icon

Môže mačka ležať na bruchu tehotnej?

16. dec 2022

Ako to s tým je? Môže mi mačka ležať na bruchu a pradieť v 6 mesiaci môjho tehotenstva?

Strana
z2
kiki68
16. dec 2022

Macka neublizi, toxo prenasaju iba male maciatka zo zlych podmienok. Inak je to skor neumyta zelenina a surove hydinove maso. Takze nech si macka pradie kolko chce. Vsak ked Ti to bude neprijemne, tak ju zlozis dole .

yoxinka
16. dec 2022

Sorry, ale keď sa pýtaš takú primitívnu somarinu, na to sa nijako inak ako primitívne reagovať nedá 🤷‍♀️.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
malacibulka
Autor odpoveď zmazal
malacibulka
16. dec 2022

@miriam11 pokial necistis macaci zachod holymi rukami tak sa ti od macky nic nestane

yoxinka
16. dec 2022

@miriam11
Ale to nefunguje tak, že prejde okolo teba mačka a ty dostaneš toxoplazmózu. Nakaziť sa dá zo surového mäsa alebo je prenos možný mačacími fekáliami.

nenne9
17. dec 2022

@veronika3110 to skor dostane z kontaminovanej potravy ako od macky

veronika3110
17. dec 2022

@nenne9 tsk som to aj napísala keď nevidíš..

lb1984
17. dec 2022

Nič si z toho nerob. V dnešnom svete je toľko protichodnych informácií ze až a človek nemá už istotu v ničom. Ja som mala počas tehotenstva kocúra, MUDr mi radila ho dat preč, namiesto toho som mu dala urobiť testy na toxoplazmozu a co čert nechcel vyšiel ze akútne u neho prebieha. Kocúra som preč nedala, len som mu obmedzila pohyb do spálne. Nedostala som ju. Teda za mňa ak máš zdravú mačku, čo sa nemota kade tade určite môžeš 😉

mijunik
17. dec 2022

Niektorí tu reagujú “sprosto”, lebo si sa nezmyselne opýtala. Prečo práve mačky sú tie nebezpečné? Nevieš… Rovnako si sa mohla takýmto spôsobom opýtať, či môžeš napríklad jesť z plastového tanierika. Alebo, či môžeš mať doma vo váze kvety. Ak vieš svoje obavy zdôvodniť, vysvetli to a “sprostých” odpovedí bude menej. Cítiš sa príjemne, keď Ti mačička leží na bruchu? Tak potom je všetko v poriadku a dovoľ jej to. Chcem tým povedať, že pokiaľ je zdravá, čistá a neporaní Ťa (rozumej neuhryzne, nepoškriabe), či nevyľaká, na bruchu Ti ležať môže. Aj priasť. Povery, prečo by nemohla, nepoznám a toxoplazmózu môžeš chytiť, keď ju náhodou má, len tak, že prídeš do kontaktu s jej výkalmi a potom si neumyješ ruky a dostane sa Ti to do úst. Mne moja gynekologička kedysi povedala, nech mačičkám nečistím záchod ja a nech si po kontakte s nimi poriadne umývam ruky. To bolo celé. Dcérku mi naša Baletka asi vyležala, lehávala mi na brušku a bola veľmi spokojná. Jediný následok, ktorý Ľubka má je, že zbožňuje mačičky. 😍

som_realistka
17. dec 2022

Moja gynekologická bola stará dáma, už je na dôchodku, povedala, základné hygienické návyky, necítiť záchod bez rukavic( ak ho teda najmä kto iný vyčistiť) a nepusinkovat. To u môžeš dostať skôr z neumyteho ovocia a zeleniny ako od zdravej mačky, ku ktorej pristupuje so zdravým rozumom😀. Moje deti majú tiež jediný následok, milujú mačky.

nenne9
17. dec 2022

@veronika3110 prepac, omylom som ta oznacila, hej,hovoris mi z duse

feuille
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2