icon

Meno pre dievčatko

annaandrusova
8. jan 2018

Ahojte kazdy názor si cením a chcela by som nejakú inšpiráciu nabrať pri výbere vhodného mena pre moju princeznu.Kludne môžu byť aj netradičné mená komu sa čo páči .. ďakujem za každé meno určite mi to pomôže lebo je to premna ťažké .. a keďže mám troch chlapcov 😂 neuvažovala som veľmi o dievčenských menách .. 🤗 no teraz už nadtym rozmýšľať môžem a začať pomaličky vyberať.. 🤔

andula77
8. jan 2018

Bibiana

andula77
8. jan 2018

Podla nas ku priezvusku sa hodilo super...Bibiana Branicka. Aj ja som Anna a dcerke by som to meno nedala ake niekedy hej tak zo zartu poviem "BibiANNA alebo BibiANKA" ;) chalanov mam Jakuba a Jerguš. Na Bibku som si musela pockat, do tretice sa podarilo 🙂

drobcek89
8. jan 2018

Tak baby presla som vsetkych 7stran krasne mena maju vase lasky 🙂 ja ako dieta som chcela bud Magdalenu alebo Natashu doma mam synceka Antona a teraz čakáme dievčatko ešte ked som nevedela.ze som tehu tak ma strašne oslovilo "stare" zabudnudte meno Regína tak s mužom sme sa zhodli na prvu supu a ine ani nepripada do uvahy.Aj ked rodina sa nas snaží este presvedcit 🙂 inak ja Som Otília

baaambulkaa
8. jan 2018

máme Lindu, chcela som Hanu, potom Adelu a nakoniec som objavila toto meno, ktoré ma zrazu strašne oslovilo, nikdy predtým som sa nad ním nezamýšľala a už si iné ani neviem predstaviť 🙂

domini4
8. jan 2018

Ahoj ja mám Lujzu ;)

mirro
8. jan 2018

@zuzada29 aj my máme Dorotku,pre mňa najkrajšie meno na svete 🙂

mina152
9. jan 2018

my máme Jasmínku, to bol jediný kompromis, na ktorom sme sa s manželom zhodli, hneď, ako sme vedeli, že to bude dievčatko, začali sme ju už v brušku oslovovať Jasmínka, neskôr sme meno chceli zmeniť, ale žiadne nám už nepasovalo a som veľmi rada, že sme pri ňom zostali, lebo tej našej sa neskutočne hodí🙂
ale v zozname som mala: Olíviu, Rebeccu, Leu, Leonie, Noemi, Ariannu (taká obmena môjho Adriana), moje vysnívané mená boli Liliana a Tadeáš, ale vydala som sa do rodiny, kde sú už tieto mená obsadené, takže duplovať nebudem😉

lulu369
9. jan 2018

U nás bola dohoda, že našim detičkami dáme mená po nás, takže dcérka je Lucia, syn Štefan. Problém nastal keď som otehotnela s mladšou dcérkou, zhodnúť sa na mena trvalo veľmi dlho, nakoniec to vyriešila naša Lula a vybrala sestričke meno - Diana

anka772
9. jan 2018

My máme Charlottku ale krásne jej aj Melissa alebo Isabell 🙂

ivanameskova1
9. jan 2018

my máme chalanov Filip a Adam, majú rovnake samohlasky ii a aa, dievča sme rozmyšlali Agata, aaa

meandbaby
9. jan 2018

Este ma znama Johanku a Margetku. Aj Katku uz nedavaju vobec.

artemiss1
9. jan 2018

@annaandrusova daj potom vedieť pre ake si sa rozhodla 🙂 ešte ma napadlo Zoe, Charlotte, Jessica, Klaudia, Vanesa, Alina, Calistra ,Viktoria,Sandra,Alysa,Nicol,Yasmin,Amanda,Miranda ,kamoska ma Neliu nie Nela ale Nelia. Tiež hľadám meno takže som toho pozrela neurekom 🙂

laura1804
9. jan 2018

My mame Elizabeth Maria a este mam nachystane Timotea Laura, alebo Loriana Anna. Paci sa mi aj Livia, Lara, Jasmina 🙂

timotea244
9. jan 2018

@laura1804 kombinácia mien Timotea Laura je nádherná 😉

viskupovaandrea
9. jan 2018

My mame Natáliu inak mame v rodine mena : Silvia, Andrea, Maria, Lucia, Leopoldína, Valika, Olika, Janka a to je tusim vsetko 😄

annaandrusova
autor
11. jan 2018

@laura1804 kraasne

andula77
11. jan 2018

@annaandrusova dnes mam meniny Malvína. To meno poznam len z detskej knizky a neviem preco pripomina mi sladke jablcko...keby mam dalsiu dcerku tak by som asi zvazovala toto meno...aha, pockat, nalej mi vina Malvina nech mam....no, uz sa mi az tak nepaci haha. Ale nie, krasne je! 😉

rebekav
11. jan 2018

My mame terezku a vsetci maju zakaz volat ju Terka😂

vegetarian13
11. jan 2018

ahoj, my mame Izabelku, ani neviem ako sme k tomuto menu prisli, ale kazdy nam ho chvali, ake krasne meno......aj ju tak volame, velmi nepouzivame skratky 🙂

ftinka
11. jan 2018

Ja mam doma Lindu a Alicu a cakame asi tretiu babu a ja som beznadejna 🙈 vela mien teraz leti, opakuje sa, to moc nechcem. Nezijeme na sk, takze by malo zniet v kazdom jazyku rovnako (u Alicky to sice nevyslo, ale pasuje sa s tym dobre 😉). Zvazujem Zoe, ale nie som s tym stotoznena...

zuzikak
11. jan 2018

Mne osobne sa paci Linda, Alexandra, Izabela, Alzbetka, Natalia ale nakoniec sme sa s manzelom dohodli a mame Kristinku 🙂

peggynuska
11. jan 2018

Ja som dlho.chcela Ester, ale nakoniec môj syn vymyslel že nech sa volá Radka, nie Radoslava atď, jednoducho Radka. Takze mam.doma Olivera a Radku.❤

nicolas111
11. jan 2018

Ahoj, a čo tak Klaudia... to meno som tu zaregistrovala iba 2krát. Je to veľmi pekné meno a hlavne nie je tuctové. Ja mám Klaudiu a je jediná na celej škole... V našej dedine je ešte 1 Klaudia ale tá má už 28 rokov. Mám ešte Nikolasa a teraz čakáme tretie a tiež mám problém s dievčenským menom.
Deti vybrali Tamara a Natália.... To sa celkom hodí, len už ich je tiež kopec...
ďalšie tipy Tamia, Amelia, Sofia, sesternica má Leonie.. Mne sa hlavne páčia také mená, ktoré sa nedajú povedať škaredo Jana, Tereza, Mariena,

nicolas111
11. jan 2018

@rebekav aj mne sa páči Terezka, ale aj tak ju budú volať v škole Tereza, tak to radšej nechcem...

lacibo
12. jan 2018

áno ja tiež súhlasím s názormi, že meno sa má vyberať aj podĺa charakteristík - my sme chceli milú a múdru dcérku, preto Ana Sofia - a úplne to vyšlo😉..ale teraz vážne..to ako ju budú volať ostatní záleží od toho, ako sa bude predstavovať, s tým by som si ťažkú hlavu nerobila...k tvojmu priezvisku sa hodí obrovské množstvo mien..závidím..😅

annaandrusova
autor
12. jan 2018

@lacibo chcem pre svoju lásku vybrať meno ktoré ju bude vystihovat a samozrejme aby jej pasovalo a žeby sa páčilo aj nám

alicka850
12. jan 2018

Ja mam nataliu, ale uz by som take frekventovane meno nedala, hoci vtedy ich este tolko nebolo. Ja som Alica a hoci som ako dieta to meno neznasala, cim som starsia, tym viac ho ocenujem.Som siroko daleko jedina 🙂 Mne sa hlavne nepacia tie infantilne mena ako Jasminka a podobne, co vyzneju pekne na malom copatom dievcatku, ale ked bude mat 50 rokov, bolo by to pre mna zvlastne. Ja ak by som hlavne vylucila top 10 mien, co sa davalo za posledne roky a pravidelne sa opakuju a vybrala menej typicke meno. Mne sa paci napriklad Eva, Zina, Zoja, Juliana, Beata,Darinka, Šarlota. Nastastie kazdy sa moze rozhodnut podla seba a svojho vkusu 🙂

tami2014
15. jan 2018

@ivanameskova1 krasne mena ste dali. Ja som zatazena na meno Adam. Doma mi vsak nepreslo a tak mame Filipka 🙂

kvetakinderko
15. jan 2018

Ja už mám Nelu a Terezu, dajú sa aj rôzne a pekne zdrobňovať.. . Ak by mala byť ďalšia baba, tak Lívia alebo Melánia.

ivanameskova1
15. jan 2018

@tami2014 presne naše mená, a dievčenské ste mali aké vybraté? my pri Filipkovi Elišku a pri Adamkovi Agatku