Fyzická námaha v druhom trimestri
Ahojte dievčatá,
v prvom rade, si prosím ušetrite výčitky, už tak som z toho dosť zhrozená a sama som si veľmi dobre uvedomila, že to, čo som urobila bola totálna hlúposť a bolo to odo mňa veľmi nezodpovedné.
Som v 24 tt, nebudem vysvetľovať prečo, sama neviem čo mi to napadlo, ale sama som povynášala zberné nádoby na odpad pred bránu… ťažké…
Teraz sa obávam, či som si tým neuškodila. Prosím upokojte ma..
Nie. Pracujem fyzicky uz druhe tehotenstvo kym sa to da. Ak sa necitis dlhodobo nekomfortne a nemas rizikove a zvladas taketo veci nestresuj.
Niesi chora preboha.
Tvoje prve tehototenstvo? Keby si mala viac deti, tak vlacis oooovela tazsie 🙂
Asi si tie plne nadoby neniesla v rukach? 😀 tipujem ze bud maju kolieska, alebo si ich "odkrutila" ako to robia smetiari - na tom nejaku extremnu namahu nevidim. Pokial ta nic neboli je to uplne v poriadku.
Nie nemajú kolieska, ani som ich netočila, sú to tie klasické kuka nádoby, neviem ani vysvetliť ako som ich niesla, oprela som si ju o bok a na váhe druhej nohy som ju vyniesla… mám už dcéru, kt. má cca 15kg, ale toto bola určite ťažšia váha tak asi preto ma to tak dostalo teraz…
Nebolí ma zatiaľ nič, len trošku kĺb tej namáhanej nohy… tak snáď budeme s bábom ok.
Dík dievčatá, trošku som sa ukľudnila, snáď bude všetko ok
Ale prosim ta, to nie je ziadna velka vaha. Ak by ta nieco zabolelo, alebo si natiahla sval, tak by si s tym prestala hned.
Nase babky na poliach, ved to poznas...netrap sa tym, telo ti povie, ked to prezenies.
Nosím 20kg syna každý večer do postele 🤷♀️bez výčitiek. Nie som z cukru ani na smrteľnej posteli len tehotná 😉
Ja som nosila tačky s drevom do pivnice a malej sa nič nestalo a už som bola v druhom aj tretom trimestri ale asi to bol risk čo už život na dome a dedine je taky treba sa starat aby bolo teplo
Ak sa citis dobre, neries to. Ja som bezne nosila 13kg syna, aj behala za nim. Dokonca som spadla zo stolicky, kopol ma do brucha.... No, to sa stava. Sadni si, oddychni si. Ak ta nic neboli, neries.
Tvoje telo je zvyknute, neboj sa.

A bolí ťa niečo?
Ja som v tehotenstve presúvala nábytok, bežne nosila 17kg brániace sa dieťa a všetko bolo ok.