icon

Bolesti hlavy, pretrvávajúca nespavosť, psychika

domin868
20. okt 2018

Ahojte, potrebovala by som poradit, hlava mi uz niekolko tyzdnov neda spavat a moja psychika je uz v kybli😞 telo si nevie oddychnut,zregenerovat sa a citin to uz aj na babtku,strasne moc a dlho vecer kope a prehadzuje sa (a to citim iz v 21tt) a bolieva ma dolu. Z toho vsetkeho chaos v realite,no..ja pochybujem ze niektora ste mala podobny zazitok, ale ak predsa budem vdacna, za hociaku radu. A tiez, ak by ste vedeli odporucit nejaku alternativnu liecbu/poradnu, bylinkarku budem vdacna. Nakolko antidepresiva a podobne lieky tomu som sa chcela vyhnut, i ked uz to presiahlo medze znesitelnosti tak v nevyhnutnom pripade musim skusit aj to..

majcika
20. okt 2018

@domin868 mas aj nejake psych.problemy okrem nespavosti? Ci je nespavost z babatka, jeho aktivity a nasledna nepohoda psychicka?

zuzkka8
20. okt 2018

@domin868 dobrá otázka od majciky. ...

zuzkka8
20. okt 2018

@domin868 ja by som ku liečiteľke nešla a ani alternatívnu medicínu nevyužívala. Je zo zlého zdroja, ktorý Ti viac uškodí ako pomôže, nehovoriac, keď máš bábätko. ... Deti máme chrániť od takých vplyvov, a tak ja by som po tej strane nič neriešila. ... Ja mám obvodnú lekárku, klasickú s titulom, ale občas zabehne mimo, spomínala mi tretie oko a liečbu homeopatikami. Ja si stále v duchu hovorím, že k nej by som svoje dieťa nedala. Ja sama viem rozlýšiť, keď mi hovorí niečo zlé, z alternatívy, ale moje dieťa by to nemuselo rozoznať. ... Inak od Bukovského som čítala, v knižke Návod na prežitie pre ženy, že nikdy sa nemáme dávať pod ruky "odborníkov" ktorí neberú právnu zodpovednosť za naše zdravie. Spomenul aj liečiteľov.

zuzkka8
20. okt 2018

@domin868 ale ak dôveruješ svojej obvodnej, choď za ňou a možno Ti niečo odporúči. ... Ja by som Ti iba vedela poradiť, že môžeš si pred spánkom dať napr. čaj Valeriánu (pozri účinky), alebo môžeš brať výživové doplnky dobré na spánok napr. Tryptofan B, alebo tabletky na prírodnejšej báze proti stresu. .... Neviem ako by to bolo s liekmi od psychiatričky v tehotenstve, či môžeš. Ak,tak by som si preštudovala radšej, na aký čas ich môžem užívať. Lebo napr. anxyolitiká, na tie sa vypestuje závislosť po istom čase. Neviem ako to je s l. na spanie. ... Neviem či sa tie stavy niekomu po tehotenstve nevyrovnajú? Každá individuálne reaguje.

zuzipolo
20. okt 2018

@domin868 ahoj,ja som mala bolesti hlavy z vysokého tlaku.ak máš doma tak si merajú keď si v kľude,a ak budeš mať vyšší tak šup ku doktorovi..čo sa týka bylinkarky,ja by som to neriskovala,kvôli bábätku.tiez radšej volím prírodnú medicínu,ale v tehotenstve som neexperimentovala 😉

ivankomonika
20. okt 2018

Možno ti chyba železo, ja som tiež tehu druhýkrát a asi mesiac dozadu problémy so spánkom co som nikdy nemala, mesiac som nemohla späť, potom už aj hlava začala bolieť a cítila som sa celkovo veľmi zle, plus hrozne slabosti, beriem železo a stav sa mi o 60%min zlepšil, tiež som si googlila ci je normálna nespavosť v tehu lebo som sa s tým nestretla nepočula o tom, nespím na 100 PRO ale aspoň spím na intervaly, tvrdo zaspím zobudím tvrdo zaspím zobudím asi aj 10 krát za noc.... Železo mi začalo účinkovať cca na 2 až 3 deň, aj letáku máš že nedostatok spôsobuje nespavosť, slabosť dokonca depresie.....

lulica
20. okt 2018

Tiez som tehotna nemohla spavat nepomohlo nic len som si menila polohy a izby na spanie raz detska raz spalna raz obyvacka raz postel moja s makkym madracom raz gauc inoledy v sede proste s bruchom je to nepohodlne no...

klaudia_kaja
20. okt 2018

@domin868 ahoj ja som prve tehotnesvo mala velmi nepokojne a niekedy som to citila aj na babatku. Bylinkám sa v tehotenstve vyhni, skús urobiť niečo pre seba, vyjdi si von mne to dosť pomáhalo.

janinah
20. okt 2018

@zuzkka8 bukovský je kapitola sama o sebe,tie jeho drísty škoda komentovať...ale inak máš pravdu,liečitelia narábajú s energiou a tá nemusí byť dobrá,tudy ceste nevede,zvlášť u tehotnej....normálne chod na psychiatriu /aj psycholog by stačil,ale ten nemôže predpisovať lieky/ a poraď sa čo s tou nespavosťou,treba nájsť príčinu,len kopance to zrejme nebudú

deti95060810
20. okt 2018

nespavosť? prvý príznak depresie...povedz lekárke -možno ti niečo predpíše popr. doporučí. Viem čo to j,e prešla som si tým...

3009
20. okt 2018

@domin868 smer psychiater - nie je to hanba, ale dôležité je pre teba a bábatko, aby si bola kľudná a odpočinutá. Toto čo popisuješ sú silné príznaky depresie a to samo od seba neprejde. Psychiater ti vie predpísať antidepresíva, ktoré bežne ženy užívajú počas tehotenstva a majú zdravé detičky. Ak to nebudeš riešiť, tak sa ti môže stať, že po narodení dieťatka sa nebudeš ani vedieť o neho postarať - takú chytíš popôrodnú depresiu.Určite sú lepšie antidepresíva ako užívanie Neurolu, Xanaxu, Lexaurinu a pod. návykových liekov, ktoré naviac škodia bábatku.

domin868
autor
21. okt 2018

Dakujem vsetkym za prispevky. Som teraz u rodicov, na dedine, co mi dost pomaha, ked si mozem aspon vybehnut do lesa, priroda zazracne lieci..v mojom pripade teda do vekej miery ukludnuje. Sice musim mat obmedzeny kontakt s ludmi ale ked to zatial funguje,co clovek neurobi.. S liecitelmi som si to rozmyslela, dakujem za tipy. Tym liekom sa chcem co najviac vyhnut, ked bude zle pojdem cez tyzden k tej psychiatricke no co, tyrat sa nemienim. Konecne som sa dnes vyspala tak srsim stastim a dakujem vsetkym svatym.a hlavne prirode a cerstvemu vzduchu:P hlava sice vkuse pulzuje, ale to je nic..

domin868
autor
21. okt 2018

@zuzkka8 Valerianu poznam ale pride mi riadne silna bylinka, zdrojom na nete az tak neverim, tak si moc nemozem overit ci neskodi vyvoju nerv.sustavy babatka.
Lieky na spanie su dost svinstvo s prepacenim, podla toho co viem, ked ich niekto uzival. No a co sa tyka mojich doktorov, gynekolog mi k mojmu problemu povedal ze on mi s tym nevie pomoct, ze sa mozem spytat na neurologii. Ale z toho co viem, tehotnym tam nic nepredpisu.
V krajnom pripade sa pojdem popytat k tej psychiatricke no..

zuzkka8
22. okt 2018

@domin868 fajn, že si na dedine. ... Možno si niekedy môžeš aj pocvičiť, iba také ľahké cviky napr. na kŕčnu chrbticu. ... Ahojte.