icon

Ako sa pripraviť na test na tehotenskú cukrovku - Synlab Prešov

nerrynka
16. máj 2019

Ahojte. Chcela by som sa len opýtať, či je potrebné na test na cukrovku v laboratoriach Synlab v Prešove niečo priniesť alebo sa nejako pripraviť. Ďakujem za každú radu 🙂

mimka795
16. máj 2019

Ahoj nie netreba nic 🙂 Len prist rano, zoberu krv z prsta, daju vypit napoj, cakas tam 2 hodky bez pitia jedla a pohybu, zoberu zas krv a ide sa domov 🙂

nerrynka
autor
16. máj 2019

@mimka795 ďakujem 😊

adeladulova
17. máj 2019

Tak to aby si si putavu knihu zobrala 😉 mne povedala sestrička ze z lekarne na predpis si vyberiem tu vodu a rano o 5:30 ju doma vypijem a na 7:30pridem na krv a hotovo 😉 takze medzitým este aj pospim

mimka795
17. máj 2019

Kazda ambulancia ma asi iny system. Ci tiez v Synlabe si bola?

yanni
17. máj 2019

@adeladulova inak zaujimavy postup a nie spravny. Krv sa ma brat nalacno este pred vypitim roztoku. Potom po vypiti po hodine zase krv a potom po dvoch hodinach zase krv. Vsetko odber zo zily.

sono2
17. máj 2019

@adeladulova vieš čo by sa mohlo stať keby si mala cukrovku? Absolútny kolabs.
Najskôr ti musia zobrať z prsta krv aby zistili, či je všetko ok a až potom môžeš vypiť nápoj opätovne berú krv po hodine opäť a po ďalšej opäť. Úplne zlý postup toto

sono2
17. máj 2019

@yanni mne brali pred nápojom a aj po po hodine zas a po dvoch opäť, čiže raz do prsta nalačno a trikrát po nápoji

sono2
17. máj 2019

@mimka795 to neni vôbec o systéme, ale absolútne zlom postupe. To akoby si dala cukrovkarovi cukrovú bombu. O tebe tiež netušia, či cukrovku nemáš.takže je len šťastie že v takejto ambulancií s takýmto postupom sa nič nestane

mimka795
17. máj 2019

@sono2 no ved jasne pocula som aj o dievcatach co im bolo riadne zle a mali cukrovku :( neviem kto si zoberie na zodpovednost ak by sa niekomu nieco stalo doma po vypiti alebo cestou tam

yanni
17. máj 2019

@sono2 ved pisem. Krv sa berce perd aj po vypiti a po hodine a aj po dvoch. Ten horepisany postup
@adeladulova je uplne ze zlyyyyyyyy.

yanni
17. máj 2019

@mimka795 po vypiti napoja ambulance cely cas nesmies ani opustit. Tu nede ani tak o to, ze by niekomu ostalo zle a odpadol, ale vela pohybu skresluje potom vysledok, kedze pohybom odburavas cukor. Mam svokru cukrovkarku (riadnu, nie starecku) a ta musi nie len pichat inzulin ale po kazdom hlavnom jedle (cize ranajky, obed, vecera) minimalne na hodinovu rezku prechadzku.

mimka795
17. máj 2019

Ano viem uz to mam za sebou a pisala som ze cakas tam 2 hodky bez pitia jedla a pohybu :D

puskaruka
17. máj 2019

@yanni presne ako pises, len mne to brali zakaždým z prsta. Zo žily vôbec

yanni
17. máj 2019

@puskaruka malo by sa zo zily. Nalacno staci z prsta ale dalsie ornery by mali byt zo zily. v toto poslednom tehu som mala tehotensku cukrovku.

mamcotka
17. máj 2019

Tu v Rakúsku ráno nalačno mi vzali krv potom som vypila tu glukózu či čo to je potom hodinu som čakala zase vzali krv a potom ešte raz hodinu čakala a zase vzali krv. medzitým som nesmela ani piť a musela som ostať v čakárni

siklsi
27. jan 2020

Prosím vás, kde presnejšie v areáli v PO je Synlab? Nech neblúdim dlho, vďaka 🙂

nerrynka
autor
28. jan 2020

@siklsi pred psychiatriou prejdes tu "vratnicu" pre auta, zahnes do prava a cestou rovno. Synlab sa pred tebou objavi. 😉 je pred nim male parkovisko

siklsi
28. jan 2020

@nerrynka vďaka za odpoveď 🙂

kristinamiscik
27. okt 2020

Ahojte ja by s sa chcela opýtať ten synlab je priamo v areáli Nemocnice ?

nerrynka
autor
27. okt 2020

@kristinamiscik ano priamo v areali ale blizsie ked od detskej nemocnice a psychiatrii pojdes nez od hlavneho vchodu pri mononloku 😊