Môže mačka ležať na bruchu tehotnej?
Ako to s tým je? Môže mi mačka ležať na bruchu a pradieť v 6 mesiaci môjho tehotenstva?
Sorry, ale keď sa pýtaš takú primitívnu somarinu, na to sa nijako inak ako primitívne reagovať nedá 🤷♀️.
@miriam11 pokial necistis macaci zachod holymi rukami tak sa ti od macky nic nestane
@veronika3110 to skor dostane z kontaminovanej potravy ako od macky
@nenne9 tsk som to aj napísala keď nevidíš..
Nič si z toho nerob. V dnešnom svete je toľko protichodnych informácií ze až a človek nemá už istotu v ničom. Ja som mala počas tehotenstva kocúra, MUDr mi radila ho dat preč, namiesto toho som mu dala urobiť testy na toxoplazmozu a co čert nechcel vyšiel ze akútne u neho prebieha. Kocúra som preč nedala, len som mu obmedzila pohyb do spálne. Nedostala som ju. Teda za mňa ak máš zdravú mačku, čo sa nemota kade tade určite môžeš 😉
Niektorí tu reagujú “sprosto”, lebo si sa nezmyselne opýtala. Prečo práve mačky sú tie nebezpečné? Nevieš… Rovnako si sa mohla takýmto spôsobom opýtať, či môžeš napríklad jesť z plastového tanierika. Alebo, či môžeš mať doma vo váze kvety. Ak vieš svoje obavy zdôvodniť, vysvetli to a “sprostých” odpovedí bude menej. Cítiš sa príjemne, keď Ti mačička leží na bruchu? Tak potom je všetko v poriadku a dovoľ jej to. Chcem tým povedať, že pokiaľ je zdravá, čistá a neporaní Ťa (rozumej neuhryzne, nepoškriabe), či nevyľaká, na bruchu Ti ležať môže. Aj priasť. Povery, prečo by nemohla, nepoznám a toxoplazmózu môžeš chytiť, keď ju náhodou má, len tak, že prídeš do kontaktu s jej výkalmi a potom si neumyješ ruky a dostane sa Ti to do úst. Mne moja gynekologička kedysi povedala, nech mačičkám nečistím záchod ja a nech si po kontakte s nimi poriadne umývam ruky. To bolo celé. Dcérku mi naša Baletka asi vyležala, lehávala mi na brušku a bola veľmi spokojná. Jediný následok, ktorý Ľubka má je, že zbožňuje mačičky. 😍
Moja gynekologická bola stará dáma, už je na dôchodku, povedala, základné hygienické návyky, necítiť záchod bez rukavic( ak ho teda najmä kto iný vyčistiť) a nepusinkovat. To u môžeš dostať skôr z neumyteho ovocia a zeleniny ako od zdravej mačky, ku ktorej pristupuje so zdravým rozumom😀. Moje deti majú tiež jediný následok, milujú mačky.
@veronika3110 prepac, omylom som ta oznacila, hej,hovoris mi z duse

Macka neublizi, toxo prenasaju iba male maciatka zo zlych podmienok. Inak je to skor neumyta zelenina a surove hydinove maso. Takze nech si macka pradie kolko chce. Vsak ked Ti to bude neprijemne, tak ju zlozis dole .