icon

Menšie bábätko na sone

18. okt 2021

Helou,zaujimalo by ma,ci ked je bábätko v bruchu menšie napríklad o týžden,ci je možné ze sa aj neskôr narodi,cize nie na vypočítany termin podla menzes,ale o ten týžden neskôr??

pralinka25
18. okt 2021

a v ktorom tyzdni?
u nas zacal rast stat v 35 tt

autor
18. okt 2021

@pralinka25 a dobehlo potom bábätko ten rast?preco sa to deje ze prestane rast?

cimage
18. okt 2021

Ja som mala zhruba v 11tt o tyzden mensie, teraz v 20tt je o den vacsie, takze dobehlo, dokonca predbehlo termin podla ms. Mne pri dvoch detoch dali termin podla ms a zhruba to sedi. Malokedy sa dieta narodi presne na termin. Tretie ma uz treti termin, ani raz sa nestretli ms a utz. Vzdy tam je rozdiel par dni.

ailiba
18. okt 2021

Môže, ale aj nemusí. Treba si uvedomiť, že bábätko je veľmi maličké, stačí, že ho lekárka trosku horšie pomera, pomýli sa o pár mm a už vyjde rozdiel. Vôbec to nerieš. Mne väčšinou vyšlo babo o týždeň väčšie a pritom sa narodil v termíne a bol akurát.

pralinka25
18. okt 2021

je dolezite aj v akej casti tehotenstva. ak je to na zaciatku moze to byt posunutou ovulaciou, alebo je babo tak inak ulozene ze sa zle zmeria. ked je rast ukazkovy a zrazu zacne zaostavat moze byt pricin viac. jedna z nich je ze problem so zasobovanim zivinami moze byt zazenina v snure alebo priskrtena snura alebo ma problem maternica placenta kadeco. to uz musi lekar zhodnotit urobit prietoky a tak. a moze to byt aj ked rodicia su mensi.
u nas to bolo uz ku koncu a nedobehlo. 3 tyzdne na velkosti stal a tlacili na mna ze ho uz vyberu. nakoniec sa vypytal sam v 38tt s vahou 2790 nebolo to tak malo ale v porovnani so surodencami to bolo menej. nezistili preco rastol menej. ale teraz ma rok a stale je mensi ako jeho surodenci. je na spodnej hranici vahy aj vysky napriek tomu ze papa ukazkovo.

konikkon
18. okt 2021

Málokedy sa dieťa narodí v termíne. Odchýlka je +- 2 týždne. Najpresnejšie meranie je v 12tt, vtedy ti lekár aj stanovil termín pôrodu a podla neho sa riad. Vo výnimočných prípadoch termín lekár ešte môže neskôr posunúť. Každopádne stále je tam prípustná odchýlka 2 týždne. Dieťa narodené v termíne je od 38tt do 42tt.

nika_m
18. okt 2021

Nema to vplyv...moj syn bol podla usg mensi, narodil sa aj s vahou 2720g a to som prenasala 5 dni po stanovenom TP 🙂