Absolvovali ste glukózový test v tehotenstve?
Ahojte,absolvovali ste uz glukozovy test v tehotenstve? Ako to prebieha? Odporucate kupit radsej nejaky ochuteny sirup s citronom? Bolo vam po vypiti sirupu zle?
@amelia89 Nikomu som sa nechcela vysmiať, asi som nesprávne zvolila smajlíka, možno som mala použiť skôr 🙈 alebo 😱... až tak vážne tých smajlíkov neberiem, asi by som ich mala prestať používať, aby niekoho nedráždili. Naozaj som nevedela o tom, že nenechať si urobiť ten test môže byť také závažné, asi by som mala menej dôverovať svojej gynekologičke, nikdy ma na to neupozornila ani ona ani jej dve sestričky...a ja pri štyroch deťoch fakt nemám kapacitu na to preverovať všetko, čo mi lekár povie... o takých triple testoch sa tiež veľa hovorí, že sú veľmi nespoľahlivé a veľakrát vyjdú zle a dieťatko je úplne zdravé a stále sa robia 🤷
Mala som ten malinový sirupček, pridala som si tam doma citrón a v pohode. Akože ku koncu mi už ústa vykrúcalo, ale zle mi nebolo. Až keď som po skončení testu prišla domov som zrazu skoro odpadla 🫠 treba sa najesť hneď po tom poslednom odbere krvi - ja som o tom aj vedela, len som si zabudla so sebou niečo zobrať. Tak aspoň ty na to nezabudni :D
U nás to robia tak že jeden deň ráno na lacno urobí odber ,o týždeň na to doma o 6 vypijes nápoj a prídeš na osmu na odber 🙂 zle mi nebolo ale doporučuje aa od pol noci nejesť a už som bola ozaj hladná
Ja som bola dnes. Nebolo mi zle akurat potom ked som prisla domov, aj to este peso. No a vtedy mi bolo na odpadnutie. Ale asi od hladu. Preto odporucam zobrat si nieco na papanie, ja lutujem ze tam hned po 2 hodinach som si nieco nedala.
Takže rannú glukozu neberie, lebo ju mal z poslednej poradne - mesiac dozadu, pre neho je podstatná hodnota o dve hodiny. Krv berie normálne zo žily a postup je aj tento v poriadku, keby nebol, nemohol by ho takto robiť.
@michaela329 uplne skreslené výsledky. Mesiac staré 🤦♀️
Prečo asi také predoperacne vyšetrenia mas mat aktuálne a nestačia ti mesiac staré?
Ale ok, opil ta rozkom ako sa hovorí... nejaké vysvetlenie si vymyslel, ty si spokojná, fajka zhasla 👌
To, prečo sú oficiálne postupy iné si sa asi nepýtala co? A on si moze robiť čo chce, to sa hlboko mýliš...
Absolvovala som ho pri oboch tehu na gynde a následne u diabetologa. Na gynde sa to robi úplne inak ako u dia, teda menej dôsledne ako tu aj píšu baby. Že vypijes doma a o dve hodiny ideš na krv. Diabetológ robi zo žily a sedíš v čakárni bez pohybu. A teda ja som bola aj minulý rok ako netehotna u dia. Mne je z tej sladkej vody vždy zle, hlavne tu prvú hodinu. Ale dá sa to “prežiť”…
@tamitamitami co obsahuje ten roztok? Je to len voda s cukrom?
Je absurdne, ze rovnake mnozstvo cukru sa sa zene vaziacej 50kg, ale aj 100kg, vobec sa nezohladnuje vaha. Pre tu 50kilovu a jej plod je to sakra zataz, 100kilova to ma ako malinovku. Ci ziskavaju sa extra bonusove body za vykonnost pankreasu? Ja som to odmietla 2x. Mam tych 50kg, neznesiem sladke a uz vobec nie nalacno rano. Kupila som si glukomer a merala.
Bude ti zle skôr od hladu ako z toho nápoja. Ja neviem čo mi všetci hovorili že fuuj blee veď náhodou to bolo dobré sladké 😀
@michaela329 najest sa teda nemôžeš. Bude ti 3krat brata krv. V rakúsku ani voda sa nesmie piť ani chodiť

@katariiinkaa tým nedostatkom času na pacientov si trafila klinec po hlavičke. Veľa skúseností s pocitovo povrchným vyšetrením. O obvodnom ani nehovoriam, ten ma neskontroluje na preventívke vôbec. Sestrička mi len vezme krv a on mi potvrdí papier, že som zdravotne spôsobilá vykonávať zamestnanie. Gynekológ je však pedantný a preto u neho trvá vyšetrenie veľmi dlho. Zároveň má veľmi veľa pacientiek čo vidno na plnej čakárni pri každej návšteve. Možno si to ozaj týmto postupom zjednodušuje. Resp. vyšetrenie vykonáva sestrička. Ktorá je tiež ale veľká pedantka. Keď mi berie krv, 300krát kontroluje popis označenia skúmaviek až mi z toho vlasy stavajú dupkom. Chcem tým povedať, že nie sú to flákači ako napr. môj obvodný, viem to porovnať. Preto mi príde divné, že by si chceli niečo zjednodušovať. Ale dozvie sa len ten, kto sa opýta.