icon

Vysoké hCG v 4. týždni tehotenstva: Skúsenosti?

msku
18. jan 2025

Ahojte baby, mám hcg vyše 5000 a som v 4 týždni. Nechali si ma v nemocnici lebo na sone ešte nevidia či je v maternici alebo mimo. A že s takou vysokou hodnotou a rizikom mimomaternicoveho ma nepustia domov. Máte niektorá skúsenosť? Prečo by to bolo také vysoké?

petamich
18. jan 2025

Vysoke HCG byva aj pri dvojickach napr., silno drzim paste 🤞🏻

misslilac13
18. jan 2025

@msku áno aj ja som mala vysoké hcg keď som čakala dvojičky. Všetko akoby sa zrýchlilo, rast plodu, rýchlejšie mi rástlo bruško narozdiel od prvých dvoch tehotenstiev.

majamat
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
18. jan 2025

Je to horná hranica, stačilo mat ovulaciu trochu skôr.. dobre, že ťa kontrolujú, ale treba veriť,že je všetko dobre...

zuza265
18. jan 2025

@majamat pretoze cca od 1000 hcg ocakavaju, ze na sone uvidia dutinku. Ma 5000 a nevidia nic, snazia sa ju chranit a nepustit domov, kym sa nepotvrdi, ze babatko je tam kde ma byt. Radsej nech na nu daju pozor ako riskovat. Jasne, ze babatko sa moze ukazat v maternici. Ale musia to potvrdit

majamat
Autor odpoveď zmazal
zuza265
18. jan 2025

@majamat ale ved o tom som v texte pisala. Neviem ci si to docitala

majamat
Autor odpoveď zmazal
zuza265
18. jan 2025

@majamat to bol komentar na vetu “to je hroza s tymi lekarmi” a na kritizovanie rizika mimomaternicoveho. Lekar urobil dobre. A aj ona bude pokojnejsia a spokojnejsia, ze to odsleduju v kazdom pripade

msku
autor
19. jan 2025

@majamat
@petamich
@misslilac13
@majamat už večer bolo na ultrazvuku vidno yolk sac a aj to, že je to v maternici 🙂 ale o dvojickach nič nehovorili a verím, že ani nebudú 😅

misslilac13
19. jan 2025

@msku to ze su dvojičky mi potvrdila až v15. týždni.

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
zuza265
19. jan 2025

@majamat s tym suhlasim. Proti tomuto som nenapisala ani pol slova - k roznym vyskam hcg. Cize spravnejsie je nepockat na potvrdenie, povedat jej vsetko je vporiadku, aj ked casto krat toto potvrdzuje moznu zlu situaciu. Chodte domov. Budte v pohode. A ak by to mimomaternicove bolo a tymto by ohrozil jej zivot - ako by si sa pozrela na situaciu? Nebolo by to zanedbanie zdravotnej starostlivosti? Od cca 1000 hcg u takmer vsetkych vidia vak. Ona mala 5000 a nic. Mohlo ist len o vyssie hcg a vsetko je ok (potvrdilo sa). Mohlo ist o mimomaternicove a ohrozenie zivota. Chapeme sa? Bolo okej, ze to doktor odkontroloval, dohliadol a potvrdil, ze je vsetko okej. Nerob zas z lekara hrozneho cloveka len preto, ze urobil co mal. To, ze si nepocula (co je divne, lebo 4 tt nehovori o dlzke kolko je oplodnena a mohla mat ovulaciu skor), neznamena, ze sa to nedeje. Zvacsa nevidia embryo a srdiecko atd. Tvoja skusenost, nemusi odzrkadlovat realitu

majamat
Autor odpoveď zmazal
zuza265
19. jan 2025

@majamat 🤦🏼‍♀️ a ze ja prekrucam.. este tiez ako ty vytrhavam z kontexttu? Nevadi. Spochybnovat ciny lekara je najjednoduchsie.

majamat
Autor odpoveď zmazal
orini
19. jan 2025

Boze baby pobite sa 😄

alenka1609
30. apr 2025

Ahoj smiem vedieť ako si dopadla kvôli tomu vysokému hcg? Ďakujem