Je vaginálny ultrazvuk vhodný aj v druhom trimestri?

kittyna5
25. mar 2020

Ahojte, za chvíľu idem k doktorovi, lebo mám bolesti brucha. Som v 18 týždni. Objednal ma do ambulancie kde má len ultrazvuk, ktorý sa robí zo spodu, nemá tam ten klasický cez brucho. Je to vhodné, aby mi robil taký ultrazvuk, keď už som v druhom trimestri, alebo mám odmietnuť?

Ďakujem

lenka2710
25. mar 2020

@kittyna5 ahoj, ja si pamätám, keď som bola prvýkrát tehu, že mi robil aj zo spodu v tom 20-22tt, už neviem kedy presne to bolo a nič sa nestalo! Teraz mi robil len cez brucho, zo spodu len na začiatku tehu

kittyna5
autor
25. mar 2020

@lenka2710 tak hádam vie čo robí, aj keď niekedy z môjho doktora ten pocit nemám. Preto som sa radšej spýtala tu, aké má kto skúsenosti. Ďakujem 🙂

brita7777
25. mar 2020

ja by som nesla, podla mna to normalne neni, je to zbytocne neprijemne, vymenila by som doktora za doktorku, sorry, ale muzi nemaju absolutne potuchy cim zena pri tehotenstve a porode prechadza
specialne ked nemas dobry pocit
tento ultrazvuk by sa mal tiez robit iba v pripade podozreni na krvacanie a ine komplikacie..
mas komplikacie ?

kittyna5
autor
25. mar 2020

@brita7777 áno mám, už týždeň mám bolesti brucha a občas mi bolesť vystreluje až do rozkrku. No doktor si našiel čas na mňa až dnes 🤦🏻‍♀️ a to ho mám zaplateného, bohužiaľ tá starostlivosť tak nevyzerá. Snažím sa dostať k inému, no neviem sa s ním nijak spojiť. Hádam to bude ok a nič vážne

brita7777
25. mar 2020

tak ak mas komplikacie v tom pripade by som nevahala..ak nemas doveru, zmen ineho doktora ak mozes

kiki68
25. mar 2020

Ale skrz tieto problemy sa robi prave tento typ usg, moj lekar ma pozera normal cez brucho od 14tt, ake tymto vaginalnym pozeral prave v 18tt ked som mala drobne krvacanie, ze od coho to je. S tym vidi dobre krcok aj polohu placenty. Vobec sa toho neboj. Pred tyzdnom mi tiez zase tymto pozeral krcok a placentu.

gabika128
25. mar 2020

Ak sú nejaké problémy dr si to lepšie overí vaginálnyn ultrazvukom, mne robila dr zakaždým aj aj, lebo placentu som mala nízko a vždy sa ma opýtala či to môže aj zospodu skontrolovať. Nič nepríjemné na tom nie je.

brigib
25. mar 2020

@kittyna5 ja som tiež chcela meniť, lebo mám pocit, že môj lekár zaspáva pri vyšetreniach. No kvôli covid-19 sú stým tažkosti. Hlasila som sa U jednej(chvália tú lekárku) posielala ma môjmu lekáru(Starému) späť na vyšetrenie a nech potom prepošlem údaje?! Čo, prosím?! 😂😂 ja som chcela prejsť, lebo som s vyšetrením nespokojná a posiela ma späť k staremu. Odpoveď som mala kvôli covid 19 sú prísne opatrenia. Tak teraz to nechávam tak, budem viac vyžadovať presnejšie vysvetlenia a potom keď táto situácia pominie idem ďalej.

veronika1234512345
25. mar 2020

No ja neviem. Mňa v 13tt na klinike vyšetroval cez brucho a môj gynekológ na poradni zo spodu a palpačne. Takže neviem ako to bude najbližšie.

zussane
8. máj 2020

na začiatku v dakom 3 týždni od spodu sonom aj 11 týždni najprv cez brucho Sono a aj sonom od spodu..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre