Môže mať moje dieťa priezvisko ako môj ex, aj keď nie je jeho?
Ahojte,
Som dlhsie rozvedena a mam jednu dcerku. Po urcitej dobe som stretla noveho partnera na zaciatku bolo vsetko pekne...problemy zacali, ked som otehotnela...partner dieta nechce...ale ja ano..vyvrcholilo to tym, ze sa odstahoval. Moja otazka znie kedze mam priezvisko po mojom ex manzelovi a po narodeni chcem, aby sa babo volalo po mne...nebude problem, ze sa bude volat ako moj ex? Dakujem za kazdu radu
volalo po mne..nebude to problem, ze sa bude vplat ako moj ex manzel?
Dakujem krasne za odpovede, rady a povzbudenie...viem ze bud si priezvisko necham...co by bolo dobre pre nas troch...budeme mat rovnake priezvisko, alebo sa vratim k dievcenskemu a moja bambulka sa bude volat inak ako ja a drobo...neviem je dost citliva...celkovo to nesie tazko, ze bol u nas niekto na koho sa citovo naviazala a teraz je prec...a je to moja vina... ☹
@christina_fink keď budeš mat dievčenské tak bude mat po tebe tvoje rodné priezvisko .
@christina_fink, prestaň si sypať popol na hlavu, čo sa stalo, už sa nedostane. Nevyrába dieťaťu ďalšiu traumu rozdielnymi priezviskami, ak si teraz po mužovi Mrkvickova a Mrkvickova je aj dcéra, bude Mrkvicka/Mrkvickova aj škvrna, čo sa ti narodí. Exa do toho vôbec nemotaj, je to tvoje priezvisko a priezvisko tvojej dcéry. V rodnom liste ex nebude, platiť alimenty tiež nie, nemá na priezvisko žiadne nároky ani práva, nekomplikuj si zbytočne zivot menenim priezviska pre (možné) fanty chlapa, ktorý ti ničím nie je.
Este raz dakujem 🙂 vsetko preboli...nie som zvyknuta sa stazovat...len teraz som rozcitlivena...hlavne vecer, ked mala zaspinka, keby tu hlavu som mohla vypnut :-/ uvidim este mam par mesiacov tak si to s tym priezviskom riadne premyslim.... 🙂

@evittam Kazdy nech ma ako mu vyhovuje, znama letela s dietatom na dovolenku z Viedne, ma ine priezvisko ako dieta, s chlapom su spolu, ale neletel s nimi a na letisku ju nechceli pustit, lebo nemala so sebou chlapov suhlas s vycestovanim dietata do zahranicia, tak jej ho tam musel niekde skenovat a posielat a ja neviem co, skoro ju porazilo..Takze vselico sa moze stat, aj ked sme v 21. storoci.. A mne by to proste vadilo, keby som sa volala inak ako moj syn, ani by som nikdy nedala dietatu priezvisko po otcovi, keby sme neboli manzelia..