Možný deň oplodnenia

leaanna
21. jún 2022

Ahojte tehuľky a maminky, chcela by som sa Vás opýtať, či mi viete poradiť ako zistiť možný deň pohlavného styku, keď mi podľa termínu pôrodu (1. november) vychádza deň oplodenenia na približne 7-8. február? Viem, že spermie dokážu prežiť aj dlhšie v pošve. Posledná menštruácia bola u mňa 25. januára a vždy som mala presný cyklus s výnimkou jedného ochorenia na covid. Je teda možné, že sme splodili bábätko v mesiaci február alebo už aj v januári?

barus26
21. jún 2022

@leaanna a nie je to jedno? každopádne ak ti posledná menstruacia začala 25.1 tak najskôr ste spolodli bábätko až vo februári

any_soj
21. jún 2022

@leaanna ahoj. Spermie prežijú max 5 dní, aj to len také extra schopné a pri super podmienkach (kvalitný plodný hlien). Vajíčko je schopné oplodnenia 12-24 hodín. Vieš kedy bola ovulácia? 7.-8.2 je podľa dátumu poslednej ms vyrátané alebo máš aj upraveny termín podľa sona?

zuzanka.zuzu
21. jún 2022

co si bridget jonesova alebo naco tato info?

leaanna
autor
21. jún 2022

@any_soj ten termín oplodnenia 7. -8. februára je vypočítaný podľa všemožných “kalkulačiek na internete aj podľa prvého dňa poslednej ms aj podľa termínu pôrodu, ktorý mi určili doktori.

leaanna
autor
21. jún 2022

@zuzanka.zuzu pýtala som sa otázku, čiže očakávam na ňu odpoveď a nie blbú otázku. Predsalen učíme svoje deti “Na otázku sa odpovedá odpoveďou.” Tak sa tým budeme aj riadiť hádam 🙂)).

leaanna
autor
21. jún 2022

@barus26 ja viem, že to nie je niečo podstatné, ale veľmi ma to zaujíma. Odmalička som bola tak zvedvá a ostalo mi to doteraz, tak sa pýtam na všetko, čo mi vŕta hlavou 😁. Ďakujem za odpoveď ❤️

any_soj
21. jún 2022

@leaanna kalkulačky sú nanic, teda povedia ti, v ktorom si týždni, lebo to sa ráta od poslednej ms, ale nemajú šajnu, kedy bola ovulácia a tým ani počatie. Keďže si už vo vyššom štádiu tehotenstva, v prvom trimestri by ti boli upravili termín pôrodu podľa sona, ak by bol výrazne (čojaviem týždeň) iný, než podľa poslednej ms (čiže ak by si ovuláciu mala výrazne inokedy než na 14.den). Takže to asi bolo cca toho 7.-8., kedy sa vaše dieťa počalo. Január isto nie, lebo to už by bol posun o vyše týždeň a teda na sone by na to boli upozornili. V prvom trimestri je sono v tomto presný ukazovateľ (potom neskôr už každé dieťa rastie individuálne rýchlo, tam už sú len odhady veľkosti, nie je sono presne.) Ak by ťa ale zaujímalo, z akého dňa boli spermie, tak to bez šance, nedá sa zistiť.

lienka.7
21. jún 2022

@leaanna no ja som si to prave kvoli tomuto, ze by som vedela presne znacila, ako sme mali sex aj teda ms (moj gynekolog zo mna odpadaval, ked som mu na preventívnych vravela ze ms bola ze tusim.. okolo a pod. 🤣)
Cize som potom presne vedela povedať, kedy boli malé pocate a plus mínus to aj sedelo👍😉
Inak odhadom je to ťažko takto u teba...

jaskolka
22. jún 2022

Tak keď si mala menzes 25. 1, tak vychádza počatie na február. Aj tak sa to nedá povedať lebo vôbec nemuselo oplodnenie nastať v ten deň, spermie vydržia nejaký čas.
Čiže pokiaľ to nebolo tak, že jediný sex v mesiaci, prakticky sa nedá zistiť, z ktorého styku bolo počatie.Teda ktorý, deň bol ten"D"
Aj preto sa dátum pôrodu môže upraviť podľa veľkosti plodu na ultrazvuku

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre