icon

Ako oznámiť rodine neplánovane tehotenstvo?

vojtasova
30. jún 2019

Ahojte, žienky potrebujem, sa niekomu vyrozprávať mam 22 r. Snúbenec 26..tehotenstvo bolo neplánovane nakoľko mi krámy nechodili 6 dní..cKlus cca 32 dňový, nepravidelný. Čo už pri 5 dní keď mi mešká mi cez deň prídu, nechodili spravila som si test najprv bola jedna čiarka C silná a druha T slabá..
Tak som si myslela ze možno, ráno som si v práci robila test s ranného moču. A vyšli II. Čiarky, reakcia bola asi že som, sa rozplakala.. 😭😭so snúbencom sme spolu 8 rokov, berieme sa teraz v septembri... Nečakala som ze to príde.. Necapem ako je to možné, posledny menzes som mala 23 mája.. Takže keď som si ratala som v 5tt+3dni.. Bruško mi vidieť nie je snažím, sa ho schovávať naši to nevedia, bojím, sa a amam strach ze ako budú reagovať veď majú vnúčatá 2..od sestry, a najmladšie 1 mes.. A 2 Roky..
Poraďte, čo robiť, ako to predychat a hlavne oznámiť.. Našim a svokrovcom.. Budem dobrá mama, neskutočne mám strach.. 😭😭😭
Ďakujem..

Strana
z2
floretine
30. jún 2019

@via88
@vojtasova

toto som sa fotila tento týždeň, 17tt, začínam 18tt odzajtra

elementissa
30. jún 2019

Nestresuuuj. Chápem, je to šok, nečakala si to. Ale čo je na tom také strašné? V septembri sa vydávas, máš muža, s ktorým si 8 rokov, keby s tebou rodinu nechcel, asi si ťa neberie. V septembri budeš v 3. mesiaci. Nemysli si, že teraz budeš mat nejaké extra brucho, co bude treba skrývať. Prvorodicka a v tvojom veku nebude mať brucho ani do piateho. Ja som prvorodicka, budem mať 25 a také mini bruško mi vykuklo v 21.tt
V treťom mesiaci to na tebe nikto nespozoruje. Možno budeš mat šťastie a už budes mat aj po nevoľnostiach, takže nepregrcas celý obrad aj hostinu. A ohľadne rodičov sa čoho bojíš? Ze im povieš, že si tehotná a co spravia? Hodia ti 5 a 20 na zadok? Však si dospelá žena, čo sa o 3 mesiace vydáva 🤷‍♀️🙈 rodičia sa budú tešiť na ďalšie vnúča, svokrovci tiež, vo všetkom ti pomôžu. Navyše, nemusíš im to do svadby hovoriť. Nechcem byť nejako krutá, ale do 12.tt môže dieta kedykoľvek len tak zomrieť - nie je to príjemná téma, nikto to nechce zažiť, ale je to bezny prirodzený proces, treba vždy dúfat, že plod sa počas prvých 60 dní dobre uchytí a získa dobry zaklad, no je dobre mat aj na pamäti, že prvé tri mesiace nič nie je iste a potrat môže prísť rýchlo a nečakane a nevieš to ovplyvniť. To, čo ovplyvniť vieš, je ako sa k tomu postavis. Bud si povieš, že dieťa chceš a spravíš všetko pre to, aby malo dobrý základ - takže v prvom rade prestanes robiť stres, nebudeš vlacit ťažké veci, nastavíš sa pozitívne, budeš dobre jest, budeš sa o seba starať alebo si povieš, že je ti to jedno, nech je ako chce a budeš naďalej robiť ako doteraz. A bud dieťa prežije alebo nie. A rodičom to kľudne oznam až po svadbe, keď už bude viac - menej iste, ze dieťa sa uchytilo a vyvíja sa ako má

jamatkaroka
30. jún 2019

@vojtasova prvé 3 mesiace sú rizikové, zatiaľ to vaším ani nemusíš hovoriť ak sa na to necítiš. Ja som zo silno veriaceho rodiny, no sama som neveriaca. Vieš si asi predstaviť reakciu rodičov keď som im oznámila že s priateľom čakáme bábo i keď ešte nie sme manželia (my sme to tak plánovali). No cele haló trvalo pár mesiacov, potom si na to zvykli a bol kľud. Takže vôbec sa nestresuj a nezľaknú sa ak ich prvá reakcia bude prehnaná, určite budú v šoku. Keď sa z toho vyspia, budú radi.

via88
30. jún 2019

@floretine 😱 tak ako, ja som mala 45 kil ked som otehotnela, robila som fitnes, brucho ploche svaliky, ale v 18 tt som uz mala ine brusko, to je jaky brutal, polka tehu pimaly a brucho nikde

julianadrx
30. jún 2019

@vojtasova Moja ale máš 22 rokov, nie si dieťa, si žena a máš partnera, ktorého ľúbiš, ver mi, že sa bojíš neoprávnene, keďže plánujete svadbu a ste spolu dosť dlho tak to aj očakávajú, len o tom nevravia. nebudú ti nakladať aj keby chceli už len preto aby si bola v pohode v tomto stave 😉 ... prísnych rodičov mám aj ja a majú 7 vnúčať 😀 a tešili sa z každého jedného. Ak máte s partnerom kde bývať, svadba za oknom, máte financie aby ste sa o dieťatko postarali tak nebudú mať nič proti. Ak aj niečo povedia tak to sú obavy aby si sa mala dobre. Pochopíš ked budeš sama maminkou 🙂 drž sa

huginko
30. jún 2019

Kedy bude brusko,je uplne individualne.Ja som cakala prve,a uz v tretom mesiaci som si nesla nohavice zapnut.V 19 tyzdni som ho uz mala veru dost velke☺☺☺a neboj,vsetko zvladnes....byt mamou je krásne....

bsp39
30. jún 2019

@vojtasova na 22 rokov si veľmi naivná, povedala by som, že ešte dieťa. Prepáč, ak som prečítala všetky tvoje odpovede, nedá mi, aby som sa neopýtala, či si sa celých 8 rokov nebála tehotenstva. či si sa nebála v 15, 16-tich, že ti rodičia na to prídu, že sexuálne aktívne žiješ a otehotnieš môžeš aj počas štúdia. Určite ťa mama pred tým vystrihala. A keď máš pred svadbou, tak zrazu máš strach povedať, že si tehotná? Prečo? Čo myslíš, že ti povedia rodičia?

hettinka
30. jún 2019

@bsp39 možno v 15-16 ešte s priateľom nespavala.

Každopádne, ti rodičia asi nie sú až takí prísni, keď jej v 15ich dovolili priateľa.

via88
30. jún 2019

Ammne to pride uz prazdninova temicka baby 😁 ved to nema ziadnu logiku. Tu spakruky vymyslim lepsiu zapletku, ako ze sa idem po 8 rokoch vydavat a nasim ma byt z nejakeho mimozemskeho dovodu divne, ze cakam dieta 😁

tmtm
30. jún 2019

@vojtasova ahoj, si dospelá mladá žena a na dieťa máš akurát vek,a ešte aj muža s ktorým predpokladám, ze plánuješ budúcnosť keďže sa idete brať😉. Teš sa a užívaj si toto najkrajšie obdobie ženy. A ani sekundu neváhaj a neľutuj že to tak je.Je neskutočne veľa žien vrátane mňa co to také ľahké nemali(už mám ročného syna po umelom oplodnení a9rokoch snaženia ) a nemaju(pred dvoma týždňami som potratila😢). Takže hlavu hore a tešiť sa tešiť sa a iba tešiť sa. 😘

pras
30. jún 2019

@vojtasova Neboj sa nič 🙂 úplne ťa chápem. Ja som mala neuveriteľné stresy to oznámiť rodičom,až tak, že som to odkladala na poslednú chvíľu. Normálne som sa aj zahrávala s myšlienkou, že im nič nepoviem, pokiaľ si to oni sami nevšimnú :D A to som mala 25r. Na druhej strane som s mojím priateľom bola vtedy iba rok, a s mojimi rodičmi to bolo tak, že som s nimi nikdy nemala veľmi dôverný vzťah.
Hlavne sa nestresuj. Pozri, svadbu už máte naplánovanú, veď nezostávaš slobodnou matkou. Si dospelá žena zodpovedná za svoj život. Čoho sa vlastne bojíš? Postav sa k tomu s rozvahou a ak by aj náhodou mali tvoji rodičia nejaké reči, hneď keď uvidia tvoje dieťatko, tak ich raz-dva prejdú 😉

matuskova003
30. jún 2019

Bože prestante vy múdre úžasné ženy ktoré všetko v živote prijali s úsmevom a nikdy vás nič nezaškocilo. Toto sa nedá čítať co tu robíte s babou, ktorá sa úprimne zdôverila. Ako úžasne múdre ste spoza tých počítačov a mobilov. Mali by ste sa za tu "podporu" hanbiť. Najmä keď už ste matky....

Ahoj 😊 ja ta absolútne chápem. Je to niečo nové, niečo čo si vobec nečakala. Ale vieš, babo si vás vybralo.. Vybralo si vás za svojich rodičov. Budeš veľmi šťastná, hoci teraz máš v sebe milión zmatkov a otáznikov. Predpokladám že v partnerovi podporu máš, čo je to najdôležitejšie. Rodina to prijme, to sa báť nemusíš. Ja som mala 19 keď som to oznamovala môjmu otcovi, hoci my sme bábätko chceli a plánovali, najviac som sa vždy bála otcovej reakcie. To bolo tornádo, krik. Dnes má synček 7 rokov a miluje ho asi ešte viac ako mna😁 nič sa neboj, si tak obdarená, budeš mama❤️ daj tomu čas, nehanbí sa za svoje zmätenie je to prirodzené každá sme ina. Postupne si na všetko zvykneš, o par rokov sa už len pousmejes 😊

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
vojtasova
autor
1. júl 2019

@matuskova003 ste veľmi zlata, veľmi pekne vám ďakujem. 😭❤️❤️🙂

diana20
1. júl 2019

@via88 no už prebehli štyri roky odvtedy ale bol to začiatok piateho, takže asi ten 20tt .. je individuálne , ja som len chcela upokojiť autorku, že možno bruško ešte nebude mať v štvrtom mesiaci.. mne potom v šiestom vyskočilo viac, v siedmom bolo stále celkom malé napriek tomu, že dieťatko bolo väčšie ako normy.. A nakoniec ôsmy a deviaty mesiac mi také brušisko vyskočilo 😂

diana20
1. júl 2019

@via88 závisí aj od toho aku mas postavu podľa mňa, či si vysoká alebo nižšia.. keď si mala 45kg tak tipujem, ze si nizsia, vacsinou to vidno skor na nižších zenach.. A potom od toho ako je bábätko otočené a od toho na čo máš chuť.. ja som prvych sest mesiacov jedla asi tak, že ráno jablkovú satocku z lidla, na obed uhorkovy šalát a na večeru tiež nejaký šalát s uhorkami.. 😊 a pomedzi to nejakú inú zeleninu alebo ovocie

ladybug138
1. júl 2019

@vojtasova ahoj, v septembri este urcite nebude nic vidiet, neboj sa, ste spolu dost dlho, babatko urcite zvladnete ☺️ vies kolko zien by chcelo otehotniet a nedari sa? Je to velky zazrak a uvidíš ako bude rast, tak ho budes milovat uz v brusku a urobis vsetko pre to, aby si ho ochranila ❤️ ja mam do porodu 4 tyzdne, niekedy sa tiez obavam, ci budem dobra mama, ci to zvladnem... Ale mam okolo seba kopec dobrych ludi a hlavne skveleho manzela, ktory ma podrzi a pomoze 🙏 zvladneme to, drzim ti palce, aby ste boli zdravi a vsetko dopadlo dobre ❤️

eve99
1. júl 2019

Ja som mala 23, 3 mesiace pred svadbou som zistila ze som tehotná a preplakala som mesiac lebo svadba a neskoncena škola... A plakala som ešte viac keď mi povedali ze srdiečko nebije... A ďalšie sa nám podarilo až po 2 a pol roku ... Ešte čakám

jaja23
1. júl 2019

Neboj, ja som sa tiež bála a to už mám 34 rokov 😁 každopádne super otehotnieť takto v mladom veku, ja sa už na materstvo cítim stará 😁 a nadávam si, že som už mohla mať aspoň 10 ročného syna, nie ročného. Ale všetko je tak, ako má byť. Určite budeš super mamina a napíšem ešte co mi povedal muž, keď som hysacila, že neviem, či som pripravená na babo. Povedal mi, že ale babo je pripravené na mňa. Neboj aj rodičia to pochopia, možno časom, ale keď uvidia maličké, budú bez seba od radosti. Držím palce, ešte budeš mat veľa chvíľ, keď si nebudeš ničím istá, ale my mami to dáme 👍

merickat
1. júl 2019

Ja som mala 29, otehotnela som pred svadbou cca jak ty. A vies jak som sa bala povedat to mame? Moja mama mi v detstve velakrat vynadala za vela veci a bala som sa, ze bude nastvana. V 29tich rokoch! A vies co sa stalo? Jej slzy STASTIA skoro vytopili 3 poschodia pod nami 🙂 takze klud 🙂 vsetko je tak, ako ma byt.

zuzankkaa1
1. júl 2019

@vojtasova ako zareagoval partner?

Strana
z2