Veľká tehotenská dudinka. Poradíte?
ahojte maminy v zaciatkoch tehu, chcela by som sa spytat na nieco, dnes som bola u gynekologa a ten mi potvrdil tehotenstvo a vraj by som mala byt v 4 tt , povedal mi ze je vsetko v poriadku ale tehotensku dudinku mam raz tolku aka by mala byt vraj by mala byt najvacsia 16mm a ja ju mam 29mm , nevedel mi povedat co to znamena povedal mi ze mam prist za 10 dni , teraz doma nad nicim inym nerozmyslam, prosim ak ste sa s tym niektora stretli, prosim ozvite sa, dakujem. 🙂
tiez neviem, co je dudinka...nemyslis dutinku?
Preco si sa lekara nespytala co to je? On by ti to vysvetlil najpresnejsie.
nie je to nahodou dutinka????
Tak asi preklep,ale čo je tehotenska dutinka ?
ze dudinka 😀 😀 . My tak hovoríme bábätkovskému dudlu/cumľu a Vy?
už nás nenapínaj a prezraď čo to je za čudné slovo "dudinka". Ja sa tiež neviem zdržať smiechu ako lauricka 😀 😀
Neudala si zle pm? Nebola uz nahodou pm nidacne krvacanie?
co je dudinka? Nejde skor o dutinku? Aj ked, v suvislosti s tehotenstvom som ani o dutinke nepocula. Skor o gestacnom vaku... 😵
isto si zle počula, jedná sa o dutinu, nie dudinku 🙂 a k odpovedi - neviem, myslím, že si budeš musieť počkať na ďalšiu poradňu ..
A nebudu z toho dvojicky nahodou?
Dutinka je gestacny vak, v ktorom sa vytvara zaklad embryjka. Moj mal 8mm v 5+4tt a v nom uz boli embryonalne struktury cca 3mm. Vsetko bolo ok. Takze neviem, preco u teba takmer 3cm. Ak by slo o dvojicky, boli by dutinky dve.
Ja som mala dutinku 23mm v 6+2tt (sono vyratalo, ze tato dutina odpoveda 7+1 tt) a v nej uz malu bodku babo 5mm (to odpovedalo spravne tomu 6tt+2). Kedze sa mohlo postastit iba v 1 den, tak vieme, ze to bolo 6tt+2. Podla tohto moze byt ta dutinka proste vacsia. Tak si nerob starosti, asi nasi drobcova potrebuju viac miesta! 🙂
(PS. SSL je po nemecky CRL, GS - gastational sac = dutinka)
Moze ist napr. o jednovajecne dvojicky 🙂
ahoj, tak ako to u teba dopadlo? co nakoniec povedal doki?
co je preboha DUDINKA ?

dudinka? priznám sa, taký výraz som ešte nepočula 😕 čo to má vlastne byť?