Čo mi pomôže na pálenie záhy v 28. týždni tehotenstva?
skusila som uz asi vsetko..od jogurtov, citronovej stavy ,a ine... aj pirule od lekarky, ktore mi nezaberaju... uz ani spavat nemozem koli tomu.. je to pre mna velmi neznesitelne a neviem co mam robit.. som v 28 tyzdni a je to cim viac horsie a horsie... dakujem za rady
u mňa zabralo mlieko, veľmi sa mi uľavilo. No a až tak mi zachutilo, že som na posedenie vypila celý liter. Po pôrode ani náznak pálenia. A ku koncu tehu som spala skoro posediačky
mlieko a maalox tablety
mne zaberal studené mliečko ... 😎
Musíš to zvládnuť ... aj toto je príznak tehu ... 😀
skus vysadit kyselinotvornu stravu a prejst na zasaditu a netreba ti ziadne lieky a aj fatru tu uz spominali, ta je dobra. na nete je toho vela ohladom zasaditej stravy.
ja som stale pila fatru, to pomahalo 🙂 ale najviac pomohol porod 😀 😀 😀
ak mozem poradit,tak tabletky gastrocynesine 😉
Spytaj sa gynekologicky ona ti nieco mozno poradi...
MALOX
lúpane mandle
soda bikarbona alebo citron. Je to síce také paradoxné, ale citron pôsobí zásadito aj keď je kyslý
Ked som cakala dvojicky velmi ma trapilo palenie zahy,vyskusala som vsetko mozne a nic mi nezabralo,ale potom mi niekto poradil FATRU a naozaj funguje a tak som sa az do konca nou nalievala..je na to uzasnaaa,odporucam velmi
no mne pomohlo mlieko, ciste biele burizony alebo fatra 🙂 vyskusaj mne to zabralo
Ja si dávam Talcid skoro po každom jedle. Takže veselo aj 3x denne. Záha ma páli zo všetkej vári, sladkostí, čajov, citrusov. Ideálne sú pre mňa suché rožky a nekyslé jablká, ale na tom sa existovať do nekonečna nedá. Teraz idem najbližšie skúsiť Mätový čaj, ale pochybujem že pomôže. Tums mi zaberal zo začiatku, ten je slabší ako Talcid. Ale aj po Talcide je treba si sadnúť. Najhoršie je prehýnanie sa do predu. A naozaj jediné čo nakoniec zaberie je pôrod. Mám to vyskúšané pri pvej. Vtedy som nebrala nič, len som chňapala do seba všetky "osvedčené" babské rady a absolutne nič nezaberalo. Bolo to maximálne zúfalstvo.
budes mat vlasate mimco 🙂 ja som mala tiez prestrasnu zahu,a ked som sa nehodou sklonila bolo mi az na vracanie z toho,a taktiez som vyskusala vsetko..!!!!...ale vies co mi zabralo BYSTRINKA,taka ta sumienka,neskutocna vec skutocne,a vsetkym odporucam aby ju vyskusali,kupis ju normalne v potravinach Jednote
mne pomohli lupane mamdle,hrozno..v lekarni som si kupila taky maly sacok proti zahe-Gastotuss a ten mi velmi pomohol pri najvecsich bolestiach-pri paleni zahy.. 😵 😵
ja som mala taku zahu, ze pokym som sa kazdu noc o druhej nevyvracala mysela som, ze umriem 😢 hnus, a jedine, co mi pomahalo bolo mlieko, ziadne tabletky, len mlieko, za den som vypila aj liter, a vzdy v noci som mala pri sebe sialku a ked mi bolo zle, napila som sa, tak to vyskusaj, ale az do porodu ti to urcite neprejde, da sa to len zmiernit, vela stastia prajem 🙂
Asi najviac Fatra aj to len ciastocne, Gastrotus vobec, ani mandle....Mala som ju prisernu
Ale v podstate po porode po zahe ani stopy.....
rennie zaberali perfektne. soda bicarbona sice pomoze rychlo a ucinne, ale navodzuje este vyssiu kyselinu, takze bludny kruh. v lekarni najdes viacere pripravky, uz tu spominany gaviscon a ine podobne blbosti
Mne vzdy pomoze bud jablcko alebo pohar mlieka :o)
talcid
alebo pukance
hehe mna palila zaha brutalne cele tehotenstvo a maly sa narodil skoro bez vlasov 😀 cmulala som take tabletky na palenie zahy sem-tam. neviem ako sa volali,ale pomohli asi tak na 10 minut. Rovnako tak ako Fatra, pukance,mlieko.........vsetko pomohlo na chvilu.hlavne nie ziadne citrusy, tie su na zahu zabijak. Mne bolo horsie z citrusov, citrusovych dzusov,zeleneho caju a asi zo vsetkeho co som zjedla.Skus jest trosku castejsie a v mensich porciach. A uz len vydrzat 😉
to iste, co aj v 27. tyzdni tehotenstva.
FATRA
Ja som asi skusila vsetko. Vyhralo jednoznacne mlieeeeeeeeeeecko, nemusim, ale vtedy som ho vypila na litre za den. Nestacili chodit zasobovat. Ked sa minalo uz som chytala paniku, tak bezali dozasobit... 😀 Mala som pri oboch a obe vlasate 😀 .
Mandle, ovsene vlocky vo vode, mala lyzicka Coca Coly a cajova lyzicka horcice.
Ja som si kupila klasicky v lekarni TUMS a zabral.. odvtedy som ho mala stale so sebou vsade, este aj do porodnice som si ho brala... a zabral aj mojej spolubyvajucej v porodnici
mne zaberaju pukance klasicke nie sladke a potom tie psenicno razne chlebyky suchare . ked chces skus a z lekarne je velmi dobry helicid ale ci to mozu tehotne to neviem nastuduj si alebo sa spytaj v lekarni. 🙂
Fatra 😉
mne pomohla len lyzicka horcice a zaha sa mi zhorsovala pri kecupe alebo teplom caji.

mne dali u gynkologa sirup Gastrotuss a je naozaj vyborny, po nom nemam tieto potiaze vobec, som v 40 tt a teda zaha ma trapila poriadne, najma tieto posledne tyzdne....