icon

Aj vy ste zle znášali tehotenstvo?

malykonik
24. jan 2018

Ahojte baby, znášali ste niektorá tiež tak fyzicky zle tehotenstvo? Neviem či slovo "zle" je síce správne, ale... to, že mi bude na zvracanie som očakávala. Lenže mne je zle v kuse, už 10 týždňov. Som v druhom trimestri a zatiaľ sa nič nezlepšilo. Ráno vždy aj zvraciam, zvyšok dňa je to "v rámci možností" alebo ma len naprázdno napína. Každý deň ma však aj niečo bolí, brucho, hlava, chrbát, vždy je to niečo. Mám také silné bolesti v chrbtici, že sa ledva hýbem po byte, dala som sa vypísať na PN. Ak máte takéto podobné stavy, vkuse ako ja, chodíte do práce ??? Zatiaľ som mala tehotné len 3 kamošky, a každá "ani nevedela že je tehotná", tak si pripadám ako mimozemšťan ☹ Ostatné veci ani nespomínam - únava, nafukovanie, ... Áno, skúšala som všetko možné, že zjesť ráno v posteli keksy, banán, piškóty, nič nepomáha, aj tak sa do 2 hodín pozvraciam. A na ostatné ťažkosti riešenie nevidím, chcela som cvičiť tehotenskú jogu, ale kvôli bolestiam som rada že viem chodiť.
Psychicky sa mám veľmi dobre, bábätko bolo vymodlené a plánované, ale fyzicky...ja neviem...chcem len vedieť, či nie som sama ☹

Strana
z2
shades3
29. jan 2018

@tehulka2011 ha to vraj je normalne... co nevolnosti, ale ja krvavy vytok, stresy, bolesti a sup do roboty... ma skoro piclo

tehulka2011
29. jan 2018

@shades3 fuha, to sa fakt cudujem. Ja pracujem tiez v Rakusku a praveze moja skusenost je ze tu lekar ani nepipne a radsej zenu vypise ako by si to vzal na triko kebyze sa nieco stane ... Asi zmen lekarov 😉

shades3
30. jan 2018

@tehulka2011 no on je vraj najlepsi v Hainburgu, a je pravda, ze prve tehu som mala uplne bez problemov takze asi vsetko vychytal.. ale teraz mal nejako na salame... ved dnes k nemu idem, a vyspovedam ho, tak dufam, ze ma nesklame 🙂

pantarhei
30. jan 2018

Ahoj... no nie je to ľahké. Prve tehotenstvo som nevedela okrem rastúceho bruska, ze som tehotna a druhe katastrofa 🙁 keby to bolo opačne, neviem, ci by sme mali druhe dieta.... bolo mi zle cele tehotenstvo az do porodu. Zvracala a hnackovala som súčasne kedykoľvek počas dňa. A vzdy to prislo z ničoho nic. Cela rodina bola v pohotovosti, kedze som bola doma s mladšou dcérkou. Ta mala 1,5 roka s ked videla, ze mi je zle, uz mo niesla svoje vedierko 😘 musela som si pichat fraxiparin, kvoli krvi. Viac ako polroka som spala po sediacky, lebo ked som si ľahla, do 2 hodín presne by bolo zasa neskutocne zle. Zvracanie, hnačky. Únava, plač , napuchnutú nohy, zle mi bolo kedykoľvek, injekcie, stale nejaké kontroly, pribrala som 25kg a nehovorím o tom, ze som zistila, co he to pálenie záhy 😭
Viem, ze zeny môžu byt na tom aj horšie, ale je takze byt tehotna, unavená a nevedieť sa vyspať, starať sa o dieta a sedieť na WC s vedrom ked je Vám neskutocne zle a nikto nie je doma.

mariah0307
30. jan 2018

@malykonik ja som bola.niekedy na pochybach ci som tehu alebo zomieram... to ako.bez srandy 🙂 ani mojim kamoskam.nic nebolo... a mne vkuse vkuse zle, na vracanie, nechutenstvo, raz ma bolelo na pravo, raz nalavo, stale dilema.ze co.jest, ja co som navarila som nemohla ani.vidiet... nic nic som doma.nerobilaTo, vsetko robil frajer, ci varenie, ci vysavanie.... musel prestat pouzivat old spice lebo mi z tohotoho bolo priserne na grc 🙂... a kdesi cosi po 16 tt sa to zacalo zlepsovat a cil sa tomi neda ani porovnať.... cize skonci to len treba vyckat 🙂 🙂 ... aj ja som odzaciatku pn, do roboty by bolo.pre mna fyzicke.nemozne istlove.... ale uz si na to ani nespomenem, prejde to 🙂

malinovka333
Autor odpoveď zmazal
majka2211993
17. dec 2018

@malykonik ahoj ja som 10tt a chrbat ma bolí uz asi 3 tyzden stale a čím som dlksie tehu tym viac a viac ma boli chrbat. Prvych 7 týždňov ma strasne bolelo podbrusko a prsia co je v norme teraz plus chrbat strasne nemozem ani spavat otacam sa ako moja starka este ta je šikovnejšia nez ja... A zle mi je kazdy bozi den od rana do vecera.. Ps:cakame dvonicky...ozaj a tlak ani nehovorim stale sa mi toci hlava a tlak mam bud nizky alebo je ok a ked mam tlak ok tak mam pulz tak 45/55

majusska202
17. dec 2018

Pri prvom som vracal ešte v deň v pôrodu stále kŕče a bolestí.. schudla som 14 kíl no masaker vyzerala som ako troska povedala som si že nikdy viac a vieš čo čakám druhé dokonca je to horšie... Minulé som manželovi povedala že ak mi prepne a poviem že chcem tretie nech ma prefacka 🤣🤣🤣🤣

Strana
z2