Aj vás svrbelo telo počas tehotenstva?
baby, aj Vas svrbelo telo pocas tehotenstve?
mna vsetko svrbelo asi v 5 mesiaci, koza sa natahuje a svrbi, dobry krem to urobil,,, mna svrbelo brusko, prsia, stehna aj ramena strasne....potom uz nic, trvalo to asi mesiac....
@saska2208 presne ako pise @melonik7.chod radsej k lekarovi daj si urobit testy,lebo ja som to podcenila a to co som zazila pred porodom neprajem nikomu-ja som mala take zle pecenove testy a neskor uz svrbenie bolo neunosne-aj na dlaniach a chodidlach sa mi vytvorli svrbive mokvave vyrazky,na pecen som brala troje lieky a infuzky,porod mi museli vyvolavat.vyzerala som ako keby mam psoriazu no hrozne..nechcem ta strasit,ale isto trvaj na testoch
hej,hlavne chodidla...paty,prsty na nohach...aj ruky...
dakujem Vam, no mna scrbia chodilda, lytka, stehna kusok, predlaktia a dlane, obcas aj brusko, ale to menej...ked sa vsak nakremujem, nesvrbi ma nic, a je to zvacsa vo vecernych hodinach.... 😒
a momentalne som v 20-tom tt.
mna svrbeli lytka a chodidla, isla som si kožu rozdriapat 😒
a bolo to nieco vazne? alebo to preslo? pouzivala si krem?alebo pomohlo ti nieco?
@saska2208 tak toto je presny priznak hepatopatie-to je komplikacia v tehotenstve,ktora vznika,ked babo tlaci na pecen-urcite to konzultuj s tvojim lekarom,nech ti urobi pecenove testy-ono to nie je sranda.a este k tomu mas pred sebou este polovicu tehotenstva,mohlo by sa to zhorsit,nezanedbaj to,lebo to moze byt horsie ako bude babatko rast.
@saska2208 Ahoj Saska, aj mna svrbelo cele telo jak svina, nemohla som ani spat na plachte, musela som mat deku flanelovu, bola som potom asi 2 mesiace pred porodom na krvnych testoch ale boli v poriadku, po nociach som si nohy holila co ma to svrbelo, ani neviem kedy presne to preslo, tusim som si kupila nejake kremy nato, ale nebolo to nic zle - akoze to nemalo zdravotne dopady, vacsinou ma to po nociach svrbelo.
Nastastie som s pecenou nemala nic v neporiadku.
@saska2208 Ahojky, ako ti píšu, radšej to oznám doktorovi keď budeš mať poradnu, urobia ti tie testy pečeňové. Ja som sa tiež takto vylakala, ale nakoniec boli výsledky v poriadku a doktorka vravela že je to viac menej normálne na konci tehotenstva, ale že sa na to dávajú aj lieky ak sa to nedá už vydržať, ale nemusí to byť hneď zlé, a možno to ani z pečienkou nemá nič spoločné keďže si v 20tt, možno je to naozaj tým naťahovaním kože. Ale určite to oznám doktorovi, budeš múdrejšia a budeš aj kludnejšia. Držím palčeky aby to dobre dopadlo. Mne tie testy robili asi 3tt dozadu a v pohode, a aj to svrbenie prešlo nakoniec aj samé...ale myslela som že sa rozškrábem celá, začala som sa škriabať na ruke a skončila som až na nohe hihi
dalujem Vam pekne, skusim t teda este kremobat a ked pojdem do poradne 17.aprila oznamim to dr. este raz pekne dakujem... 🙂
nuz,ja som sa tiez poradila s babami tu, a nenecham to tak... radsej nech ma vysetria poriadne, aj ked budu vysledky neg.budem vediet, ze je vsetko ok a svrbenie prejde az po porode...ako ono to nieje take strasne, ale ked raz zacnem neviem prestat.... ☹ 🙂
Saska mna pri prvom nesvrbelo nič...ale pri druhom....bruško som si sice kremovala..ale aj tak mi riadne spraskalo...to bolo také svrbenie natahujucej sa pokožky...akoby chcela popukat...ale to by nič nebolo....od 6teho mesiaca so mi vyhadzal spodok brucha, cele stehná až po kolená velkými tvrdými hrčkami....šialene to svrbelo..hlavne po okúpaní som nemohla vydržat a išla som sa rozškrabat...doktorka mi na to nič nedala a tak som si to mastila aspon kalciovaou mastou..ale to samozrejme nezaberalo , ale aspon ma to poo chvilke prestalo svrbiet...vtedy som ani len netušila čo to može byt....ale ked som bola po porode - ukazovala som to lekárovi a ten mi tvrdil že to može byt alegria na niečo...ale tiež že to mohla byt aj pečen..ale teraz už nemá zmysel mi robit nejaké vyšetrenia....dva týždne po porode to zmizlo a od vtedy som to nemala...vdaka bohu ☹ ale bolo to fakt nepríjemné...a určite to bola pečen....ked už som si pripadala akoby som mala svrab 😀
@saska2208 Nooo.. aj mna veru.. uz asi 2 mesiace dozadu ma zacalo svrbiet.. ale svrbi ma viac menej chrbat .. a najhorsie po kupani alebo sprchovani... aj ked sa natriem, nepomaha to... citim sa ako nejaka zablsena blcha 😀 😀 ale neni to nejako extremne.. ale ked tu o tom pisem tak ma normalne zasa zacal svrbiet.. ale inak je pravda, ze toto svrbenie je take ine ako pred tehotenstvom... 😕 😀 😀
Naprosty suhlas s Pepsinou.. okamzite k lekarovi.. pecen je svina v tom, ze sa clovek citi dobre aj ked je na umretie..
oki baby, urcite to tak nenecham a poviem to dr 🙂 dnes idem na ultrazvuk tak mozno aj dnes, ak bude pri mne 🙂
ahojte... mne taketo neskutocne svrbenie zacalo uz v cca 15 tom tyzdni.... doktor ma poslal na pecenove testy, ktore vysli mierne zvysene.... 2 tyzdne pockal, zopakoval testy a boli opat zvysene tak mi nasadil lieky... resp. teda vitaminy Flavobion..... a odvtedy ich beriem.... svrbenie, to najakutnejsie ustupilo... sem tam ma svrbi este brucho a prsia, ale to je mozno z rastu.... ale svrbenie clenkov, ruk, stehien, predkoleni a podobne uz uplne vymizlo.... takze jednoznacne odporucam pecenove testy 😉 ... ja som kvoli tomu svrbeniu cele noci nespala a rano som sa vzdy zobudila rozskriabana do krvi....
Mna svrbi cele telo uz roky rokuce, mam aj diagnozu no pocas tehu ma svrbi len brusko ovela viac, ked si ho nakremujem a drazdi ma nan oblecenie alebo gatky...🙂 Uzivam cetirizin, nakolko by som bez liekov asi nevydrzala a zodrala by som si kozu az do krvy
mňa svrbí bruško, prsia a stehná.....najprv som si myslela že je to miestnou vodou, ale vraj je to tehotenstvom.....naťahuje sa koža.....
mna tiez svrbelo, pomohlo mi natierat natierat natierat. Pouzivala som krem proti striam od Bepanthenu, prijemne vonia, nie je mastny ale zostane po nom jemna pokozka
A KEBY len svrbelo... nehorazne svrbelo gratis nenormalne sucha pokozka az sa supala a to vsade aj na prsiach aj na bradavkach aj brusko ale hlavne chrbat enormne... ze ked som si to nenatrela po sprche pred spanim ma to vnoci az stipalo ked somsa suchla o postel ... vyzera to hroznee snad nebudem vyzerat jak zebra po porode ked mam take problemy zo suchou pokozkou :/ma este niekto taky problem ?
super je bioderma pre atopikov na velmi suchu pokozku 🙂 momentalne maju v zlavach dvojbalenie po lekarnach, jedno balenie zadara
http://www.magister.sk/produkt/detail/koza-2-su...
ja som mala pecenove testy vsetky dobre a isla som zbesniet tak ma vsetko svrbelo cele telo...keby ma vtedy niekto videl cudzi tak by si myslel ze som tyrana take som to mala nohy doskriabane strie na stehnach zadku a bruchu az fialovo modre a nic mi nepomahalo vecer a v noci to bolo hrozne mesiac som skoro vobec nespala iba cez den som si lahla ked sa dalo a mohla som sa kremovat kadecim ziadny efekt 😒
To ssvrbenie prejde až po pôrode,?Už to mám asi cez mesiac, je to niečo strašne ☹

áno, posledný mesiac neskutočne..aj uši, viečka..celé telo..zhoršenie bolo vždy navečer..bolo to spôsobené tým, že mi bábo tlačilo na pečeň, keď sa pootočil, nastalo zlepšenie..ale tiež je potrebné urobiť pečeňové testy (či nie sú zvýšené hodnoty - podľa doktora)