icon

Kontakt s mačkou v tehotenstve

5. sep 2022

Ahojte, od rodinného známeho sme nedávno dostali mačku, teda moji rodičia. Som v 20. týždni tehotenstva a chodím k nim raz za mesiac na víkend. Chcem sa opýtať, aký kontakt s mačkou predstavuje riziko? Mačka je väčšinu dňa von, len na noc alebo v zlom počasí ju rodičia pustia do pivnice alebo garáže. Cez garáž však prechádzame všetci, keďže je tam hlavný vchod do domu. Mačku obchádzam, maximálne okolo nej prejdem, nehladkám, neberiem na ruky, nijako sa nepribližujem. Jediná vec, ktorá mi vadí je, že mačací trust neskutočne smrdí a v tehotenstve ma z toho napína.

Strana
z2
mimi2120
7. okt 2022

Nechcem byt vulgárna ale to by si musela zjesť jej hovienko😄. Neboj sa.

martul
7. okt 2022

@lulaby1982 má juj jej mama, kde ide raz za mesiac a mačky sa ani nedoktne, kde sa podel zdravý rozum. Obhajujes psov ale to tiež nie sú sterilní, viac či menej ale sú. Tak ako má byť opatrná? Zavrieť sa do vákua?

cacianka
7. okt 2022

Veď to neoblizuješ. Si iba tehotná, nie dementna, tak nestresuj.

zuzanalila20
7. okt 2022

Ja by som ju preventívne nechytala, a hlavne nejedla tepelne neupravené potraviny zo záhrady, žiadne šaláty napríklad. Takto mali mačku svokrovci, keď som bola prvýkrát tehotná, mačka nonstop vonku, to môžem ísť rovno obchytkávať diviaky alebo líšky. Teraz síce mačku nemajú, ale nemajú ani kameru, aby nonstop sledovali, či jedna z mnohých mačiek so susedstva neobkakala záhradu 😅 čiže neuvarenú zeleninu u nich nejem, všetci to chápu. Možno preto, že svokra toxoplazmozu ako tehotná mala, tak to neberú na ľahkú váhu. "Nulové riziko" to rozhodne nie je.

zuzanalila20
7. okt 2022

@mimi2120 Áno, mačací trus. Napríklad mikroskopické množstvo na uhorke zo záhrady v šaláte, skutočne nie celý výkal predsa, tak to prosím nezosmiešňujme. Ver mi, že by si tehotná toxoplazmozu nechcela mať, to radšej nech je autorka prehnane opatrná, mačka to iste nejak predýcha.

zuzanalila20
7. okt 2022

@zorkahorka Prirodzené protilátky získame len kontaktom s patogénom, čiže by autorka musela prekonať toxoplazmózu. Kontaktom so zdravou mačkou žiadne protilátky nezíska.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2