icon

Ako rýchlo nepriberať počas tehotenstva?

samara9
3. feb 2014

baby, dajte recept ako tak rychlo neprieberat v tehu ja uz mam plus 13kg, prvych pat do 9tt, potom sa to spomalilo napr cez sviatky anii gram a teraz za tri dni tri kg nechapem kedze jem tak ajk predtym a tie tri kg za tri dni to je neuveritelne cosi nechapem :( a brusko male aj male je mensie :(((

veriaca
3. feb 2014

ja mám diétu diabetickú- len 4 lyžice zemiakov alebo 2 lyžice ryže...len samé zeleninové šaláty, ľadový, rukolu...žiadne sladkosti,biele pečivo, iba jablko, grep, celozrnné pečivo a stále mrkvu len 100g, kaleráb, ani mlieko nepijem, jogurty len biely nesladký,syry tvrdé...tak som schudla do 16 t.t. 3 kg a bruško vykuklo....tak možno skús obmedziť niečo

nigguska
3. feb 2014

@samara9 skus obmedzit sladke...ci jedla alebo napoje....ale ja som pribrala pocas celeho tehu 24 kg a bolo mi to jedno.... 😀

samara9
autor
3. feb 2014

@nigguska no to ej ta sranda, ze ja necukrim a sladke nejem, skôr slane

samara9
autor
3. feb 2014

@veriaca nejdem chlieb ai pred tehu ani teraz, jem salaty a samu zelelninu a ovocie, zemiaky nejem zo zasady ryzu jem tu mam rada a maso iba kuracie

zuzanak89
3. feb 2014

myslím, že tá diabetická diéta nie je pre každú, pre iné bábo to môže škodiť, aspoň môj názor, ja síce nepriberám veľa, ale to závisí asi aj od každého tehotenstva, každé je iné, možno by som neriešila ani váhu, hlavne nech je všetko ako má byť, potom možno už nebudeš toľko priberať, a najlepšie je to prebrať so svojim doktorom, on vie čo je najlepšie a schudnúť sa dá po pôrode, aj keď u niekoho ťažšie. 😅

nigguska
3. feb 2014

@samara9 tak sa tym netrap...proste tvoje telo reaguje tak ako reaguje....robis vsetko preto aby si nepriberala,no telo to vydi inak...vytvara si zasobi aby babatku nic nechybalo....tka to neries.....a ked to nebudes riesit,mozno nebudes priberat 🙂 hehehe

ivmani
3. feb 2014

@samara9 s tym nic nenarobis...to k tehu jednoducho patri...zvysuje sa ti objem krvi v tele, voda, maternica...vsetko s druhym..ja som najviac nabrala v 9.mesiaci bo som ostala uz na materskej a nic nerobila 🙂 pri porode vela kil opadne 😉

lucinocka
3. feb 2014

@samara9 slane ti zadrziava viac vody v tele 🙂 to zhodis po porode a behanim kolo krpca🙂 ja som mala prisnu dietu- suchare. cista voda, kopcek ryze a lyzica masa...mala som + 4kg v 38 tt, a po porode mi tak padali vlasy, ze som musela totalne nakratko, nechty sa lamali, proste uplne vycicana od malej... ked to zacne byt zle, tak ta lekar upozorni

zuzzi08
3. feb 2014

ja si myslím, že si s tým netreba lámať hlavu. Pri prvom synčekovi som pribrala 16 kg a pôrodom išlo hneď 10 kg dole. Teraz som v 12tt a pribrala som zatiaľ 2 kg, pri prvom som do 11tt pribrala 4 kg. Jem stále rovnako, takže si myslím, že každé tehu je iné. Netreba sa báť 🙂

lluckaa
3. feb 2014

Neviem ale vela toho nenajem a vaha ide hore 🙂

lusinda1989
3. feb 2014

@samara9 inak aj vela ovocia skodi teda nieze skodi ale aj z toho sa pribera. Kamoska pri tehu jedla ovocie na kila a pribrala 35kg aj tam je cukor a vela vela vody.

edusik
9. feb 2014

no asi to tak má byť.. nerieš to... telo vie čo chce... v prvom tehu som pribrala 18 kg, teraz som ešte len v 24tt a už mám + 11kg, mám celulitídu ako oči, budem to riešiť až po pôrode a kojení budem makať ako šialená, ale teraz mi je to jedno, je to akurát dobrá téma na posťažovanie sa kamoškám... mám v okolí aj matku, ktorá v 2.mesiaci prestala náročky kojiť, aby mohla ísť do posilky, lebo ju tréner ako kojaciu nechcel vziať - to si myslím, že je choré, tak ako je podľa mňa choré v tehotenstve myslieť na diéty... až to bude rizikové, neboj, na poradni ťa doktorka upozorní a usmerní, ináč by som sa nad tým len pousmiala tak ako to robím každé ráno pri pohľade na moju celulitídku už pomaly aj nad kolenami... 😀

judita1989
Odpoveď bola odstránená
aadulik2110
10. feb 2014

@samara9 ja by som vahu v tehu urcite neriesila... telo si pyta svoje...a po porode to mozes riesit. Ja som pri prvom pribrala 13 kg a to v poslednom mesiaci len 1 kg. A v porodnici som nechala 7 kg a do 2 mesiacov som sa dostala na povodnu vahu. Najviac som pribrala v 6 a 7 mesiaci. A takisto pri tomto tehu - tento tyzden zacinam 8 mesiac a pribrala som 10 kg.

bosoriak
10. feb 2014

@samara9 Ja som pribrala pri prvom 20 kg, pri druhom 25 kg. A to pri druhej dcere som mala tehotensku cukrovku, takze ziadne sladkosti, pravidelne vyvazene jedlo a bum. Niektore zeny priberu vela, niektore malo. Rozhodne neodporucam drzat dietu. 🙂

rejkaa
13. feb 2014

@samara9 Ahoj, mozno práve tam je chyba, ze slane, lebo som zadrziava vodu 🙂 Ja mam zase opacny problem, chuti mi len sladke a to tiez nie je dobre :D

celasapremenim
20. máj 2014

dam vam recept, bezlepkova strava 🙂