icon

Aj vy ste zle znášali tehotenstvo?

malykonik
24. jan 2018

Ahojte baby, znášali ste niektorá tiež tak fyzicky zle tehotenstvo? Neviem či slovo "zle" je síce správne, ale... to, že mi bude na zvracanie som očakávala. Lenže mne je zle v kuse, už 10 týždňov. Som v druhom trimestri a zatiaľ sa nič nezlepšilo. Ráno vždy aj zvraciam, zvyšok dňa je to "v rámci možností" alebo ma len naprázdno napína. Každý deň ma však aj niečo bolí, brucho, hlava, chrbát, vždy je to niečo. Mám také silné bolesti v chrbtici, že sa ledva hýbem po byte, dala som sa vypísať na PN. Ak máte takéto podobné stavy, vkuse ako ja, chodíte do práce ??? Zatiaľ som mala tehotné len 3 kamošky, a každá "ani nevedela že je tehotná", tak si pripadám ako mimozemšťan ☹ Ostatné veci ani nespomínam - únava, nafukovanie, ... Áno, skúšala som všetko možné, že zjesť ráno v posteli keksy, banán, piškóty, nič nepomáha, aj tak sa do 2 hodín pozvraciam. A na ostatné ťažkosti riešenie nevidím, chcela som cvičiť tehotenskú jogu, ale kvôli bolestiam som rada že viem chodiť.
Psychicky sa mám veľmi dobre, bábätko bolo vymodlené a plánované, ale fyzicky...ja neviem...chcem len vedieť, či nie som sama ☹

Strana
z2
zuzka0605
24. jan 2018

@malykonik jasne ze nie si sama..ja som pri oboch vracala rano do 16tt, potom to uz bolo lepsie...a potom posledny mesiac-dva...to tazke ta este len caka, drz sa.prezili som ja, prezijes aj ty.stoji to za to, uvidis sama.

malykonik
autor
24. jan 2018

@zuzka0605 ďakujem zuzka

jana_eyre
24. jan 2018

Ano tretie, ani neviem.ako som to.prezila, lebo pri dvoch starších som fakt neoddychovala a spominam na to nerada.. Cele tehotentvo mi bolo zle, alezvracala som len do 4m myslím..

malykonik
autor
24. jan 2018

Ešte som zabudla napísať, že som už pribrala cez 5 kíl 🙄 teraz mi 3 týždne už váha stojí, ale cítim sa hrozne kvôli tomu... každé dve hodiny musím niečo zjesť, ale nemyslím že je to normálne tak rýchlo nabrať

lusy22222
24. jan 2018

Mne bývalo zle prvé tri mesiace aj som bola strašne ospala a potom to zrazu prestalo 😄 . A neskôr zase kĺby a pálenie záhy, ale to je normálne . Tá radosť potom ti všetko vynahradí

mnamko
24. jan 2018

Bolesti brucha som mala cele tehu,ku koncu migreny,palenie zahy nic nepomahalo bola som rada ked som porodila

mnamko
24. jan 2018

A pribrala som 22kg

morandia
24. jan 2018

Ja sim v prvom tehu ani nevedela,ze som tehotna ,az kubkoncu som mala stale vysoky tlak a bola som castejsie v nemocnici ,ale inak nic mi nebolo...a teraz druhe tehu ,do 13-teho tyzdna mi bolo strasne zle, palenie zahy kazdy vecer,ale hrizne palenie, pocit na zvracanie ,no nezvracala som ani raz ,po 13-tim to zacalo ustupovat ,ja som si konecne zacala uzivat tehotenstvo, a od 21tt. Zase take iste, zle,palenie zahy nastastie len sem tam, potom bolesti v krizoch, syndrom nepokojnych noh,hlavne vecer,nic som koli tomu nespala, mala som v nohach taky neprijemny pocit, tahanie...a aby mi nebolo malo este som zo spodu citila palenie,svrbenie....cize prisli na rad cipky ,dlho to neprestavalo a ked aj ,po tyzdni-dvoch som to citila spat, pred Vianocami som 2 dni za sebou krvacala slabo ,navsteva pohotovosti.. a teraz som v 35tt.+ 5dni a zase sa citim dobre, ziadne problemy.Nic ine neostava ,len to vydrzat ,ved vytuzena odmena pride ,na ktoru s laskou cakame❤

nikaeli
24. jan 2018

Aj mne bolo (a stale je) velmi tazko. Prve tehu bolo uzasne, okrem rannych nevolnosti nic extremne, az ku koncu ma bolela kostrc. A toto druhe, ako pises, vymodlene, kazdy mesiac cosi ine. Zvracala som uz od 5.tt, bolo mi zle cele dni, nie iba rano a asi 3 mesiace ma drzalo take divne obdobie sialeneho hladu, no stacilo 3x odhryznut z rozka a bola som plna, tazoba na zaludku. Zastavene vetry a sialena bolest brucha. Do toho krvacanie, hematom, takze aj psychika hrala rolu. Vkuse by som spala.Ked toto ustalo, prislo palenie zahy, migreny, dokonca sa ozyval zlcnik. Okolo 5.mesiaca mi bolo.konecne fajn 😉 aj na vylet sa uz dalo ist, ako tak mi bolo dobre, travenie sa ukludnilo, hlava tiez, drobec sa uz hybal tak, ze som ho citila 😉 v 25.tt sa zacal tocit ako vrtula, bolelo ma cele brusko, chrbat, az sme skoncili v nemocnici. No. A predomnou su posledne dni. Nech mi bolo predtym akokolvek tazko, posledny mesiac poslickujem a to je ina sranda. Ine bolesti. Kopance do rebier, tlak na krcok, tvrdnutie bruska, boli ma doslova cely clovek.

Takze klud 😉 kazde telo je ine, kazde babo je ine a ty urcite nie si mimozemstan 😉 kludne ostan na PN, ak sa necitis dobre, bez akychkolvek vycitiek. Ja som prve tehu chodila do prace cely cas a teraz som bola cely cas doma. Hlavne sa s nikym neporovnavaj a ked sa nebudes citit dobre, konzultuj to s lekarom 😉

deti95060810
24. jan 2018

zažila. pri prvom tehu som išla aj dušu vypľuť. Stalo sa aj to že som odpadla - v meste.... a to rodičia ani nemali potuchy že som tehotná - to bolo asi to najhoršie, neustále vymýšľať výhovorky....Ale prežila som....ďalšie tehotenstvá boli v pohode, žiadne vracanie, žiadne nevolnosti, nič.

selest
24. jan 2018

Som 9tt som doma na pn uz treti tyzden. Nevolnosti 24 hodin denne zvraciam 3az 5 raz v noci.cez den mi je tak zle jak po otrave
Som slaba jak mucha:( nastastie cez den viem nasilu jest a pit aj ked aj to sem tam vyjde von :( o paleni zahy a bolesti zaludka ani nehovorim :( snazim sa to zvladat manzel pomaha 🙂 hlavne nech je babo ok

janapiestany
24. jan 2018

Ja som vracala do 6mesiaca podstate pokial ma nezacala kopat tlacila mi na nerv takze stavec som mala zablokovany,potom ako sa otocila tak mi tlacila na oblicku mala som silny opuch a ku koncu tehu...mi trpli nohy ale dala som to chodila som do roboty 🙂 ale nelutujem stalo to zato teraz mam krasnu dcerku Lilianku

janapiestany
24. jan 2018

a zahu som mala cele celucko tehu

malykonik
autor
25. jan 2018

Ďakujem baby za povzbudenia 🙂

mariima
25. jan 2018

Ja som na tom podobne, 28tt, nezvraciam uz tolko, ale zle mi byva stale, bolesti chrbta, teraz sa k tomu pridala aj zaha, minuly tyzden zapal priedusiek, ale nie je to nic, co sa neda prezit. Doktor ma vzdy potesi, lebo cokolvek sa mi nezda, povie, ze je normalne. A to, ze mi byva zle okomentoval slovami, ze az tak zle mi byt nemoze, lebo nechudnem a mam sa naucit jest veci po ktorych mi zle nie je.

atrami
25. jan 2018

Mne skoro do polovice tehu. A ďalším tehotentvom este viac, potom bolo fajn a pribrala som skoro 30 kg. Bude bobre uvidíš ❤

malykonik
autor
25. jan 2018

@atrami ďakujem, a ak sa môžem opýtať, tých 30kg potom zišlo ľahko ?

natally33
25. jan 2018

Nebud nestastna, ved vydrzis a mas zazrak na svete <3 mne bolo mizerne do konca 5.mesiaca a od 6teho, ked som si myslela, ze najhorsie mam za sebou, mi bolo este horsie 😂 ale stoji to za to a posledny mesiac si to uz len uzivam 😍

natally33
25. jan 2018

A inak, aj ja som najviac pribrala v 1.trimestri, cca 8kg, lebo som pred tehu nejedla pecivo a nakolko mi bolo zle, nic ine ako pecivo som v zaludku nezniesla 😁

atrami
25. jan 2018

@malykonik kým som kojila som si držala váhu 75kg, potom som zacala chudnúť. Ale to teraz nerieš, hlavne nech je babo zdrave.

mo_skyvader
25. jan 2018

Ja som zvracala a byvalo mi furt zle pocas dna.. len co som otocila hlavou trochu a uz som utekala na wc, nemohla som nic, nastastie mame rodinnu firmu a tak som si mohla zobrat 3 mesiace volno :D pomahala mi na to metoda "zakazdym nieco ine" ale bolo to len o nahode, raz som si dala sodu a spravilo sa mi dobre potom som par dni nic ine nepila.. potom zas coca cola a potom ladovy caj...cele to trvalo len prve 3 mesiace potom zo dna na den to prestalo.. druhy trimester som si doslova uzivala.. zle mi nebyvalo (len rano mi bolo trochu nevolno a vadili mi dost vone ale negrcala som) a brusko uz bolo vydnotl tak som sa nim mohla chvalit ;) .. potom posledne 2 mesiace uz boli horsie.. dietatko uz pribralo na vahe aj velkosti, nemohla som sa zohnut, presla som par metrov a musela som sa vydychat, furt mi tlacilo na krcok a zacali sa objavovat ako by falosne kontrakcie, do toho mi zacali opuchat nohy dost to bolelo, nedalo sa mi uz ani chodit citila som sa ako kacka ;D nakoniec to vsetko zakoncilo prenasanie a porod po vyvolavacke ...
Dneska uz na to spominam s nostalgiou .. rozhodne to vsetko stojo za to co pride potom 🙂

shades3
29. jan 2018

@malykonik kvoli vahe sa netrap - ja som pri prvom tehu pribrala v prvom trimestri asi aj 10 aj viac kg, a to sa pritom vobec nema, potom som priberala dalej az dokopy hrozne cisla.. ale uz potom pomalsie. kazdy je iny. teraz som tiez v druhom trimestri a uz mam +6 kg, a tiez sa citim z toho zle, ale vlastne aj dobre, lebo ovela menej, ako pri prvom 🙂 to nech ta trapi najmenej x

shades3
29. jan 2018

@malykonik a este - aj mne je stale teraz zle.. pri prvom tehu mi obcas byvalo, ale nezvracala som, a v druhom trimestri mi uz bolo dobre.. teraz mi je zle tiez asi od 6 tt, nezvraciam, ale je mi hrozne hrozne zle, ked nejem, umieram, ked jem, je chvilku lepsie, ale potom zase zle.. ja by som sa aj rada vyvracala, ale mne to nejde, len mi je hrozne tazko a prevalujem sa ako slon.. a celkovo mi je fyzicky hrozne prd - hlava ma bolieva, krize na umretie, obcas normalne zavrate, akoby na odpadnutie, potom chvilku dobre a potom zrazu bam a som ako mechom ovalena.. lenze ja zijem v Rakusku a tu ta nevypisu, leda ze by som fakt umierala 🙂 tak chodim do roboty, denne stravim dokopy skoro tri hodiny vo vlaku, som z toho uplne k.o.... ale kvoli nasim susnikom to urcite zvladneme xxxx hlavne, ze si psychicky v poriadku - to ja som na tom horsie, moja dcerka je uzasna, ale cca pred rokom sme mali jeden missed abort, tak mam vecny strach..

luciapelakova
29. jan 2018

my sme momentalne 19TT , ale to je cista katastrofa , ako pisete...vkuse zle, vkuse, vsetko ma boli...a to uz je druhe tehotenstvo , pri prvomsom behala jak srnka, hore dole..skola , pratanie..no teraz mam problem sa postarat o prveho syna...som totalne hotova...odratavam tyzdne do konca leebo to je fakt strach a hruza...

miluna777
29. jan 2018

Ja som sice netrpela na nevolnosti, ale v prvom trimestri neznesitelna bolest v prsiach (aj som spala v sportovej podprsenke, zlozit ju a ist do sprchy bolo utrpenie), potom sa to tri styri mesiace dalo a ku koncu palenie zahy a reflux ako hrom, budila som sa na dusenie vlastnymi zvratkami. Aj ked som sa z babatka velmi tesila, tehotenstvo pre mna znamenalo seriu neprijemnych udalosti, ktore sa musia dako prezit. Taka je cena za babo. Ale neboj, rychlo to ubehne a budes sa tesit z babatka. Nebanujem ani jednu noc s refluxom, kedy som si isla davat vyprostovak na kocovinu 😂 to jedine pomahalo.

malykonik
autor
29. jan 2018

Ahojte :D ďakujem všetkým za príspevky, trochu ma to upokojilo, keď viem ze nie som sama. Veľa žien totiž automaticky reaguje tak, že mi povedia "a mne nič nebolo, ani som nevedela". Určite to nemyslia v zlom, len sa chcú podeliť o skúsenosť, ale mne sa vtedy niekedy nožík vo vrecku otvára 😀 Posledné dni je to ako na hojdačke, raz lepšie, raz horšie. V sobotu mi bolo celkom fajn, tak ja že reku asi som už z tých ťažkostí von :D tak som začala pratať, žehliť, no čo vám poviem :D.. Na obed som už skoro odpadávala pri varení, a o chrbte na celý deň ani nehovorím. Jediné pozitívum bolo, že som vtedy v noci spala ako dudek, inak sa budím každú noc okolo 2-3 a väčšinou nespím aj do 5 rána...ale to by bolo najmenej.

@shades3 drž sa, prajem nech ti je čím skôr lepšie, obdivujem ťa že to zvládaš (+robota a dieťa). A neboj, všetko bude určite v poriadku. Pozerám že aj ty si v 16tt 🙂 ešte máme pred sebou dlhý čas, dúfam že to zbehne rýchlo 🙂a v júli budeme mať naše bejbyyyyy ❤❤❤
kedy máš termín ??? Ja 21.7.

malykonik
autor
29. jan 2018

@luciapelakova drž sa ❤

yollanda
29. jan 2018

mne bolo vsetko. palenie zahy, zapcha, vracanie, krce v nohach, nadmerne opuchy, nespavost, neprimerany narast vahy, tazky porod, tazke hojenie.... nikdy viac

shades3
29. jan 2018

@malykonik dakujem 🙂 ja zas obdivujem nase mamy, ako to oni vtedy zvladali, nasi behali s nami do skolky do mesta, lebo nebolo miesto, rano o pol siedmej sme s nimi stepovali na zastavke, a ja som bola jedos, a hadzala sa o zem a nechcela nosit pancusky 🙂 ja mam este super dieta, a manzel ju brava do skolky, lebo ja uz o stvrtej musim vstavat, aby som o siestej bola v praci a o druhej mohla odist a ju vyzdvihnut.. 🙂 da sa to, ale radsej by som fakt bola doma 🙂 dufam, ze vsetko bude ok, dakujem!! Termin mam 17/7 🙂 Velmi blizko mame, a verim, ze to bez tazkosti super rychlo ubehne 🙂 Anooo nase bejby ja sa tak tesim!! ako blcha 🙂

tehulka2011
29. jan 2018

@shades3 ahoj fakt Ta nechceli v Rakusku vypisat kvoli nevolnostiam?

Strana
z2