icon

Vysoké hCG v 4. týždni tehotenstva: Skúsenosti?

msku
18. jan 2025

Ahojte baby, mám hcg vyše 5000 a som v 4 týždni. Nechali si ma v nemocnici lebo na sone ešte nevidia či je v maternici alebo mimo. A že s takou vysokou hodnotou a rizikom mimomaternicoveho ma nepustia domov. Máte niektorá skúsenosť? Prečo by to bolo také vysoké?

petamich
•
18. jan 2025

Vysoke HCG byva aj pri dvojickach napr., silno drzim paste 🤞🏻

misslilac13
•
18. jan 2025

@msku áno aj ja som mala vysoké hcg keď som čakala dvojičky. Všetko akoby sa zrýchlilo, rast plodu, rýchlejšie mi rástlo bruško narozdiel od prvých dvoch tehotenstiev.

majamat
•
Autor odpoveď zmazal
•
anjelicek26
•
18. jan 2025

Je to horná hranica, stačilo mat ovulaciu trochu skôr.. dobre, že ťa kontrolujú, ale treba veriť,že je všetko dobre...

zuza265
•
18. jan 2025

@majamat pretoze cca od 1000 hcg ocakavaju, ze na sone uvidia dutinku. Ma 5000 a nevidia nic, snazia sa ju chranit a nepustit domov, kym sa nepotvrdi, ze babatko je tam kde ma byt. Radsej nech na nu daju pozor ako riskovat. Jasne, ze babatko sa moze ukazat v maternici. Ale musia to potvrdit

majamat
•
Autor odpoveď zmazal
•
zuza265
•
18. jan 2025

@majamat ale ved o tom som v texte pisala. Neviem ci si to docitala

majamat
•
Autor odpoveď zmazal
•
zuza265
•
18. jan 2025

@majamat to bol komentar na vetu “to je hroza s tymi lekarmi” a na kritizovanie rizika mimomaternicoveho. Lekar urobil dobre. A aj ona bude pokojnejsia a spokojnejsia, ze to odsleduju v kazdom pripade

msku
autor
•
19. jan 2025

@majamat
@petamich
@misslilac13
@majamat už večer bolo na ultrazvuku vidno yolk sac a aj to, že je to v maternici 🙂 ale o dvojickach nič nehovorili a verím, že ani nebudú 😅

misslilac13
•
19. jan 2025

@msku to ze su dvojičky mi potvrdila až v15. týždni.

majamat
•
Autor odpoveď zmazal
•
majamat
•
Autor odpoveď zmazal
•
zuza265
•
19. jan 2025

@majamat s tym suhlasim. Proti tomuto som nenapisala ani pol slova - k roznym vyskam hcg. Cize spravnejsie je nepockat na potvrdenie, povedat jej vsetko je vporiadku, aj ked casto krat toto potvrdzuje moznu zlu situaciu. Chodte domov. Budte v pohode. A ak by to mimomaternicove bolo a tymto by ohrozil jej zivot - ako by si sa pozrela na situaciu? Nebolo by to zanedbanie zdravotnej starostlivosti? Od cca 1000 hcg u takmer vsetkych vidia vak. Ona mala 5000 a nic. Mohlo ist len o vyssie hcg a vsetko je ok (potvrdilo sa). Mohlo ist o mimomaternicove a ohrozenie zivota. Chapeme sa? Bolo okej, ze to doktor odkontroloval, dohliadol a potvrdil, ze je vsetko okej. Nerob zas z lekara hrozneho cloveka len preto, ze urobil co mal. To, ze si nepocula (co je divne, lebo 4 tt nehovori o dlzke kolko je oplodnena a mohla mat ovulaciu skor), neznamena, ze sa to nedeje. Zvacsa nevidia embryo a srdiecko atd. Tvoja skusenost, nemusi odzrkadlovat realitu

majamat
•
Autor odpoveď zmazal
•
zuza265
•
19. jan 2025

@majamat 🤦🏼‍♀️ a ze ja prekrucam.. este tiez ako ty vytrhavam z kontexttu? Nevadi. Spochybnovat ciny lekara je najjednoduchsie.

majamat
•
Autor odpoveď zmazal
•
orini
•
19. jan 2025

Boze baby pobite sa 😄

alenka1609
•
30. apr 2025

Ahoj smiem vedieť ako si dopadla kvôli tomu vysokému hcg? Ďakujem