icon

Máte skúsenosti s otvoreným krčkom v 27. týždni?

marinko1988
Včera o 21:28

Prosím vás poraďte dnes sa mu bola na pohotovosti kôli tomu že mám točaky a to mám tlak dobrý ... Na pohotovosti mi ale zistili že som na 1prst otvorená som v 27t +2 dní .... A už otvorená ... :( dali mi magnézium 3krat za deň a vkladanie progresteronu aké magnézium si kúpiť ktoré je najlepšie ? A mám iba ležať či? Má niekto s timto dajaku skúsenosť ? Ďakujem vám za rady 🙂.🙂 🙂 inak bábätko je v poriadku chceli si ma tam.nechat ale tak.lezat môžem aj doma.a na sviatky nechcem byť bez môjho mladšieho syna ...

oceanahory
Včera o 21:33

@marinko1988 Ja som bola takto otvorena od 22tt dokonca uz s prolapsom vaku, zazrakom sme potiahli do 36tt, ale ja som sa postupne otvarala a teda celu dobu som lezala v nemocni. Drzim place 🤞.

marinko1988
autor
Včera o 21:44
@oceanahory

@marinko1988 Ja som bola takto otvorena od 22tt dokonca uz s prolapsom vaku, zazrakom sme potiahli do 36tt, ale ja som sa postupne otvarala a teda celu dobu som lezala v nemocni. Drzim place 🤞.

@oceanahory fuhaaaa v nemocnici tak dlho ach ajajajaj a čo vám tam dávali ?

kavasaki370
Včera o 21:45

@marinko1988 Obmedz sladkosti a cukor na minimum.Jednoduché cukry jedz v ovoci. Zložené cukry v obilí sú oki. Jedz slané chody. Cukor silne dilatuje telo. 💛

marinko1988
autor
Včera o 21:46
@kavasaki370

@marinko1988 Obmedz sladkosti a cukor na minimum.Jednoduché cukry jedz v ovoci. Zložené cukry v obilí sú oki. Jedz slané chody. Cukor silne dilatuje telo. 💛

@kavasaki370 len ja sa liečim na cukrovku 2typu a som momentálne na inzuline

kavasaki370
Včera o 21:47

@marinko1988 Aj pitný režim tak akurát. Sladené vody úplne vylúč.

marinko1988
autor
Včera o 21:49
@kavasaki370

@marinko1988 Aj pitný režim tak akurát. Sladené vody úplne vylúč.

@kavasaki370 no ja vodu za deň vypijem aj 3l .... To je moc ?

kavasaki370
Včera o 21:50
@marinko1988

@kavasaki370 len ja sa liečim na cukrovku 2typu a som momentálne na inzuline

@marinko1988
@marinko1988 To už neviem. Hovorim o pevnom jedlej teda o potrebnom stravovani normalnou cestou, teda ham ham pusou.

oceanahory
Včera o 21:50
@marinko1988

@oceanahory fuhaaaa v nemocnici tak dlho ach ajajajaj a čo vám tam dávali ?

@marinko1988 Iba magnezium 3x denne a prisny kludovy rezim, mohla som iba lezat, iba na toaletu, aj jedlo mi nosili do postele. Ja som ale bola rada, ze som pod dohladom a keby sa nahodou spustil velmi predcasny porod, tak som aspon bola uz hned v nemocnici s neonatologiou. Ja som bola v 33tt otvorena uz na 8 prstov, otvarala som sa postupne.

kavasaki370
Včera o 21:53
@marinko1988

@kavasaki370 no ja vodu za deň vypijem aj 3l .... To je moc ?

@marinko1988 Dosť fuha. Ťa tolko smädí? Maš taku potrebu hej? Ale vidim, ze maš vecsie telo. Čo by aj sedelo na tie 3l. Kazdopadne aká je skladba roho čo vypiješ? Nepiješ dosť kavy nahodou? Kava neni moc dobrá inak.

kavasaki370
Včera o 21:55
@kavasaki370

@marinko1988 Dosť fuha. Ťa tolko smädí? Maš taku potrebu hej? Ale vidim, ze maš vecsie telo. Čo by aj sedelo na tie 3l. Kazdopadne aká je skladba roho čo vypiješ? Nepiješ dosť kavy nahodou? Kava neni moc dobrá inak.

@kavasaki370 Že keď piješ kavu, tak potom aj v tomto zmysle zbytočne veĺa vody. Kava dehydruje telo a treba piť vodu potom.

marinko1988
autor
@kavasaki370

@kavasaki370 pijem iba čisto vodu kávu nepijem vôbec sem tam si urobím kapučíno

kavasaki370
@marinko1988

@marinko1988 potom oki

anonym_bab395
Včera o 23:03

@marinko1988 hlavne kludovy režim , môžte bez problémov porodiť až na termín.

anonym_19bc35
Dnes o 08:07
@marinko1988

@marinko1988 ležala som od tohto týždňa v nemocnici až do pôrodu. Úprimne? Nechápem,prečo ťa nechali doma. Ešte aj s cukrovkou.

oceanahory
Dnes o 08:10
@anonym_19bc35

@marinko1988 ležala som od tohto týždňa v nemocnici až do pôrodu. Úprimne? Nechápem,prečo ťa nechali doma. Ešte aj s cukrovkou.

@anonym_19bc35 Tiez nechapem, ako ju mohli pustit domov, je to velmi nebezpecne.

zuzi0911
Dnes o 08:13

Keď sa otváras a nemáš ani bolesti ,nechapem ,ze ta tam nenechali aspoň na pár dní. (Už čítam, že si to odmietla ) Takto sa môžeš otvoriť omnoho viac. A uz bude neskoro ak tak aj porod zastaviť.
Ja som bola 2cm ,no s bolesťami. Tam mi dávali mg a vyse týždňa som bola v nemocnici aby si boli istý,že liečba zaberá. A to som mala doma ročné dieťa. Ale prvoradé, je to brusku teraz .

zuzi0911
Dnes o 08:18

Už sa mi to nedá vcucnut do spravy. Môžeš mať infekt, urobili by ster . Kontrolovali denne ako si na tom atd .ako reaguje na liečbu a mnoho iného. Ak by bol stav po týždni nezmenený az vtedy si môžeš povedať, že môžeš lezat aj doma...a nie teraz ked ani nevieš prečo si sa otvorila .

oceanahory
Dnes o 08:26
@zuzi0911

Už sa mi to nedá vcucnut do spravy. Môžeš mať infekt, urobili by ster . Kontrolovali denne ako si na tom atd .ako reaguje na liečbu a mnoho iného. Ak by bol stav po týždni nezmenený az vtedy si môžeš povedať, že môžeš lezat aj doma...a nie teraz ked ani nevieš prečo si sa otvorila .

@zuzi0911 Presne tak, mne robili kontrolne sono kazdy tyzden v nemocnici a casto aj stery pre istotu, tym, ze som sa otvarala postupne, tak chceli mat istotu, ze sa mi tam aspon infekcia nedostane. A to ja som ani bolesti nemala len som sa "ticho" postupne otvarala...vlastne dodnes neviem preco 🤷. Ak by som mala zdravotne problemy, do toho nejake tocaky, ako tehotna a zistili by, ze sa otvaram, tak by ma z nemocnice nikto nedostal! Tieto Vianoce by mozno boli bez rodiny v nemocnici...ale ak by som to zanedbala, tak tie dalsie by mohli byt uz vzdy spomienkov na to, ako som prisla o predcasne narodene dieta lebo sa mi doma spustil porod alebo bude mat dieta dozivotne zdravotne problemy. Nechcem naozaj strasit, autorka moze este aj prenasat....ale pytat sa domov v tomto stave je naozaj nezodpovedne.

koniarova
Dnes o 08:29
@oceanahory

@zuzi0911 Presne tak, mne robili kontrolne sono kazdy tyzden v nemocnici a casto aj stery pre istotu, tym, ze som sa otvarala postupne, tak chceli mat istotu, ze sa mi tam aspon infekcia nedostane. A to ja som ani bolesti nemala len som sa "ticho" postupne otvarala...vlastne dodnes neviem preco 🤷. Ak by som mala zdravotne problemy, do toho nejake tocaky, ako tehotna a zistili by, ze sa otvaram, tak by ma z nemocnice nikto nedostal! Tieto Vianoce by mozno boli bez rodiny v nemocnici...ale ak by som to zanedbala, tak tie dalsie by mohli byt uz vzdy spomienkov na to, ako som prisla o predcasne narodene dieta lebo sa mi doma spustil porod alebo bude mat dieta dozivotne zdravotne problemy. Nechcem naozaj strasit, autorka moze este aj prenasat....ale pytat sa domov v tomto stave je naozaj nezodpovedne.

@oceanahory súhlasím. Ležala som od 28 týždňa a doma 2 ročný. Nebolo to ľahké. Autorka má chvalabohu uz deti väčšie. Tam by to nebolo také hrozné. Robili mi to isté, čo tebe. Ešte mi aj pichli injekciu na skoršie vyvinutie pľúc. Či také niečo. Denne ma monitorovali.
Odmietnuť hospitalizáciu bolo nezodpovedné. Odhliadnuc od toho, že doma kľudový režim mať nebude. Lebo to sa skrátka pri deťoch nedá.

oceanahory
Dnes o 08:44
@koniarova

@oceanahory súhlasím. Ležala som od 28 týždňa a doma 2 ročný. Nebolo to ľahké. Autorka má chvalabohu uz deti väčšie. Tam by to nebolo také hrozné. Robili mi to isté, čo tebe. Ešte mi aj pichli injekciu na skoršie vyvinutie pľúc. Či také niečo. Denne ma monitorovali.
Odmietnuť hospitalizáciu bolo nezodpovedné. Odhliadnuc od toho, že doma kľudový režim mať nebude. Lebo to sa skrátka pri deťoch nedá.

@koniarova Ano aj ja som absolvovala 2x (raz v 24tt a raz v 31tt) kuru kortikosteroidom - dexametazon (4 x injekcia kazdych 12 hodin). Tieto kortikoidy nielen zlepsuju zrenie pluc babatka, ale znizuju aj riziko vnutorneho krvacania a pozitivne ovplyvnuju ine organy nedonosenych novorodencov, ako je napr. zazivaci system, oblicky....Moj syn sa narodil v 36tt a napriek dvom kuram mal este stale problem spociatku s dychanim, tak mu museli troska v inkubatore dopomahat, takze sranda to naozaj nie je. Urcite by som si radsej polezala v nemocnici, ako nieco riskovala.

marinko1988
autor
Dnes o 08:52
@anonym_19bc35

@anonym_19bc35 že vraj to není až také hrozdne len že mám ležať v posteli

marinko1988
autor
Dnes o 09:00
@oceanahory

@koniarova Ano aj ja som absolvovala 2x (raz v 24tt a raz v 31tt) kuru kortikosteroidom - dexametazon (4 x injekcia kazdych 12 hodin). Tieto kortikoidy nielen zlepsuju zrenie pluc babatka, ale znizuju aj riziko vnutorneho krvacania a pozitivne ovplyvnuju ine organy nedonosenych novorodencov, ako je napr. zazivaci system, oblicky....Moj syn sa narodil v 36tt a napriek dvom kuram mal este stale problem spociatku s dychanim, tak mu museli troska v inkubatore dopomahat, takze sranda to naozaj nie je. Urcite by som si radsej polezala v nemocnici, ako nieco riskovala.

@oceanahory malého pozerali je v poriadku aj prietoku sú dobre celá výživa ide tak ako má .... Tak asi preto na mňa nenaliehali aby som tam zostala keby to bolo vážne doktorka by povedala odporúčam zostať .... Ale ona povedala iba raz a to na začiatku že či idem už na príjem ... Ja som jej na to povedala ak to nie je nutné radšej by som šla domov ale ak tak to nutné je tak dnes nie ale zajtra by som prišla nemala som nič zo sebou ... Ale asi to nutné nebolo .....

koniarova
Dnes o 09:07
@marinko1988

@oceanahory malého pozerali je v poriadku aj prietoku sú dobre celá výživa ide tak ako má .... Tak asi preto na mňa nenaliehali aby som tam zostala keby to bolo vážne doktorka by povedala odporúčam zostať .... Ale ona povedala iba raz a to na začiatku že či idem už na príjem ... Ja som jej na to povedala ak to nie je nutné radšej by som šla domov ale ak tak to nutné je tak dnes nie ale zajtra by som prišla nemala som nič zo sebou ... Ale asi to nutné nebolo .....

@marinko1988 choď sa v pondelok radsej poradiť so svojim dr. Držím palce.

oceanahory
Dnes o 09:09
@marinko1988

@marinko1988 Tak jasne, je to tvoje zdravie, tvoje dieta. Ak si myslis, ze prvotny navrh lekara na hosptitalizaciu bol bezpredmetny, tak sprav podla vlastneho usudku. Drzim palce ,aby ste ostali 2v1 co najdlhsie.