icon

Cestovanie 1,5 hodinyl vlakom v 24tt

dorry26
13. júl 2018

Chcela by som sa spytat ked mam vsetko zdravotne v poriadku v tehu som 24tt ci mozem cestovat vlakom. Citala som ze je to bezpecne ale bojim sa otrasov resp. ma strasia ze mi to ublizi. Dakujem ☺ (neberte ma v zlom)

3009
13. júl 2018

A autom cestuješ? Tam je to bezpečnejšie? Odpovedz si a budeš vedieť. Veď si tehotná a nie chorá. Voľakedy ženy ťažko robili na poli až do pôrodu a teraz mamičky sa pýtajú na každú blbosť. Treba aj tehotenstvo brať ako prirodzený jav, ak nemáš nejaké zdravotné komplikácie tak rob čo vládzeš a na čo máš chuť.

hopeja
13. júl 2018

Ja som tak cestovala do 30tt každý deň, hodinu a pol cesta tam a to isté cesta späť, bez problémov

zuzka38
13. júl 2018

@dorry26 kto ta strasi?

guiseppinka
13. júl 2018

Ake otrasy na kolajniciach? Precestovala som statisice kilometrov od decka do teraz a jedine co ma napadlo, tak otrasy ak vlak ide cez vyhybku... aj to pred stanicou uz ide pomaly a v nove vozne su luxus v porovnani so starymi... btw. cestovala som v 8. mesiaci 4 hodiny vlakom a predtym 2 autom...

Niekedy mam pocit, ze pozitivnym testom odide zene sedliacky rozum

dorry26
autor
13. júl 2018

@zuzka38 zname co maju tehu za sebou vraj je to nebezpecne. Popritom mi to pride ako blbost kedze autom v pohode prejdem. A myslim ze tie otrasy su v aute horsie

dorry26
autor
13. júl 2018

@guiseppinka nemyslela som to v zlom 🙂 som prvorodicka a niektore rady od ludi dokazu vystrasit ked su na dennom poriadku. Pardon

pat92
13. júl 2018

Ja som 25tt a denne cestujem 2-2,5 hodiny vlakom do práce, vlak je úplne v pohode... v aute je oveľa viac cítiť otrasy ako vo vlaku

guiseppinka
13. júl 2018

@dorry26 to nebolo myslene priamo na teba, ale celkovo, lebo co tu clovek cita a mozem toto a tamto?

yanni
13. júl 2018

No moje nervy. Stale tieto otazky.uz ich je Plny net.
@dorry26 Riad sa zdravym rozumom. Prvorodicka neprvorodicka. Co by ti mohlo uskodit? Do roboty nechodis? Ani po schodoch? Ake otrasy? Ja som chodila vlakom denne ca. jednu hodinu ta a jednu naspät do roboty pocas celeho tehu s copanou. Do 25. tt som este behavala 5-10 km viac krat tyzdenne. V 34. tt som este letala 7 hodin, v ca. 22 tt isla sama autom na SK 800 km ta a o ca. tyzden 800 km spät.
Ved pouzivaj rozum. Este raz, co moze uskodi? Ked budes mat viac deti a budes tehotna, nebudes sa o ne starat, lebo "otrasy"? POdla veku dietata, aj s velkym bruchom budes musiet za dietatom pobehnut, ho zdvihnut, nosit, prenasat atd.

beky1813
13. júl 2018

Tiez som bola prvorodicka a nebala som sa kazdeho prdu a "dobre" mienene rady dim brala jednym uchom dnu a druhym von. Nechapem, ako sa moze niekto takto vystresovat na zaklade reci

nietzsches
13. júl 2018

Moj muz vravi ze ak zijes v Japonsku kde vlaky chodia 300 km/h tak radsej nie.

janulka2811
13. júl 2018

Môžeš normálne i ja som cestovala vlakom v 6.mesiaci a úplne v poriadku nerobilo nič problem.

senta_sofia
13. júl 2018

@dorry26 tym co ti to povedali, zrejme ublizilo nieco ine, ale na hlavu...

katelina77
13. júl 2018

Veď ale vlakom to máš ešte viac pohodlnejšie ako autom menej aj natriasa😁 neboj sa a nerieš všetko keď si tehotná bude to ľahšie😊

veronikaszabova
13. júl 2018

@yanni 100bodov 🙂

nelinka888
13. júl 2018

To by potom každá tehotná žena musela celých 9 mesiacov sedieť doma na gauči 🙂 Nepreháňaj prosím

kikina84
13. júl 2018

@dorry26 vlaky a lietadlá sú najpohodlnejsie dopravné prostriedky..ja inak ani necestujem..teraz sme sa vrátili z Poľska cesta trvala 5 hodín ani som nevedela že idem..myslim že pokiaľ nemáš lekárom stanovené že sa nesmieš ani pohnúť..vlak ti určite neublíži 😉

minttu
13. júl 2018

@dorry26 Pokial sa nechystas na ten vlak nastupovat a vystupovat pocas jazdy ako v Slunce seno, tak by snad "otrasy" ublizit nemali 🤔

kikina84
13. júl 2018

@minttu 😁😁

karin1905
13. júl 2018

V pohodke som s dcerou cestovala vlakom do 39tt do skoly, so synom autobusom tyzden pred porodom dlhsiu trasu (cca 2hodky)...auto som soferovala este den pred porodom pri oboch tehotenstvach...nie je to bohvieko pohodlne a prijemne ale ak sa citis ty v pohode, tak preco nie?🙂Tehotenstvo nie je choroba, ako ti baby pisu a 24tt by som vobec neriesila a sla pokial sa necitis tak ze sa zachvilu rozpadnes niekde cestou

sticker
charlie1980
16. júl 2018

@dorry26 Nie, nemôžeš ! Nehýb sa a nevychádzaj z domu, nesed pod lustrom.

matayka123
17. júl 2018

Neboj sa cestovať môžeš...sice ti to bude trocha neprijemne ale určite to zvládneš..babätko bude na 100% v bezpečí!🙂☝️

dorry26
autor
18. júl 2018

dakujem 😊 otazku som nemyslela zle ale chcela som len pre upokojenie vediet ze ci sa ludia co do mna hustili ze nemozem to a nemozem tamto ze su to hluposti ako som si aj myslela snazili byt zaujimavy a pliest mi hlavu a zbytocne ma stresovat 🙂 kedze vidim ze niektore z vas ste sa tu do mna pustili a nerozmyslali ze ja taky nazor nemam a potrebovala som to iba potvrdit ze nic nieje zle na tom tak ako mi tvrdili dane osoby tak sa hlboko ospravedlnujem ze som sa vas dotkla a myslite si o mne taku vec 🙂 dakujem za pomoc kazdopadne vsetkym 😊