Lietanie v tehotenstve

majka991
14. mar 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte niektorá skúsenosti s lietaním v tehotenstve. Pozerala som na to a všade uvádzajú, že v 2.trimestri je to ešte možné, inak nie. Je potrebné mať nejaké potvrdenie od lekára? Chceli by sme ešte stihnúť dovolenku. Ďakujem

e1i
14. mar 2022

@majka991 do 28tt mozes, po 28tt jedine s potvrdenim od lekára.letecke spoločnosti maju na to formuláre. Fit to fly form. Po 34tt vobec uz

tara42
14. mar 2022

Ja som letela v 5.mesiaci a žiadne potvrdenie som nemala. Tehotensku knižku som si preistotu zobrala.

mamina0078
14. mar 2022

Mam skúsenosť ale kazda spolocnost ma iné podmienky niekde stačí tehu knižka inde od určitého týždňa aj potvrdenie

janne318
14. mar 2022

@majka991 v ktorom TT budeš letieť? A kam?

aliaray1
15. mar 2022

@majka991 letecke spolocnosti maju roznu podmienku - iny maximalny mesiac tehu

majka991
autor
15. mar 2022

@janne318 v 21.týždni, 4 hodiny letu do Egypta

janne318
15. mar 2022

@majka991 ak máš (a budeš mať) bezproblémové tehotenstvo, let zvládneš. Treba veľa piť - vzduch v lietadle je veľmi suchý, no pocitovo to môže klamať, pretože pri teplote 20 - 21°C človek príliš nepociťuje smäd. Vždy keď to bude možné, prejdi sa po palube. Zámerne píšem "vždy, keď to bude možné", pretože počas celého letu to zrejme možné nebude. Medzi Európou a Afrikou budete totiž prelietať fakticky troma podnebnými pásmami (mierne teplejšie - subtropické chladnejšie - subtropické teplejšie), zároveň medzi dvoma tektonickými doskami a v pásme, kde môže fúkať z jednej strany vietor západný a z druhej východný, čo je cítiť najmä pri pobreží. Toto všetko sú markanty, ktoré môžu spôsobovať turbulencie, počas ktorých (alebo pri riziku ktorých) zapnú piloti signalizáciu bezpečnostých pásov a nedovolia Vám chodiť po lietadle.
Čo sa výberu miesta dovolenky týka - toto je samozrejme na osobnom rozhodnutí každého, no osobne by som v 21.TT volila inú destináciu (je to však len môj subjektívny názor).
Prajem šťastný let a príjemný pobyt. 🍀

lacibo
20. mar 2022

@majka991 ja som bola 4 krat tehu ale porody len 3, to tehu ktore sa skoncilo potratom v 6.tyzdni bolo akurat to, cez ktore sme v 5.tyzdni leteli do Grecka..tyzden po lete domov som potratila...ja neviem ale doteraz som presvedcena o tom, ze mi to let zapricinil..ale samozrejme sa to dokazat neda..v ostatnych 3 tehu vobec ziadne komplikacie, porody v termine, vsetko ok..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre