nefermentovana soja, jedovate klicky a ine chutovky ktorych sa dopusta komercne rychlovegetarianstvo.
Overovat preverovat vsetko, v tehotenstve moze byt vela rastlin nevhodnych. Pravidelne kontroly a nezavahat nad odporucanim lekara ak budes z tych menej stastnych veganok a bude niecoho nedostatok. Drzim palce

Ja som vegetarianka 16 rokov..v tehotenstve som si akurat tak parkrat dala tuniaka alebo lososa... po porode sa vratim k uplnemu vegetarianstvu. Som v 25tt malinky je v poriadku ..vsetky testy su v norme .. takze z mojej strany vsetky keci o tom ako babatko potrebuje maso su kravina. Bielkoviny doplnam mliekom syrmi jogurtami vajickami strukovinami a podobne . 🙂