Začiatok tehotenstva a očkovanie proti Covid-19
Ahojte žienky, prihlásili ste sa na očkovanie proti Covid 19 ak ste sa snažili, resp.ak ste boli na začiatku tehotenstva? Chcem sa dať zaočkovať , počula som že očkovanie ženy chráni už aj nenarodené dieťatko a hneď je v ochrane proti tej chorobe aj po narodení. Ďakujem Vám vopred za Vaše odpovede a rady ☺️
@summersunny94 "najprv si o tom niečo prečítaj, ty si jednoducho z tých ktorý tvrdia že Covid je len chripocka" - načo si zakladala tému, keď si ideš svoje a navážaš sa do ľudí s iným názorom... pre mňa za mňa sa daj zaočkovať aj desiatimi vakcínami. ja som nikde nepísala nič o chrípke. je mi fuk, na akú chorobu je to vakcína, jednoducho ja by som si ju v tehotenstve nedala, kým je v testovacej fáze. keď si si chcela len pohladkať ego, že tvoj názor je jediný správny, mohla si to napísať hneď, my ostatní by sme hneď vedeli, že tu je každá rada zbytočná.
@katus226 👏👏👏 ja som sa len slušné spýtala na názory , ale ty si hneď tak podráždené reagovala akoby len tvoj názor bol TOP
@katus226 svoj názor napíšeš tak akoby len ten bol správny, hneď tak striktne napíšeš že ty nebudeš experimentovať, veď pre Boha niekto nechce experimentovať ale sme v dobe v akej sme , a dostať Covid a nedajbože to preniesť na svoje dieťatko ktoré by sa narodilo to by bolo strašné. Takže nepresazduj si prosím len svoje myšlienky že s nimi chceš presvedčiť všetkých. Ďakujem 🙏 pekny deň
@summersunny94 Podla mna za rok alebo za 2 r. neda sa experimentovat 100 % ucinnu ockovaciu latku, aj doteraz tie latky iba skumaju, aj ako zdravy clovek mam pochybnost sa zaockovat,a v ziadnom pripade nie este ako tehotna
@angelinja zvyčajne má také ten kto to píše 😀😀😀 keď vedci a lekári zisťujú skutočnosť skutocnost ako to funguje priamo na ženách ktoré sa dobrovoľnícky a zistilo sa že vakcína je bezpečná nie len pre ženu ale že ešte aj nenarodené dieťatko ktoré je v brušku uz bude mať obranyschopnosť voči tomu vírusu, myslím že oni vedia lepšie ako jeden pán DR. alebo vy. Nehnevajte sa ale nemáte právo urážať ženy, ktorý majú iný názor ako vy!
@summersunny94 moja znama dostala koronu v 9tyz tehu a nic ,vsetko ma ok.
Isto by som sa nedala ockovat uz ako tehotna,ak hces radsej sa zaickuj este ked niesi tehotna.
A skus sa vyhybat ludom.
@ktochytavzite ja chápem čo tým chceš povedať ale to je jedna osoba ktorej sa nemuselo nič stať, u inej ženy to môže byť žiaľ iné. Cely tento Covid už každému rastie hlavou ešte pred vyše rokom nikto z nás nemusel toto riešiť 😔
@summersunny94 ano lento nemusis riesit pocas tehu ale pred,ja by som pocas tehu tiez nic nepichala .
ked si vezmes ze aj po vakcine mozes umriet,a a s ockovanim aj mozes dostat koronu,cize benefit to tiez nemusi byt.
@ktochytavzite lenže my sa snažíme každý mesiac pretože už sa snažíme niekoľko mesiacov o bábätko (so mnou to nie je také jednoduché lebo mama PCO, teda zvyčajne aj anovulačné testy...dotoho mám problémy so zrazanlivostou krvi , teda musím počkať kým sprístupnia pos 35 rokov Pfizer vakcínu -( prekonzultovane s lekárom) a kým ma objednajú tak ja neviem či budem alebo nebudem akurát tehotná tehu test mi môže ukázať pozitivu aj neskor (ako pri mojom prvom dieťatku) . Preto som sa pýtala na názor. Mne ide predovšetkým o zdravie dieťatka preto to toľko rozoberam a lekármi a informujeme sa o tom čo najviac ako môžem.
@summersunny94 ja chodim do CAR a mna tam traja lekari pred ockovanim vystihali. moj gynekolog to neodporuca ani tehu, ani dojciacim, ak ma fieta menej ako rok. musis si uvedomit, ze na vakcinu kazdy reaguje inak, moja suseda mala po pfizeri 3 dni horucky, nevladala vstat z postele. takato imunitna odpoved na vakcinu tvoje dieta neohrozi? za mna je to sialeny risk.
no urcite by som sa nedala na zaciatku tehotenstva ak to odporucaju tak v 3. trimestri....
Nie, nedala. Veď sa neodporúčajú ani kvapky do nosa. A stále je tu aj to, že mozes byt zaockovana a pritom sa kľudne nakazit. Protilatky sa ti vytvoriť nemusía a je to zbytočne riskovanie v tehotenstve. Niektorí gynekológovia sa za hlavu chytajú a neodporúčajú v žiadnom prípade. Ale ty si ideš svoje, tak neviem načo si zakladala tuto temu
Mne to vyšlo tak, že prvú dávku som dostala ako dojčiaca a druhú dávku v čase otehotnenia, nevedomky, dávali sme si pozor, ale osud to zariadil inak. A som rada, že som zaockovaná, mat.mlieko som dávala obom deťom a tretie ochránim tiež. Nemala som žiadne komplikácie, len primeranú bolesť ramena, čo je normálne. Len tak uvažujem, či mi náhodou vakcina neovplyvnila cyklus a preto sa zadarilo, toť len môj dohad na základe informácie, že phizer vakcina môže ovplyvniť hormóny.
@summersunny94 urcite nie. Som na zac.tehu a som nachladena, lekar ma upozornoval nech si nedavam ani paralen ani kvapky do nosa. Len caj a lezat. Uvedom si, ze ziadne lieky sa v tehu neodporucaju a ty uvazujes o vakcine, ktora je v stadiu experimentu. A ako bolo vyssie spomenute,je kopec ludi,co aj po pfizeri maju horucky, to tvoje dieta neohrozi?ved v 1.trimestri to je jasny potrat.
@summersunny94 chapem ,tak by bolo lepsie ked sa ockujes ored tehotenatvom.
Ono zasa ani ta vakcina ta neichrani ored covidom,pretoze ju dostali aj ockovani ludia,ja osobne tiez poznam pripad.
Mozno sa zaockujes a potom otehotnies,ja osobne asi v tehu by som sa bala,ja som si nedala ani kanesten v 1trimestri,ale zasa tusim na chripku ickuju tehotne ale to az v poslednom trimestei.
Ono sa nic nemusi stat ani ty nemusis mat koronu a porodis.
Drzim palce.
@rivini môžem sa ťa spýtať keď si písala už dávnejšie že si si chcela booknuť termín na očkovanie keď príde MS (ktorá ti už neprišla). To sa tak dá? Lebo to by bolo super 🙂
@summersunny94 ja zijem v Nemecku a som ucitelka, takze mam kod na ockovanie uz od zaciatku...Vzdy po prihlaseni som mala na vyber niekolko volnych terminov a bookla som teda ten, v case ktorom by som mala mat menstruaciu, cize ziadne tehotenstvo. Potom by to bolo do ovulacie opat ca. 10 dni, cize ziaden problem s pripadnym tehotenstvom, kedze virus po 48 hodin uz v tele nieje...Po dohode s lekarkou teraz pockam minimalne prvy trimester a tak okolo 16. tyzdna sa necham ockovat. Ale len bud modernou, alebo pfizerom (mRNA vakcinou). AstraZenecu si nedam, v tehotenstve a pre zeny, ktore chcu otehotniet tento vyrobca nerobil ziaden vyskum na rozdiel od pfizeru a moderny, ktore uz maju z pokusov na zvieratach, ale aj uz cez 100 000 zaockovanych tehotnych zien v USA celkom dobre data...
@summersunny94 ja osobne by som pockala s ockovanim až do druheho trimestra, možno tretieho, osobne poznam mamičku čo sa dala zaočkovať počas tehu a všetko ok. dokonca by malo mať imunitu aj dieťa.
@summersunny94
Dobry den, ja vam poviem realitu. ZENY, ktore planujete tehotenstvo, dajte sa urcite zaockovat predtym a PRECO? Lebo som po 1 neuspesnom IVF, odisla som z CAR-u, doktor Marsik mi povedal, ze ja som v zivote nemohla byt tehotna a predstavte si, podarilo sa mi prirodzene otehotniet, mala som po 1. krat pozitivne tehotenske testy!!! Potom ma ockovali Modernou. S tehotenstvom som sa radovala predcasne. Testy zrazu zoslabli a prisla MS. Najprv som nechapala, co sa stalo. Potom mi to doslo. Odlozila som si tehu testy a navstivila inu CAR. Tam mi doktorka povedala, ze nevylucuje "potrat" sposobeny ockovanim a ani ho v tehotenstve neodporuca!Tento sajrajt tak rozhadze imunitny system, ze zabilo vsetko, co sa mu v tele nepozdava...Potom sa mi opat, aj ked nechapem ako, podarilo otehotniet a opat to iste. Naivne som si myslela, ze malicke bude silne a prezije 2he ockovanie a nie, opat slzy a plac...Zeny, neodradzam vas od ockovania, ale do ockovania som isla na zaklade odporucani poistovni a ostatnych hnupov, ved je to bezpecne... KLAMSTVO. Preto najprv ockovanie, potom tehotenstvo, aby ste sa vyhli velkej bolesti na srdci. Je to sajrajt a uprimne, ak by som bola po IVF, rozhodne by som sa ockovat nedala.
@summersunny94 Ahoj endočítala som celú tému,tak ako nakoniec prešlo pár mesiacov? My z mužom ideme 3tieho sep. na druhú dávku a potom sa budeme snažiť o dieťatko.

Myslím, že každý má na to iní názor, niektoré ženy sa chcú dať očkovať, iné nie. Isto záleží aj od zdravotného stavu matky.