icon

Nadmerné priberanie v tehotenstve

22beba
1. mar 2012

Ahojte ... neviem či je tu takato diskusia lebo som nic nenaslaalebo či niektorá z vás mala takýto problem... ale prosim vás co mam robit ak nadmerne priberam? som v 24 tt a už som pribrala 28 kg a stále priberam... nie je to normalne pretoze sa prechádzam neprejedam sa nemam chute a uz citim aj zátaz na chrbát a začínaju mi opuchať nohy.... je mi to luto pretoze doktorka sa somnou vadi ze moje babo bude male a ja budem rozkysnuta.... co mozem robit? mam drzat nejakku specialnu dietu ? alebo dá sa to priberanie nejako zastavit? asi 3 mesiace pre tým ako som zistila ze som tehu som uzivala tabletky na chudnutie ALLI myslite si ze to moze byt aj tzv jojo efekt? už som fakt zufala.... uz si to vsima aj okolie a nie je mi prijemne ked za mnou chodia ženy a hovoria ako som užriadne pribrala nič už neoblečiem a nechce sa mi chodiť v leginacha okrem toho sa bojim toho že to už neschudnem ..... :( dakujem za prispevky

sisinka8
2. mar 2012

ahojte!kolko kil nechame v nemocnici po porode????ake mate skusenosti???napiste.dakujem!

bobi3
2. mar 2012

@22beba a na endokrinológii si bola? mňa pravidelne sledujú, aj keď som predtým nikdy nemala problémy, vraj v tehotenstve sa štítna žľaza môže nejako narušiť, ty to ani nemusíš pociťovať a začneš priberať... vysvetlila som to tak laicky, ináč neviem, ale iste mi rozumieš 😉 Možno by si mohla skúsiť zabehnúť za nejakou endokrinologičkou, veľa tehuliek takto chodieva a aspoň sú pod dohľadom 🙂 držím palčeky

sisinka8
2. mar 2012

@22beba ja som pribrala pri prvom tehu 15kil,teraz mam zatial+5kg ale priberanie zacina hlavne od20tt,nechcela by som pribrat vela....velmi tazko som zhodila nadbytocne kila po porode a bola som ztoho velmi zufala!vzdy som mala okolo55kil.treba si davat pozor iba co a kedy papame,treba obmedzit sladkosti,su to len prazdne kalorie ktore nepotrebujeme ani my ani nase babetko.treba skusit jedavat nizkotucne produkty napr.syry. 😉 preba sa hybat,chodit na prechadzky.

megi1989
2. mar 2012

Podla mna ked sa dobre citis, tak by to malo byt vporiadku. Ja som cellkovo pribrala tych 27 - 28kg - tiez som sa neprejedala, ale citila som sa dobre, doktorka mi nikdy nic nepovedala. Takmer vsetko uz zo mna zislo 🙂

zuzikkaa
2. mar 2012

@22beba no ja som sice nepribrala tak ako ty no pri prvom som mala +20kg a teraz mesiac pred porodom mam uz +17 a to sa tiez neprejedam,,jem najneskor o 7mej,snazim sa ist s krpcom von aspon 2x. no som po CR a uz ma tie jazvy dost tahaju a neda sa mi niekedy ani chodit 😒 😒
to priberanie vobec neovplyvnis,,telo si jednoducho robi podla svojej potreby a dietovat urcite nieje rozumne...a uz vobec sa teraz nestresuj tym ze ci tie kila zhodis. mysli pozitivne,, schudnes popri dietati a ani nebudes vediet kedy!!! a na doktorku sa vykasli,nechapem co do teba zbytocne rype 😠 😠 😠

22beba
autor
2. mar 2012

@zuzikkaa ved lebo je taka ked este rodila moju mamu tak si prepocitaj kollko ma rokov 😀 moja mama ma 45 a ja 21 :D a dakujem za nazor 🙂

zuzikkaa
Odpoveď bola odstránená
zuzikkaa
2. mar 2012

@22beba nooo,,take su najmudrejsie!!! po tolkych rokoch praxe by mohla vediet ze to clovek jednoducho neovplivni...len ta zbytocne rozculuje...nevsimaj si ju a tes sa na babo

boka79
2. mar 2012

@sisinka8

ahoj, no kazda zena zhodi individualne, zavisi od vody a tak, ja osobne som schudla 9 kg pri prvom, po druhom uvidime.. 🙂

bublinka83
9. mar 2012

ahojte maminy🙂 nedá mi neposťažovať sa na moj prírastok na váhe...o mesiac mám termín a je to +25kg takže depky mám riadne ale už to neriešim,čakám kedy sa drobec narodí a potom to pôjde samo a veľa som počula,že kojenie tomu veľmi napomáha...dufam,že sa zadarí🙂 inak ja som za mesiac schudla -9kg to bol prvy mesiac tehu.meriam 185cm a cítim sa jak hroch na súši...ja cítim,že veľa vody držím,veľa pijem málo cikám..a strava tak rôzne sladke si dám aj vypražane ale s mierou a pohyb kazdy den... 🙂

siska2027
10. mar 2012

@22beba a nedrzi sa ti len v tele moc vody? nezacala si opuchat? lebo mam kamosku ktora tiez velmi pribrala a bola to voda co sa jej drzala v tele po porode to ustupilo...

22beba
autor
10. mar 2012

@siska2027 no nožky mi aj trochu opuchaju 🙂

siska2027
10. mar 2012

@22beba no skus to povedat tvojej dr nech to radsej skontroluje ci sa nieco s tebou nedeje ak sa v tebe drzi voda a mas bielkovinu v moci moze to byt predzvest teh choroby kamoska ju mala ale neviem ako sa vola

raa2
10. mar 2012

@sisinka8 vies co, ja sa neprejedam, od rana do vecera som v pohybe, snazim sa jest zdravo, a aj tak som dala uz 10 kil 😕 jasne, dam si aj sladke, ale vacsinou musli a kadejake fit tycinky, ale max. jednu za den a to nie kazdy den, lenze je to pre mna energia. zastavim sa na chvilku cez obed a potom az vecer, takze si myslim ze je ato individualne, jedna priberie aj z vody a druha nepriberie a moze aj klince jest. tot moj nazor, tiez som si myslela ze sa teraz vojdem do 10 kil a budem rada ak to bude znova max tych 15 kil ako pri prvom.

sisinka8
12. mar 2012

@raa2 ked si bola chuda pred tym je to norma este..... 😉

jujlucka
16. apr 2013

ahojte....trosku obnovim temu....ja som sa vcera vazila skoro po mesiaci...som v 20tt a od zaciatku mam na sebe 10 kil....pri prvom tehu som pribrala 12 kil...a teraz som v polke, a mam skoro to iste...ale naozaj som stale hladna....dojem a behom hodiny som znova hladna, ale mam taky nahly hlad, presne ako na zaciatku tehu...a od hladu az krce v bruchu...uz som z toho zufala....

elanel
18. apr 2013

@jujlucka ja som sa dnes odvazila postavit na vahu a +6kg.. mne by to prislo ako tak ok na 19 tyzden, ale lekarka mi povedala, ze idealne by bolo, keby som pribrala celkovo tak DO 10 kg.. no podla rychlosti naberania ak priberiem do 20 kg, tak budem rada🙂 ale pritom sa fakt neprejedam.. neviem z coho to tak rychlo stupa..

jujlucka
18. apr 2013

@elanel ja to tiez vidim na peknych 20kil.....naozaj som strasne pazrava, a uz neviem co robit....dnes som ale nevysedavala doma, tak snad cez take pekne dni ma dcerka zamestna, ze nebudem mysliet len na jedlo

elanel
18. apr 2013

@jujlucka Ja sa teraz celkom usedim, lebo zamestnanie mam sedave a ked domov pridem, tak este aj tu len sedim a pisem rigoroznu pracu, lebo ked to nenapisem teraz, tak po porode uz asi tazko :D mali by zacat vyrabat sladkosti, pecivo a vlastne vsetko take, ze sa toho nebude priberat 🙂 pre mna je najhorsie, ze som nikdy nebola zvyknuta strazit si vahu, ani cvicit a teda neviem ako to svoje priberanie ustriehnem..

lenuska1lele
18. apr 2013

Ja som pribrala 14-15kg a vôbec sa neplánujem obmedzovať v stravovaní.. Lekár mi nenariadil žiadnu diétu a sama od seba nebudem vymýšľať(konečne sa môžem poriadne najesť), ak by niečo nebolo v poriadku myslím, že lekár na to upozorní. A môj priateľ natoľko zdiela moje tehotenstvo, že sám pribral 8 kg 🙂
Chodíme na prechádzky takže máme aj pohyb 😀

moonlighting
18. apr 2013

Zdravím všetky účastníčky témy. Som v 36tt a mám +17kg. Žiadne extra chute, žiadne prejedačky. Východzia váha pri výške 164cm bola 50-52kg. Super postavička bez obmedzovania a akejkoľvek driny či cvičenia. Čiže si viete predstaviť ako si so mnou depka kývala. Čím viac však kilečka pribúdali, tým menšia depka bola 🙂 Priberanie sa mi zastavilo cca pred mesiacom, keď som v rámci solidarity (relatívne lenivosti variť dvojmo) prešla na priateľovu stravu ktorý má problémy s pečeňou a začal držať pečeňovú diétu. Jem oooveľa zdravšie a váha sa zastavila či aspoň dočasne pozastavila ... uvidíme. V tej akože diéte ide o to nejesť nič mastné,hlavne žiadne tuky, nízkotučné produkty ako mlieko, syry, tvaroh (tie však kupujem len pre priateľa, ja si dávam tie ktoré mi chutia čiže nie nízkotučné) ... výlučne biele pečivo aspoň 2-3 dni staré, nie čerstvé (pečivo nejak vo veľkom nejedávam) ... Ideálne je jedlo na pare - zelenina (zemiaky, brokolica, karfiol, cuketa, baklažán) aj mäsko (hydinové, ryby), by ste neverili ako úplne inak jedlo upravené na pare chutí a zostáva v ňom X-krát viac vitamínov ako inou prípravou a je maximálne diétne. Okrem toho samozrejme denná dávka ovocíčka podľa chuti. Čiže by som to definovala ako veľmi zdravá a prospešná diétka.

mahulenka87
18. apr 2013

ja som už tehotenstvo začala s nadváhou a tak by som nemala pribrať viac ako 5-7kg :-/
dnes som sa vážila a už mám +4kg ☹ a som v 25.tt

elanel
18. apr 2013

@lenuska1lele a v ktorom sityzdni? moj muz tiez vravi, ze tehotnie so mnou lebo mu dako brucho narastlo, co on nikdy nemal, tak ale aspon si tu tak svorne priberame 🙂

elanel
18. apr 2013

@moonlighting znie to dobre, az nato, ze ja moc zeleninu nelubim.. a este jeden problem mam, ze sa mi varit nechce cez tyzden, resp. sa vyhovaram, ze nemam cas 🙂 asi az ked budem na materskej a dovtedy poruceno panu bohu :D

elanel
18. apr 2013

@mahulenka87 a pritom to znie uplne luxusne, ze 4 kilecka do 25 tt.. ale chapem ta.. nuz, dolezite je, co povie lekar, ak usudi, ze je to ok, tak potom sa netreba trapit estetiku budeme riesit po porode..

zuzka0605
18. apr 2013

s vahou by som sa az tak netrapila dievcata...moja povodna vaha je 53kg pred 1. tehotenstvom, pred porodom som mala 77kil..cizze som pribrala 24kg.dnes ma moja dcera 18mesiacov a ja mam znova 53kg..bez AKEHOKOLVEK chudnutia, alebo snahy chudnut, prave naopak-vecer pojedam slakosti, veceram az neskoro ked mala zaspi..proste slo to samo, postupne..

lenuska1lele
18. apr 2013

@elanel v 25.tt som, inak je to dobry pocit, ze v tom ideme spolu aspon si neprídem tucna a ked sa mi smeje viem mu to vrátiť 😀

lucymk
19. apr 2013

@mahulenka87 .ahoj.tak tisko ti zavidim ze +4kila!Ja som tolko pribrala do 19tt,ale od toho 19tt sa mi to rozbehlo ☹ kazdy tyden mam kilo navyse.neviem cim to je,ani sa neprejedam ☹ mam pocit ze priberam uz aj zo vzduchu.tiez som v 25tt a uz mam hore +11kil,bojim sa, ze sa mi to uz nezastavi.viem ,ze prvorade je babo a najviac si prajem aby bolo zdravucke,ale tie kila ma deprimuju. ☹

mahulenka87
19. apr 2013

@lucymk
@elanel no len ja som cca pred 2 rokmi pribrala 20kg a tak som aj tehu začínala s hmotnosťou 87kg pri výške 165cm 😒

lucymk
19. apr 2013

@mahulenka87 ja mam vysku tiez 165cm.moja vaha pred mi stale skakala tak cca od 62-65kil.Vzdy som si to tak striehla aby to nebolo viac.Jedne pekne vianoce som pribrala na 69kil ☹ .ked som po Vianocach zacala stym nieco robyt 🙂 do toho mi prisiel krasny pozitivny test. 🙂 strasne sme sa stoho tesili a kila som uz tak neriesila,ze to potom zhodim.Nakoniec aj ked som bola stale v pohybe a cvicila som aj volne na steperi do 7mes.som pribrala dalsich 22kil ☹ .tak rodit som sla ako 92kilovi slon.od pôrodu aj ked som sa stale znazila drzat dieti ,cvicenie ...stale mi ostalo +7kil.takze ked som znova otehotnela tak som zacinala s vahou 72kil.nikdy som zo sebou nebola spokojna.Vvzdy som sa stale znazila schudnut na 55kil co sa mi raz aj podarrilo,ale iba na 1rok udrzania. Teraz!!!!! co by som zato dala ,keby sa mi moja vaha po druhom pôrode vratila aspon na vahu 62-65kil